Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja bym się wstydził pokazać taki olej nawet przed wymianą,na prawdę ,a tu takie cos jest po wymianie...

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Ja bym się wstydził pokazać taki olej nawet przed wymianą,na prawdę ,a tu takie cos jest po wymianie...
      No wstyd i pytam mechanika ile wlał to mówi, ze będzie dobrze....kuźwa już mi sie jawi nowy odcinek programu "Bedzie Pan zadowolony"
      Kolor u mnie po wymianie był ok (bladziutki-słomkowy) ale teraz po 4 tysiącach od wymiany wygląda podobnie jak ten ze zdjęcia kolegi BlacKnight
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Dalatego ja już 2 razy odciagalem olej strzykawką po wymianie żeby było w granicach max i to nie małe ilości bo po jakieś 4 strzykawki 100ml. Nie patrzą w serwisie i leją na pałę, ja w swoim Vgen nalewalem jakieś 2,5l odpaliłem na chwilę, poczekałem i dopiero jak na bagnecie było widać ile jest to dolewałem, ale tu nie ma czasu zalać na oko i olej zmieniony.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Ja też odciągnąłem jakieś 350 ml więc podobna ilość - czyli leją pewnie cale 4l bo taką pewnie mają miarkę i leją z beczki do maxa i już się mechanikowi nie chce odnosić to doleje a co niech klient ma!
          Moja Hania

Comment

Mówisz o poziomie czy o kolorze? Ja po 2000 km od wymiany też mam taki kolor, tylko za nic nie mogę zmierzyć poziomu oleju, tak bardzo jest wodnisty, choć zalałem 0W30 ravenola. Ślady oleju są i na pomarańczowym plastiku i na metalowej listewce. Wcale nie widać żadnego odcięcia.

Comment

Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
              ... Ślady oleju są i na pomarańczowym plastiku i na metalowej listewce. Wcale nie widać żadnego odcięcia.
              Witaj w klubie
              Moja Hania

Comment

Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
                Mówisz o poziomie czy o kolorze?
                O agonii tego oleju dawno temu.Jak można na to patrzeć spokojnie a potem pisać całe epopeje na temat wyższości jednego oleju nad drugim mając w silniku gnojowicę.Nie uderzam tutaj we właściciela bagnetu i oleju ,ale w ogół nabijanych w butelkę.
                Stan jak dla mnie nie jest niczym niezwykłym czy alarmującym.
                Czytam, nie odzywam się ,czekam aż odezwie się jakiś stary wyjadacz i powie wreszcie jak to się robi żeby było widać na bagnecie
                Ktoś tu był już blisko
                Pisałem już kiedyś o wlewaniu ponad kreskę i nie chce mi się znowu ,ręce opadają jak psioczą bo mechanik wlał mu o "wiadro" za dużo. Ludzie,z całym szacunkiem,ale puknijciesię niektórzy w głowę i zróbcie rachunek sumienia,bo niech któryś pokaże choć jeden namacalny dowód na to że coś mu w aucie przez to nie zagrało.Zamiast jęczeć to zastanówcie się dlaczego tak jest.
                A teraz możecie mnie nie lubić jakoś to zniesę

Comment

Czytam, nie odzywam się ,czekam aż odezwie się jakiś stary wyjadacz i powie wreszcie jak to się robi żeby było widać na bagnecie Ktoś tu był już blisko
                  m26 naprawdę musiałbyś namacalnie sam spróbować sprawdzić olej w tym silniku z tym olejem powiem Ci to jest nie lada wyczyn - nie jestem laikiem samochodowym ale to mnie zaskoczyło i zrewolucjonizowało pojęcie wodnistego oleju

