Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez piotrek37 Zobacz posta
    Co ile wymieniacie olej, jazda 90% miasto, krótkie odcinki.
    Komputer sam Ci przypomni o wymianie oleju i gwarantuje Ci, że nie będzie to więcej niż 10 tys. km (plus/minus kilkaset kilometrów). U mnie wczoraj 7 wymiana i dokładnie "0" dni do wymiany pokazało się przy przekroczeniu 70 tysięcy. A
    Moja Hania
    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• 10 tysięcy to spoko, a co jeśli zapali się kontrolka stanu oleju między czasie.

Comment

10 tysięcy to spoko, a co jeśli zapali się kontrolka stanu oleju między czasie.
        Dokładnie to, co byś zrobił w każdym innym samochodzie. Masz mnóstwo informacji na forum.

Comment

Pod żadnym pozorem nie odpalać silnika i do tych 10 000 km tylko holować... Tak żeby auto pokazało już, że czas na wymianę.

a tak na poważnie co to za pytanie?

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Uzupełnisz stan oleju i jedziesz dalej. Najczęściej zapalenie kontrolki stanu oleju wiąże się z awarią czujnika poziomu oleju a nie z poziomem olej. Poziom oleju zazwyczaj jest ok'

Comment

Chyba mało komu tutaj, ubywa oleju. U mnie np. poziom oleju pomiędzy wymianami, jest cały czas stały, więc czemu miałoby Ciebie to spotkać? Ten silnik raczej, nie pożera oleju, a jeśli już komuś tutaj, to raczej nie spada poniżej minimum, przy założeniu, że był poprawnie zalany pod górna kreskę.
              Moja Hania

Comment

Co ile wymieniacie olej, jazda 90% miasto, krótkie odcinki.
                U mnie już tuż po 6000 km wyskoczył komunikat o serwisie A.

Comment

• To musisz nieźle dawać w palnik

Comment

• Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
                    U mnie już tuż po 6000 km wyskoczył komunikat o serwisie A.
                    No to powiem Ci...

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                    To musisz nieźle dawać w palnik
                    ...że faktycznie grubo ...ja też, czasami mam ciężką nogę, ale 6 tysi....to ciekawie
                    Moja Hania

Comment

• Wystarczą krótkie odcinki. Mnie wezwał po 3200 km na wymianę...

Comment

• Tak jak Pan Paluch napisał, raczej codzienne, krótkie odcinki w mieście, od 15 do 30 km na jednym odpaleniu.
                        Jeżdżę w miarę spokojnie. A że czasami człowieka poniesie? Toż to przecież Honda

Comment

• Dla mnie to dość ciekawe. Miałem kiedyś kilkumiesięczny okres użytkowania auta na krótkich odcinkach, takich do 10 km i nigdy komputer mi nie przspieszyl z komunikatem. Pewnie ciężka noga do tych krótkich odcinków ma tu kluczowe znaczenie.

Comment

• Ogranicznik prędkości najnowszej generacji, czyli małżonka, nie załącza się, więc odpada.
                            Jeżdżę naprawdę spokojnie.

Zapytam się w ASO co sądzą na ten temat, ponieważ przy zakupie przekonywano mnie, że przy mojej jeździe
                            (ok. 10k-15k/rok ) serwis A i B będzie w tym samym czasie.
                            Fakt, pandemia, mniej się jeździ. ...

Co do tematu głównego- poziom oleju bz. Wszystko jest OK.

Comment

• Wklejam kolejny raz:

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                                Wklejam kolejny raz:

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                                Wystarczą krótkie odcinki. Mnie wezwał po 3200 km na wymianę...

Ok, wykres jest Nam znany, ale większości z Nas wychodzi 8-10 tysi od "A" do "A", a pewnie też robimy mieszane trasy miasto/trasa. 3200km to moim zdaniem lekka przesada (chodzi mi o te przeliczenia), nawet biorąc pod uwagę krótkie przebiegi. Chyba, że to wyszło w okolicach roku? Pamiętasz po ilu miesiącach od poprzedniej wymiany, pojawił się komunikat "A"?
                                Moja Hania

Comment

Working...
                                X