Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic po lifcie - ceny modeli

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Kolor fajny, ale naprawdę mogli się bardziej wysilic z tym liftingiem.

Comment

Jak dla mnie, to nie widzę różnicy, między przed i po lifcie ale to pewnie dlatego, że nie mam X i nie znam szczegółów stylistyki..
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

The Honda Civic Hatchback has been given a facelift in the United States for the 2020 model year (MY20), joining the Civic Sedan and Civic Coupe which were updated last year, with improvements to its …

chyba najlepiej opisane zmiany. Jest dodatkowe wyciszenie. Ciekawe czy w praktyce będzie to odczuwalne.
        Elektryka bez pamięci dla mnie bez sensu.

Comment

Oby najwięcej zmian było tam gdzie ich najbardziej potrzeba - wyciszenie.

Comment

Wcześniej nie zwróciłem uwagi, ale wersja US nie ma panoramicznego dachu tylko szyberdach.
            Taką wersją byłbym ukontentowany, byłoby miejsce na box dachowy.
            Last edited by Nail; 09-09-2019, 08:53.

Comment

Z tego co można wyczytać poprawione zostanie wyciszenie podłogi, bagażnika, nadkola przednie i tylne.
              Fajna sprawą będzie poprawa świateł przednich w wersji LED - będą mocniejsze i o szerszym polu świecenia.
              Jak dla mnie to brakuje zmian w fotelach, które są do bani (słabe trzymanie boczne, no i ta lipna tapicerka, która brudzi się i wyciera się od samego patrzenia).

Comment

Jest jeden istotny drobiazg którego nie mogę zrozumieć. Jak w sedanie elegance mogli przyoszczędzić na braku przycisku otwierania klapy bagażnika? Auto kosztuje 100 tys. zł i nie można otworzyć bagażnika bez kluczyka

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                  Z tego co można wyczytać poprawione zostanie wyciszenie podłogi, bagażnika, nadkola przednie i tylne.
                  Fajna sprawą będzie poprawa świateł przednich w wersji LED - będą mocniejsze i o szerszym polu świecenia.
                  A czy znana jest pełna specyfikacja zmian w sedanach po lift, dostępnych w naszych salonach? Zmiany US/Kanada mogą być różne od tych w EU.

Comment

liftback FL jest super, stoję w blokach startowych po sporta 1.5. Podobnie jak przedmówca zadaję sobie pytanie czy będzie taki moment że już wiadomo co w FL i za ile można sięgnąć z przed FL. 10K różnicy może mnie skłonić do schylenia się po przed FL... Pytanie jest czy w poprzednich rozdaniach dłogo trwał taki moment że na rynku są przecenione stare i droższe ale już FL do wyboru ?

Comment

wszystko zależy ile tego ile jest na stocku….. czy place pełne czy puste...
                      ps
                      a tego czerwonego/bordowego w katalogu nie ma.....

Comment

Warto przy zakupie pamiętać by kupić auto z lepszymi niż halogeny lampami, za "dobre?" ledy warto dać te 10 tys. więcej.

Comment

Jeszcze lepsze ledy w nowej wersji, to dobra wiadomość. Chociaż moim zdaniem ledy w przed lifcie świecą całkiem dobrze.

Comment

Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
                            Wczoraj dostałem wycenę na sporta bez +.
                            [ATTACH=CONFIG]48979[/ATTACH]

Sprzedawca mówił, że nie można zamówić nowego, więc wyprzedają tylko to co jest i pewnie z braku podaży szarżują z cenami.
                            Nail Spóźniłeś się kilka dni, do 31 sierpnia wyprzedawali auta z rabatem ponad 10 tyś ze względu na zmiany WLTP i brak możliwości zarejestrowania auta po 1 września w starej specyfikacji norm emisji spalin, a jak się ponegocjowało to i więcej dało się ugrać + dodatki. Ogarnięty gość w salonie uprzedził mnie że będzie lift o którym nie miałem pojęcia i stwierdził ze zmiany będą kosmetyczne w wyglądzie i rzeczywiście tak jest.
                            Last edited by marmac500; 17-09-2019, 11:49.

Comment

Zamieszczone przez marmac500 Zobacz posta
                              Nail Spóźniłeś się kilka dni
                              Nadal są dostępne, ale już porejestrowane przez salony tylko w moim kolorze nie ma .
                              A z cenami może być jeszcze większe szaleństwo od nowego roku wchodzi nowa norma emisji CO2 i auta w masie Civica muszą emitować do 95 g/km.
                              Powyżej tej wartości producent będzie płacił kary 95€ za każdy przekroczony 1 g/km,a Civic 1,5 emituje 133 g/km, 38 g za dużo.
                              Kary te nie będą brane wprost pod warunkiem, że silniki spalinowe są równoważone elektrykami.
                              Środkowy palec reszcie może pokazać Tesla i Toyota, pozostali zapewne przerzucą koszty kar na klientów, co już się dzieje.
                              38 x 95€ x 4,36 = 15 740 zł. Planowałem zakup przełom roku, ze wskazaniem początek przyszłego, może wiosna. Nowa wersja Civica po 2021 na rynek EU będzie już tylko hybryda.

Comment

Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
                                Nowa wersja Civica po 2021 na rynek EU będzie już tylko hybryda.
                                Skąd masz te informacje ?

Comment

Working...
                                X