Z tym przybywaniem oleju to może jest tak że już serwis przelał co często się zdarza w moim przypadku też opisywałem to a potem ktoś po jakimś czasie sprawdzi bo jest w stanie to lepiej zobaczyć , olej zmieni barwę , i twierdzi przybywa , w USA ten problem występuje ale jak czytałem w tych zimnych stanach, może ktoś używa auta od sklepu do sklepu krótkie odcinki silnik ciągle zimny, paliwo ścieka i ma prawo przybyć bo nie zdąży odparować z oleju i powiedzmy tak dziesiątki razy i tego efekt.
Do silnika 1,5 T wchodzi pod max 3,5 l oleju tak jak pisze w IO z wymianą filtra , robiłem to osobiście 2 razy raz serwis raz sam robiłem między przeglądami ,filtr z ASO nawet nie wiedzą ,olej z silnika skapuje całą noc , w ASO spuszczą zaraz przeważnie zaleją i przeleją jeszcze gdzie dałem im galon 3,78 l było ponad max prawie 1 cm , jak sam to te 300ml zostawało mi.
Do silnika 1,5 T wchodzi pod max 3,5 l oleju tak jak pisze w IO z wymianą filtra , robiłem to osobiście 2 razy raz serwis raz sam robiłem między przeglądami ,filtr z ASO nawet nie wiedzą ,olej z silnika skapuje całą noc , w ASO spuszczą zaraz przeważnie zaleją i przeleją jeszcze gdzie dałem im galon 3,78 l było ponad max prawie 1 cm , jak sam to te 300ml zostawało mi.
Comment