Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic po lifcie - ceny modeli

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
    Ja bym chyba w tej sytuacji poczekał do wyprzedaży rocznika.
    Też tak zrobię, a do tego miotam się pomiędzy sportem, a sportem+.
    Jak nie wiadomo co zrobić, to lepiej nie robić nic.

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
    Masz rację, ale jak otwierasz ofertę czarnego Civica to czytasz cały opis a nie tylko cenę. Żyjemy w takich czasach, że wręcz naszym obowiązkiem jest czytać to co pod * albo opisy dodatkowe. Taki świat.
    Krótka ustawa, cena prezentowanego produktu nie może zawierać ukrytych kosztów i po sprawie. Inaczej ten świat się wypierdzieli.
    Last edited by Nail; 19-09-2019, 13:37.

Comment

Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
      Też tak zrobię, a do tego miotam się pomiędzy sportem, a sportem+.
      Z pewnością znasz różnice, a tak z praktyki:
      BSI- bardzo pomocne.
      CTM- gdyby nie to to pewnie bym już miał zwyżki ubezpieczenia
      Ładowarka bezprzewodowa- chętnie korzystam.
      Szklany dach- lubię i korzystam.
      ADS- fajna rzecz.

Co do audio dużej mocy- nie mam zdania.
      Dostęp bezkluczykowy- jak kto lubi.
      Automatyczne przyciemnianie wstecznego lusterka- praktyczne.
      Elektryczna regulacja foteli odcinka lędźwiowego-dla mnie bardzo pomocne.
      Last edited by Stach13; 19-09-2019, 19:42.

Comment

Adaptacyjne amortyzatory, to na pewno jest coś, czego mogę w stosunku do sport plusa zazdrościć, oczywiście pod warunkiem jak kupuje auto nowe, bo po gwarancji i powiedzmy 100-150kkm przy odsprzedaży klienci będą woleli raczej tradycyjne zawieszenie.
        Kolejna sprawa, to takie moje zboczenie, to wyściełany schowek pasażera.
        Ładowarka indukcyjna również by się przydała.
        Natomiast monitorowanie pola czy ruchu poprzecznego jak i też wszystkie gadżety bezpieczeństwa dostępne również w sporcie jak dla mnie to tylko przeszkadza.
        Szyberdach, to powód dla którego zrezygnowałem ze sport plusa (zwiększa masę, skrzypi i w ogóle nie lubię tego w autach)
        System bezkluczykowy natomiast, to dzisiaj takie puszczanie oczka w stronę złodziei.
        Więc generalnie, gdybym miał kupować Civica jeszcze raz, to również tylko sporta albo elegance 4d, poza tym Civic nie jest warty wydawania ponad 100tys, nie z taką tapicerką i z takimi materiałami oraz wyciszeniem.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
          Z pewnością znasz różnice
          Jedyna wada jaką widzę, to brak możliwości montażu bagażnika na dachu i to mnie powstrzymuje z decyzją na "plus".

Comment

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
            Natomiast monitorowanie pola czy ruchu poprzecznego jak i też wszystkie gadżety bezpieczeństwa dostępne również w sporcie jak dla mnie to tylko przeszkadza.
            Szyberdach, to powód dla którego zrezygnowałem ze sport plusa (zwiększa masę, skrzypi i w ogóle nie lubię tego w autach)
            Kurczę Katana, nie wiem dlaczego ale cały czas myślałem, że Ty masz Sport+.
            Przy monitorowaniu martwego pola w lusterkach można ustawić tylko sygnał wizualny i taki mi nie przeszkadza, a sygnał ruchu poprzecznego jest pomocny przy wyjeżdżaniu z parkingu jak inne auta zasłaniają widoczność. Co do szyberdachu, masz rację, zwiększa masę i nie można założyć bagażnika ale wiadomo co kto lubi. U mnie jak do tej pory chodzi cichutko.

Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
            Jedyna wada jaką widzę, to brak możliwości montażu bagażnika na dachu i to mnie powstrzymuje z decyzją na "plus".
            Tak pisaliśmy już o tym. Jak Ci jest potrzebny no to problem.

Comment

Sport plus bez sensu, dopłata jest chyba z dychę, przy odprzedaży nikt tego nie zapłaci, jeszcze będzie jęczał, że mu szyber skrzypi. Moim zdaniem plus jest też głośniejszy w środku. Jedyny plus plusa to te adaptacyjne amortyzatory, lepiej wybierają nierówności, ale musiałbym sprawdzić łeb w łeb, a nie miałem takiej możliwości.

Comment

Zależy dla kogo bez sensu. Ja np. bardzo lubię dodatki z plusa i drugi raz również wybrałbym plusa. Po to są różne wersje aby każdy mógł dopasować pod siebie to czego potrzebuje. A decydowanie za kogoś czy mówienie , że plus jest bez sensu raczej mija się z celem - to tak jak bym napisał że TypeR jest bez sensu bo jest głośny i więcej pali... Każda wersja ma swoich odbiorców i każdy czego innego oczekuje.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                  Po to są różne wersje aby każdy mógł dopasować pod siebie to czego potrzebuje.
                  Bardzo dobrze powiedziane. Ja z przyjemnością korzystam ze wszystkich tych dodatków.

Comment

Ja świadomie wziąłem sporta bo docelowo chce zamontować bagażnik na dach ale przyznaję że pozostałe dodatki w wersji z plusem są bardzo fajne.

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
                      Ja świadomie wziąłem sporta bo docelowo chce zamontować bagażnik na dach ale przyznaję że pozostałe dodatki w wersji z plusem są bardzo fajne.
                      Bagażnik już wybrałeś ? Czy jak otworzysz drzwi w samochodzie masz specjalne wgłębienia gdzie należy zamontować bagażnik ?
                      Ja kupiłbym jeszcze raz Sport plusa.

Comment

• Ja również drugi raz wybrałbym Sport Plusa... Jak dla mnie Jozin to właśnie wybór Sport'a jest bez sensu...

Comment

• sport tylko wtedy gdy planujesz montować bagażnik na dach
                          Serio teraz jest różnica około 10k między tymi wersjami? Jak ja kupowałem czyli początek 2018 to były to około 5k.

Comment

• Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                            Serio teraz jest różnica około 10k między tymi wersjami?
                            Jest dokładnie 8500 zł różnicy. Sport+ kosztuje 109000 a Sport 100500 zł.

Comment

• Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                              Serio teraz jest różnica około 10k między tymi wersjami? Jak ja kupowałem czyli początek 2018 to były to około 5k.
                              Ktoś musi zapłacić za wymianę podsufitek w plusach.

Comment

• Lubię swój szklany dach, czy ostrzeganie o martwym punkcie ale w żadnym wypadku nie jest to warte 10k.
                                Last edited by lisu; 20-09-2019, 10:31.

Comment

Working...
                                X