Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• To może i ja się przyłączę. Civic 2018, sedan 182KM, manual.
    Aktualny przebieg to 25 000 km. Niestety oleju jest powyżej normy i śmierdzi benzyną. Samochód użytkowany niemal wyłącznie na autostradzie - dojazdy do pracy po 40 kilomentrów w każdą stronę.
    Poza tym, skrzypiące słupki, źle działający automat wycieraczek, oślepiające długie, zawieszający się connect (aktualnie po wymianie), piszczące hamulce, świerszcze w kabinie i parę innych.
    Hondę kupowałem licząc na odpoczynek od ciągłych wizyt w warsztatach z poprzedniczką, czyli insignią. No niestety, samochód użytkuję od roku (kupiony z wyprzedaży), a w ASO byłem już 6 razy. Tak słabo nie było nawet w oplu... z rozrzewnieniem zaczynam wspominać wymiany mikrostyku klapy bagażnika bo czuję, że honda przygotowała dla swoich klientów dużo więcej atrakcji niż opel.

Comment

• Zamieszczone przez Marek S. Zobacz posta
      To może i ja się przyłączę. Civic 2018, sedan 182KM, manual.
      Aktualny przebieg to 25 000 km. Niestety oleju jest powyżej normy i śmierdzi benzyną. Samochód użytkowany niemal wyłącznie na autostradzie - dojazdy do pracy po 40 kilomentrów w każdą stronę.
      Poza tym, skrzypiące słupki, źle działający automat wycieraczek, oślepiające długie, zawieszający się connect (aktualnie po wymianie), piszczące hamulce, świerszcze w kabinie i parę innych.
      Hondę kupowałem licząc na odpoczynek od ciągłych wizyt w warsztatach z poprzedniczką, czyli insignią. No niestety, samochód użytkuję od roku (kupiony z wyprzedaży), a w ASO byłem już 6 razy. Tak słabo nie było nawet w oplu... z rozrzewnieniem zaczynam wspominać wymiany mikrostyku klapy bagażnika bo czuję, że honda przygotowała dla swoich klientów dużo więcej atrakcji niż opel.
      Chodzi mi tylko o główny temat, czy przybyło Ci oleju, bo zapach, to nie jest żaden dowód, tak samo jak to że masz powyżej max, mi już dwukrotnie w ASO zalali powyżej max i gdybym sprawdził teraz, też bym się rozpisywał nt wysokiego poziomu, ale przez 40kkm nigdy nie przybyło

Comment

• w poście jest info że śmierdzi beznyną

Comment

• czyli ogólnie wszystko się zgadza z projektem HC. Auto zaprojektowane jest w całości jako szeroko rozumiane Eko. To nie jest auto do jazdy z prędkościami powyżej 120km/h? trendy sę zupełnie inne . (nie, no ja wiem że ono może, ale ..., Ekon, i-shift, olej eko-energy, współczynnik oporu nadwozia, dyfuzory, wtrysk bezpośredni, itd itp. po co to wsadzili? .. no nie po to by dymać powyżej 120.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            Napisz do Vaga do PSA do Toyoty i Mitsubishi "nie piszcie mi że w silniku z bezpośrednim wtryskiem jest to normalne" napisz im tak .
            Mam VAGa 1,5TSI przebieg 30tys i Opla 1,4T przebieg 80tys i nie przybywa oleju (w VAGu minimalnie ubywa)
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
              Chodzi mi tylko o główny temat, czy przybyło Ci oleju, bo zapach, to nie jest żaden dowód, tak samo jak to że masz powyżej max, mi już dwukrotnie w ASO zalali powyżej max i gdybym sprawdził teraz, też bym się rozpisywał nt wysokiego poziomu, ale przez 40kkm nigdy nie przybyło
              I o to chodzi. Już kiedyś o tym pisałem. Należy sprawdzić olej tuż po wymianie w ASO. A potem kontrolować jego poziom. Kto tak zrobił ? Komu ASO wlało olej poniżej max. a teraz ma powyżej ? Piszcie tylko prawdę IO do X gen 1,5T podaje 3,5l. ASO leje 3,8-4l. Kto się pomylił ?

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              no ja też chciałbym czymś innym... a nie tylko honda i honda
              Nie popełnij błędu. Nie kup nic poza Hondą. A jak to zrobisz to będę wypominał Ci tego posta

Comment

• Teraz miałem wymiane, wlali równo do połowy miarki, obserwuje.

Comment

• Zamieszczone przez mareckiabc Zobacz posta
                  Teraz miałem wymiane, wlali równo do połowy miarki, obserwuje.
                  To tak z ciekawości, jaka ilość masz wpisaną na fakturze ?

Comment

• Wymiana gwarancyjna, płacił gwarant, nie mam faktury a na kopii wykonanych czynności nie ma ilości.

Comment

• Dokładnie, piszmy tutaj o paliwie w oleju, a nie narzekajmy ogólnie na jeszcze inne niedoskonałości, dalej nie otrzymaliśmy klarownej odpowiedzi od A-Max odnośnie przybywania oleju.

Comment

• Tego szczegółowo nie kontroluję, na oko jest trochę ponad stan zawsze (2 wymiany oleju). Natomiast po wymianie w CVT trochę przez korek się udało w trakcie jazdy (myślałem, że samochód się fajczy) kolejna wtopa serwisu.

Comment

• Trochę ponad stan licząc jeszcze IX miałem conajmniej z 5 razy, ale to wcale nie oznacza, że oleju przybywa, tylko, że za dużo nalewają, czyli na dzisiaj na Forum nie mamy nikogo z potwierdzeniem przybywania oleju w 1,5turbo

Comment

• Użytkowniku Fireblade929 zdecydowanie zasłużyłeś na własny temat. Wszelkie posty poza tematem przybywania oleju przeniosłem tutaj:
                            Jak skrzywdziło mnie moje nowe auto
                            Tam możesz kontynuować swoje narzekanie.

Tymczasem w tym temacie proszę wrócić do postów na temat przybywania oleju i koniec OT.
                            Last edited by Paluch; 25-04-2020, 10:13.

Comment

• Obejrzycie Panowie ten filmik... jest coś o paliwie w oleju... Waldek wrzucił ten filmik w temacie olejowym, ale bardziej pasuje on tutaj
                              Najciekawsze od 3minuty.

Last edited by Grzechu; 02-05-2020, 10:21.
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

• Tutaj już o tym specyfiku było:

Comment

Working...
                                X