Pisałem już kiedyś o wlewaniu ponad kreskę i nie chce mi się znowu ,ręce opadają jak psioczą bo mechanik wlał mu o "wiadro" za dużo. Ludzie,z całym szacunkiem,ale puknijciesię niektórzy w głowę i zróbcie rachunek sumienia,bo niech któryś pokaże choć jeden namacalny dowód na to że coś mu w aucie przez to nie zagrało.Zamiast jęczeć to zastanówcie się dlaczego tak jest. A teraz możecie mnie nie lubić jakoś to zniesę
                  O wlewaniu ponad kreskę wiemy pewnie wszyscy ale jak masz auto na gwarancji to jedziesz do tych "Będziesz Pan zadowolony" zatrudnionych w ASO Hondy a potem sam weryfikujesz już w domu bo w momencie odbioru auta z serwisu nie masz jak zweryfikować czy jest stan czy przelane bo musiałbyś czekać. A jak ja mam sie wracać po przekątnej Wrocka do serwisu który kiedyś był jednym wielkim Polmozbytem i tak im tam zostało to bierzesz strzykawę i wężyk i odciągasz bo taniej i mniej nerwów a co najwyżej się naklniesz
                  Jak Hania X będzie po gwarancji to jak napisał malina84 sam sobie powoli naleję tyle oleju co ma być - na razie jestem skazany na Januszy z ASO

P.S. Lubimy Cię
                  Moja Hania

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                    m26 naprawdę musiałbyś namacalnie sam spróbować sprawdzić olej w tym silniku z tym olejem
                    To nie jedyne auto które tak ma,nic na to nie poradzisz a takich cukiereczków będzie więcej.

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                    to jest nie lada wyczyn
                    Wyczyn to jest jak jesteś mechanikiem i musisz zmieścić się w czasie.
                    Właściciel wyjmie bagnet wieczorem,wytrze i położy na konsoli żeby nie zapomnieć,
                    rano włoży wyjmie i zobaczy co chce

Nie odciągaj.

Comment

Ja rozumiem, ale skoro Honda podaje że wchodzi 3,5l to czemu nie można wlać 3,5 albo nawet 3,3l skoro i tak coś zawsze zostaje, tylko wlać na pałę. Chyba można sobie zaznaczyć na tych ich baniakach do wlewania różne poziomy do różnych samochodów i by było dobrze i szybko.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Jesteś pewien że to wlane na pałę? Na rachunku masz pewnie tyle co trzeba.

Comment

Na rachunku zawszę będzie tyle co trzeba. M26 nie broń wszystkich mechaników, bo jak sam wiesz, znajdą się porządni tacy co im robota klei się w rękach i rozum mają na karku, ale są też tacy co mają w du.pie czyjeś auto i robią aby szybciej i byle jak. Miałem do czynienia z jedymi i z drugimi, a to, że nalał któryś za dużo to żaden wyczyn, może się zdarzyć.. normalka
                          Last edited by Grzechu; 12-08-2018, 11:14.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

Podczas ostatniej wymiany oleju w XI powiedziałem kierownikowi wyrażnie aby wlał 5W30, po wymianie zapłaciłem i kiedy chowałem fakture kątem oka zaobaczyłem że wlano 0W20 uparłem się i musieli zlać olej i wlac taki jak chciałem podczas wizyt w ASO czy innych niezależnych warsztatach trzeba jak w życiu pilnować się na każdym kroku, tam pracują przecież tylko ludzie
                            Last edited by Gość; 12-08-2018, 14:31.

Comment

Tylko jaka jest pewność czy zalali a3/b3,a nie np c2/c3? I tak chyba lepiej i przy okazji taniej przyjechać ze swoim olejem.

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                                M26 nie broń wszystkich mechaników
                                Nie bronię wszystkich,a partaczy i leni wręcz przeciwnie. Nie cierpię nieprofesjonalizmu w żadnej dziedzinie.
                                Ale prowizorkę zrobioną profi jestem w stanie pochwalić albo wytknąć palcem jeśli jest zrobiona bez mózgu.
                                Staram się być bezstronny i nie taz nawet tutaj wyzywałem mechanika jak mu się należało.
                                Co do stanu oliwy to sam wlewałem do niektórych silników dużo więcej bo takie sugestie padały z góry.
                                To są rzeczy o których głośno się nie mówi i nie nakazuje.
                                Przykład tego to 2.0L Grand Vitara,silnik który ostatecznie wycofano,poszukaj po forach a dowiesz się więcej.

Comment

Working...
                                X