Ja bym się wstydził pokazać taki olej nawet przed wymianą,na prawdę ,a tu takie cos jest po wymianie...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T
Collapse
X
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaJa bym się wstydził pokazać taki olej nawet przed wymianą,na prawdę ,a tu takie cos jest po wymianie...
Kolor u mnie po wymianie był ok (bladziutki-słomkowy) ale teraz po 4 tysiącach od wymiany wygląda podobnie jak ten ze zdjęcia kolegi BlacKnight
Comment
-
Dalatego ja już 2 razy odciagalem olej strzykawką po wymianie żeby było w granicach max i to nie małe ilości bo po jakieś 4 strzykawki 100ml. Nie patrzą w serwisie i leją na pałę, ja w swoim Vgen nalewalem jakieś 2,5l odpaliłem na chwilę, poczekałem i dopiero jak na bagnecie było widać ile jest to dolewałem, ale tu nie ma czasu zalać na oko i olej zmieniony.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Ja też odciągnąłem jakieś 350 ml więc podobna ilość - czyli leją pewnie cale 4l bo taką pewnie mają miarkę i leją z beczki do maxa i już się mechanikowi nie chce odnosić to doleje a co niech klient ma!
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaJa bym się wstydził pokazać taki olej nawet przed wymianą,na prawdę ,a tu takie cos jest po wymianie...
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta... Ślady oleju są i na pomarańczowym plastiku i na metalowej listewce. Wcale nie widać żadnego odcięcia.
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaMówisz o poziomie czy o kolorze?
Stan jak dla mnie nie jest niczym niezwykłym czy alarmującym.
Czytam, nie odzywam się ,czekam aż odezwie się jakiś stary wyjadacz i powie wreszcie jak to się robi żeby było widać na bagnecie
Ktoś tu był już blisko
Pisałem już kiedyś o wlewaniu ponad kreskę i nie chce mi się znowu ,ręce opadają jak psioczą bo mechanik wlał mu o "wiadro" za dużo. Ludzie,z całym szacunkiem,ale puknijciesię niektórzy w głowę i zróbcie rachunek sumienia,bo niech któryś pokaże choć jeden namacalny dowód na to że coś mu w aucie przez to nie zagrało.Zamiast jęczeć to zastanówcie się dlaczego tak jest.
A teraz możecie mnie nie lubićjakoś to zniesę
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaCzytam, nie odzywam się ,czekam aż odezwie się jakiś stary wyjadacz i powie wreszcie jak to się robi żeby było widać na bagnecieKtoś tu był już blisko
powiem Ci to jest nie lada wyczyn - nie jestem laikiem samochodowym ale to mnie zaskoczyło i zrewolucjonizowało pojęcie wodnistego oleju
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaPisałem już kiedyś o wlewaniu ponad kreskę i nie chce mi się znowu ,ręce opadają jak psioczą bo mechanik wlał mu o "wiadro" za dużo. Ludzie,z całym szacunkiem,ale puknijciesię niektórzy w głowę i zróbcie rachunek sumienia,bo niech któryś pokaże choć jeden namacalny dowód na to że coś mu w aucie przez to nie zagrało.Zamiast jęczeć to zastanówcie się dlaczego tak jest. A teraz możecie mnie nie lubićjakoś to zniesę
Jak Hania X będzie po gwarancji to jak napisał malina84 sam sobie powoli naleję tyle oleju co ma być - na razie jestem skazany na Januszy z ASO
P.S. Lubimy Cię
Comment
-
Zamieszczone przez marart Zobacz postam26 naprawdę musiałbyś namacalnie sam spróbować sprawdzić olej w tym silniku z tym olejem
Zamieszczone przez marart Zobacz postato jest nie lada wyczyn
Właściciel wyjmie bagnet wieczorem,wytrze i położy na konsoli żeby nie zapomnieć,
rano włoży wyjmie i zobaczy co chce
Nie odciągaj.
Comment
-
Ja rozumiem, ale skoro Honda podaje że wchodzi 3,5l to czemu nie można wlać 3,5 albo nawet 3,3l skoro i tak coś zawsze zostaje, tylko wlać na pałę. Chyba można sobie zaznaczyć na tych ich baniakach do wlewania różne poziomy do różnych samochodów i by było dobrze i szybko.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Na rachunku zawszę będzie tyle co trzeba. M26 nie broń wszystkich mechaników, bo jak sam wiesz, znajdą się porządni tacy co im robota klei się w rękach i rozum mają na karku, ale są też tacy co mają w du.pie czyjeś auto i robią aby szybciej i byle jak. Miałem do czynienia z jedymi i z drugimi, a to, że nalał któryś za dużo to żaden wyczyn, może się zdarzyć.. normalkaLast edited by Grzechu; 12-08-2018, 11:14.
Comment
-
Podczas ostatniej wymiany oleju w XI powiedziałem kierownikowi wyrażnie aby wlał 5W30, po wymianie zapłaciłem i kiedy chowałem fakture kątem oka zaobaczyłem że wlano 0W20 uparłem się i musieli zlać olej i wlac taki jak chciałem podczas wizyt w ASO czy innych niezależnych warsztatach trzeba jak w życiu pilnować się na każdym kroku, tam pracują przecież tylko ludzieLast edited by Gość; 12-08-2018, 14:31.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaM26 nie broń wszystkich mechaników
Ale prowizorkę zrobioną profi jestem w stanie pochwalić albo wytknąć palcem jeśli jest zrobiona bez mózgu.
Staram się być bezstronny i nie taz nawet tutaj wyzywałem mechanika jak mu się należało.
Co do stanu oliwy to sam wlewałem do niektórych silników dużo więcej bo takie sugestie padały z góry.
To są rzeczy o których głośno się nie mówi i nie nakazuje.
Przykład tego to 2.0L Grand Vitara,silnik który ostatecznie wycofano,poszukaj po forach a dowiesz się więcej.
Comment
Comment