Sprzedawałem dwa Civic i z żadnym nie miałem problemu. IX gen. sprzedałem tylko 5k mniej niż za ile ją kupiłem nową w salonie dwa lata wcześniej. Na Twoim miejscu bym ją wystawił, a klient na pewno się znajdzie. Powodzenia
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
1.0T VTEC w X-gen - opinie, spalanie, osiągi, problemy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaI to jest wina konstrukcyjna silnika zarówno 1.0 jak i 1.5.
Comment
-
Dla Pertyna to każdy silnik 1.0 jest wybitny i tak naprawdę chwali prawie wszystko czym jedzie. Oglądałem wszystkie jego filmy z testów aut z silnikami 1.0 i każdy był super. Prawda jest taka że tylko ford jako tako sobie radzi z trzema garami.
Jemu sie nie podoba wygląd a mnie bardzo.
Powiem Ci że miedzy innymi przez jego film jak pierwszy raz testował X-tke i ją zachwalał to ją kupiłem. Teraz jak obejrzałem nowy test polifta to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Poczytaj komentarze pod tym testem. Chyba 90% negatywów jak nie więcej.
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaTaki kunszt ze honda przez ten silnik miała nie małe problemy w stanach i w chinach. Taki to jest kunszt.
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaI to jest wina konstrukcyjna silnika zarówno 1.0 jak i 1.5. I w innych markach ten problem nie występuje aż w takim stopniu.Last edited by Stach13; 01-03-2020, 19:32.
Comment
-
Przeginasz trochę, poczytaj trochę o usterkach odnośnie Ecoboostow, a dopiero potem wyrażaj opinie.
Wg Ciebie Civic X, to najgorszy badziew, z beznadziejnymi i awaryjnymi silnikami oraz mnóstwem innych okropnych usterek, który w dodatku ze względu na swoją zszarganą opinię jest praktycznie nie do sprzedania - mniej więcej taki obraz tutaj przedstawiasz. Tylko jakoś nikt Twojej opinii nie podziela i jak zauważyłeś jest tutaj mnóstwo zadowolonych użytkowników, zresztą jak już przytaczasz youtuberów, zobacz jak zlinczowali Zachara za bardzo niesprawiedliwy test, 1300 łapek w dół jest wręcz niespotykalne, więc sprzedaj to auto i nie męcz więcej siebie i Nas.
A poza tym, czy ktoś to Twoje szarpanie jeszcze potwierdził, czy tylko Tobie się wydaje, zamiast się użalać pojedź do jednego, drugiego czy trzeciego Aso poproś kierownika czy najlepszego mechanika i niech Ci to naprawią, o ile to wymaga naprawy...
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaPoczytaj komentarze pod tym testem. Chyba 90% negatywów jak nie więcej.
Świat idzie naprzód ale chyba większość komentujących została w latach 80tych. No i co z tego , że blacha była kiedyś jak w Rudym102 jak wszystkie prowadziły się jak wspomniany czołg. Też mam sentyment do tych aut ale niestety w jakości prowadzenia, technologii, bezpieczeństwie, wyposażeniu - przepaść.
Ja wybrałem auto po własnych testach. Potem słuchałem innych. Objeździłem wszystkie marki w zasięgu finansowym. I wyjechałem Hondą. Tak, z 3 cylindrowym, bardzo fajnym motorem i właściwościami jezdnymi daleko przed innymi producentami aut. Pomijam największy bagażnik, niskie spalanie i mega fajną skrzynię biegów plus pozycje za kierownicą i stabilność prowadzenia przy wysokich prędkościach. Wygląd jak żaden inny....
Ty przetestowałeś samochód po kupnie. Więc jeszcze raz - sprzedaj czym prędzej i nie popełnij jeszcze raz tego samego błędu. Testuj przed a nie po. Ja zostaję przy Hondzie.
I może wróćmy do tematu - poziom oleju zawsze taki sam po przejechaniu 50 tys. km.Last edited by montada; 01-03-2020, 19:39.
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaA 3 cylindry są be! bo są! Mega uzasadnienieLast edited by Stach13; 01-03-2020, 19:50.
Comment
-
Dobra Panowie do brzegu. Wracamy do tematu problemu przebywającego oleju a w zasadzie braku problemu.
Zrobił się bałagan w tym temacie a ciężko to usuwać bo w niektórych postach są informacje na temat.
Także od teraz koniec Offtopu i wszytko poza tematem będzie usunięte.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez Kuba01 Zobacz posta110tys przyszedł czas na rozrząd regulacja zaworów + wymiana paska 3500pln.Dla użytkowników którzy sami coś tam dłubią przy aucie myślę, że temat do ogarnięcia z serwisówką.. którą, pewnie, można gdzieś zdobyć ?? nawet za "przysłowiową" opłatą..
Comment
-
Zamieszczone przez Kuba01 Zobacz posta110tys przyszedł czas na rozrząd regulacja zaworów + wymiana paska 3500pln.. Czy możesz te pozycje z przeglądu rozpisać, albo zamieścić skan, (zasłoń dane wrażliwe). (Bo po takim wpisie przy 110tys km to wolę kupić Jazza z 2002 roku za 3500zł.)
Raport kosztów przeglądów XKierownik Działu Diesla
Comment
-
-
Zamieszczone przez Kuba01 Zobacz postaFv rozrządu
Comment
Comment