Centrala wyraziła zgodę na wcześniejszą wymianę oleju.Jest potwierdzone , że był za duży stan oleju.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T
Collapse
X
-
A co w tym jest dziwnego?
ASO to firmy prywatnych ludzi, charytatywnie działać nie będą. Oleju za swoje nie wymienią. Mają zgodę centrali na zwrot kosztów więc wymienią. Tu nie ma nic do śmiechu. Jakbyś się zagłebił w działalność ASO to byś zwariował co jest potrzebne do rozliczeń żeby dostali zwrot za naprawy (materiały i robociznę). Jakby zgody nie dostali i silnik szlag trafił to wzięliby silnik na naprawę gwarancyjną a później centrala zrzuciłaby odpowiedzialność na użytkownika, że nie sprawdzał stanu oleju.
I tak się kręci ten biznes.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez Corwin1 Zobacz postaCentrala wyraziła zgodę na wcześniejszą wymianę oleju.Jest potwierdzone , że był za duży stan oleju.
Comment
-
ASO mi wyraźnie powiedziało , że jak chcę to mogę olej w sobotę wymienić na swój koszt , ale radzi mi poczekać do wtorku na odpowiedź centrali , bo prawdopodobnie to Honda zapłaci za tą wymianę.
Także ASO zachowało się w porządku.Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
Comment
-
Nie jest to związane z samochodem , tylko z sytuacją losową która mnie dopadła..Życie.Raz się kupuje , a raz sprzedaje.
Olej wymieniony na gwarancji , można jeździć do następnej wymiany.Wymiana i olej gratis + wypełniona ankieta o moim stylu jazdy i odległościach dziennych.Last edited by rambo7; 05-03-2020, 12:51.
Comment
-
Co do sprzedaży to Hondy się dobrze sprzedają, ale
po pierwsze, ludzie, którzy je wystawiają cenią zbyt wysoko.
po drugie, znajdzie się nabywca na auto z wyższą ceną, ale musi być zadbane.
I tutaj jest problem. Ja sprzedawałem swojego 4 letniego Accorda dwie godziny. Tylko, że mój był bardzo zadbany. Osoba, który kupiła ode mnie Accorda obejrzała wcześniej w Polsce dziesiąt aut, w sumie to się już poddał. Pytałem go w czym problem. Szukał 4-5 latka. Mówił , że sobie nie wyobrażam jak ludzie nie dbają o auta. Auto 4-5 letnie jak właściwie używane to powinno być lekko zużyte. Mówił mi, że był w szoku jak ludzie potrafią zniszczy auto w dwa, trzy lata, porysowane, szkody parkingowe, brudne wnętrze, często poplamione, porysowane.
O auto trzeba dbać na bieżąco, nie da się odwrócić zużycia czyszcząc go przed sprzedażą. Niezabezpieczone plastiki płowieją, tracą elastyczność, to widać, nawet jak sprzedający tonę Plaku nałoży przed sprzedaniem. Do tego słynny miękki lakier Hondy, plus mycie na szczotami i mamy obraz nędzy i rozpaczy. Plus do tego wygórowana cena no bo przecież Hondy mało tracą na wartości
Do tego na aukcjach zdjęcia są w niskiej rozdzielczości, auto wygląda na nich bardzo dobrze, w realu fatalnieLast edited by Jozin; 07-03-2020, 12:32.
Comment
-
Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz postaNa jaki olej Ci wymienili ?
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz posta300 km temu na oryginalny. I już mi przybyło centymetr na bagnecie. Jazda głównie miejska. Olej po wymianie pachniał normalnie. Teraz dość mocno śmierdzi benzyną.
Comment
-
Przelewają notorycznie i trzeba, niestety, kazać wpisać w kartę zgłoszenia serwisowego za każdym razem - Nie Przelewać! Leją 4 litry z reguły, czyli mniej więcej do centymetra powyżej maks na bagnecie. Swoją drogą przy "wodziance" auto musi stać na idealnie prostej nawierzchni. Inaczej wychodzą bzdury w odczycie.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaJeśli tak jest to jednym słowem- tragedia.. ale istnieje też inna możliwość, przypadkiem nie zaleli Ci oleju ponad stan ? Czyli właśnie ten 1cm ponad maksymalny poziom na bagnecie ? Bo z tego co zauważyłem, ASO często tak robi, wlewa za dużo..
Pomiar na pewno był zrobiony dobrze, bo w równym garażu w tym samym miejscu. I zauważyłem że jak jest olej w połowie skali to relatywnie łatwo go zmierzyć ( widać na bagnecie ) a jak jest już ponad max to bardzo sie rozmazuje.
Comment
Comment