Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czyli można by z zaokrągleniem wnioskować, że od łączenia pomarańczowego plastiku z metalowa częścią miarki do właściwego stanu będzie pewnie około 300ml?

EDIT:
    w starszy hondach od maxa do min wchodziło 1litr. tu może byc podobnie... wszystko zleży od konstrukcji miski
    Last edited by Lcfr; 10-03-2022, 21:11.
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
      Czyli można by z zaokrągleniem wnioskować, że od łączenia pomarańczowego plastiku z metalowa częścią miarki do właściwego stanu będzie pewnie około 300ml?
      Gdzieś tak będzie. Trzy setki przelać to całkiem sporo moim zdaniem. Teraz okaże się, że mi będzie wyskakiwał komunikat o niskim poziomie oleju.
      Serwisowka 8 gen

Comment

• Zamieszczone przez rybacbr Zobacz posta
        Przedstawione wynika są dla oleju Pennzoil Platinium 0W-30 ostatnia wymiana
        po jakim przebiegu ten olej?
        Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          po jakim przebiegu ten olej?
          3.189mil czyli 5100km olej, przebieg auta 77k mil czyli ok.123k km.
          Serwisowka 8 gen

Comment

• Jest rok 2016.
            Hejterzy Hondy: Ha ha, każda Honda bierze olej!
            Fanboye Hondy: A co ma robić, dawaaaać?
            Inżynierowie Hondy: Tak.

Comment

• Chonda trafione w dychę- od 2018 w 1,0 i 1,5 się postarali i wraz z przebiegiem oddają

Comment

• Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
                od 2018 w 1,0 i 1,5 się postarali i wraz z przebiegiem oddają
                Przydałoby się jeszcze czymś poprzeć takie słowa

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• nie mam czym poprzeć bo i nie trzeba.......śmieję się z tytułu wątku Dobrze, że wymyślili elektryki tam nie trzeba umieć "powozić"

Comment

• W porównaniu do silnika 2.0 Toyota, który to silnik jest stosowany w najnowszych hybrydowych modelach tej marki to Honda nie ma żadnego problemu z podnoszącym się poziomem oleju

Comment

• A te 78 stron tematu to nie problem?

Comment

• Zamieszczone przez Mati_vtec Zobacz posta
                        A te 78 stron tematu to nie problem?
                        Nawet o niczym można napisać 1000 czy 2000 stron zależy tylko od inwencji. Mam ten samochód już 4 lata 75tyś przebiegu i nie doświadczyłem problemu podnoszenia się poziomu oleju w silniku. Samochód również używany na krótkich odcinkach

Comment

• Zamieszczone przez Mati_vtec Zobacz posta
                          A te 78 stron tematu to nie problem?
                          Chyba nie wczytałeś się w te 78 stron. Tutaj nikt, nie napisał, że mu przybywa oleju. Jeśli już to prędzej jest przelane, albo Ci co mają/mieli OEM-we 0W20 mają/mieli problem z określeniem poziomu oleju. W listopadzie minie 5 lat użytkowania, minęło 90 tys. km i poziom stoi niezmiennie od początku. Pomijam epizody wariującego czujnika niskiego poziomu oleju (w tym mój). A to że czuć w oleju benzynę....to po pierwsze jest to wtrysk bezpośredni i będzie czuć, po drugie w poprzednim wolnossącym 1.8 też pachniało a olej ani nie przybywało ani nie ubywało, po trzecie w innych markach też czuć...tak uroda benzyniaków. Proponuję nie siać fermentu bo jest zupełnie nie na miejscu i w tej zakładce raczej nikt się nie wystraszy. Miłego użytkowania Hanki
                          Moja Hania
                          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Wymiana oleju w innym serwisie. Jest postep bo nalali tylko do końca pomarańczowego plastiku. Pomiędzy wymianami zrobine 6tys km, poziom oleju na stałym poziomie.20221112_111643.jpg
                            Serwisowka 8 gen

Comment

• Nie wiem czy już to ktoś pisał, ale mogę Wam podpowiedzieć, że dokładne odtłuszczenie bagnetu - np benzyną ekstrakcyjną (itp) - pomaga w precyzyjniejszym określeniu poziomu czystego oleju.

Ja olej wymieniam 2 x w roku. Późną jesienią oraz na wiosnę. Nie obserwuje dużego przyrostu jego poziomu. Zapach benzyny oczywiście jest obecny.
                              Last edited by Theo74; 12-11-2022, 15:46.

Comment

• Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                                Nie obserwuje dużego przyrostu jego poziomu
                                Czyli zauważyłeś jakiś przyrost? Jak duży do przebiegu? Wrzuć fotki bagnetu jak to wygląda. Co do zapachu to niczym on się nie różni od mojego 1.8 2007r. czy 1.8 2012 którego niedawno sprzedałem.
                                Serwisowka 8 gen

Comment

Working...
                                X