Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic po lifcie - ceny modeli

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ale chyba zawsze były tańsze także inne wersje. Tylne fake wloty dużo ładniej wyglądają w obecnej wersji, po lifcie tragedia moim zdaniem, przód jako tako, ale tył ...
    Last edited by malina84; 06-09-2019, 09:59.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Mi się ten nowy przód bardziej podoba. Dobrze, że zmniejszyli te 2 wielkie pseudo wloty po bokach.
      Z tyłu też by sie coś przydało z tym zrobić...
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
        W stanach Civic (sport) 10tys. pln tańszy niż u nas ?
        Wczoraj dostałem wycenę na sporta bez +.
        civic_.jpg

Sprzedawca mówił, że nie można zamówić nowego, więc wyprzedają tylko to co jest i pewnie z braku podaży szarżują z cenami.
        Last edited by Nail; 06-09-2019, 10:07.

Comment

Albo się coś robi dobrze albo w ogóle. Dodali 2 paseczki z przodu i zmienili felgi i w zasadzie tyle, więc po co nazywać to liftingiem?
          Tapicerka ta sama, multimedia te same, materiały pewnie też, nawiewów z tyłu dalej brak, roletka też została.
          Autko świetnie jeździ, przyspiesza i mało pali, ale jest co w nim ulepszać, bo pod wieloma względami strasznie kuleje wobec konkurencji.
          Ostatnio w motorze bodajże była tabelka odnośnie sprzedaży i Honda w br roku w Eu zanotowała duży spadek co do 1 półrocza 2018r. Civic i tak najlepiej się sprzedaje, cr-vka natomiast jest niewypałem.
          Jednak z roku na rok z Hondą w Eu jest coraz gorzej, nawet takie paskudctwa jakie obecnie sprzedaje Mitsubishi wyprzedzają Hondę, więc X gen może być ostatnią generacja Civica dostępną w Eu.

Comment

@Nail: dobrze rozumiem że hatchback lift będzie dostępny w 2020?

Comment

W salonie w Poznaniu otrzymałem taka informację, że nie spodziewają się tych modeli w tym roku. W Stanach Civic Lift jest sprzedawany jako model 2020, być może teraz zamawiają z dostawą po nowym roku. Nowy sedan jest 2019 i u nas też dostępny.

Comment

Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
                Wczoraj dostałem wycenę na sporta bez +.
                To rocznik 2019 z manualną skrzynią ? Po cenie to tak jakby to był automat. Bo z tego co wiem to Sport z 2019 roku jest tylko ze skrzynią manualną a Prestige tylko z automatyczną. Sport 2019 ze skrzynią manualna kosztuje 100 500zł.
                Last edited by Stach13; 06-09-2019, 15:05.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                  A skąd taka cena ?
                  Chyba był jakiś błąd, jak dostałem ofertę to wczoraj sprawdziłem w salonie i była 109000. Dzisiaj sprawdziłem na stronie Honda.pl i jest cena tak jak piszesz.
                  Wysłałem maila do handlowca, że się pomylił, a on mnie pyta z jakiego cennika wziąłem tą wartość? Wysłałem ściągnięty cennik i przesłał zaktualizowana ofertę na 98,8k.
                  Trochę to dziwne, jeszcze poinformowano mnie, że nie ma możliwości zamawiania nowych samochodów wersji Sport jedynie z placu.
                  Dzisiaj w innym salonie nie było problemu, samochody z placu w metaliku po 96k, zamawiany +4k, oczywiście nie ma mojego koloru(ceny bez żadnych negocjacji sucha propozycja salonów).

Comment

No to te ceny to już pasują. A w stopce masz "zainteresowany sport+". Wolisz jednak sporta ? Sport + ma wiele przydatnych praktycznych bajerów czego w sporcie brakuje.

Comment

No to te ceny to już pasują. A w stopce masz "zainteresowany sport+". Wolisz jednak sporta ? Sport + ma wiele przydatnych praktycznych bajerów czego w sporcie brakuje.
                      No nie wiem, przed wakacjami było zdecydowanie lepiej z cenami, nie porównując już do zeszłego roku. Jeżeli chodzi o plusa, to brak możliwości montażu bagażnika dachowego trochę mnie wstrzymuje. Mamy w domy drugi samochód rodzinny, ale jak by chciało się pognać na na dłuższy wypoczynek, to będzie problem. Zwłaszcza, że to będzie samochód dla przyjemności, a nie pracujący i musi gdzieś przebiegi robić. Wiem, te bajery są fajne, przy tej kwocie warto dopłacić, sam już nie wiem.

Comment

Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
                        brak możliwości montażu bagażnika dachowego trochę mnie wstrzymuje.
                        No tak, coś za coś. Wiadomo, jak się nie można spakować bez bagażnika dachowego to jest problem. Chociaż dla mnie bagażnik dachowy do sylwetki Sporta trochę nie pasuje. Ale to tylko moja opinia.
                        Last edited by Stach13; 06-09-2019, 19:01.

Comment

Chociaż dla mnie bagażnik dachowy do sylwetki Sporta trochę nie pasuje. Ale to tylko moja opinia.
                          Mam taki ładny sportowy box
                          Są jeszcze rowery, chociaż od lat ich na dachu nie woziłem, ale...

Comment

chyba wybralem juz kolor...... :O

honda_civic_sedan_lifting_dealer_honda_jkk_moto_katowice.jpg

Comment

Kolor może być ciekawy. Był już podobny w sedanie VIII generacji. Pojawiło się za to "piano black" na grilu czego wcześniej nie było w 4D.
                              Moja Hania
                              http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zamieszczone przez mccc25 Zobacz posta
                                chyba wybralem juz kolor...... :O

[ATTACH=CONFIG]49010[/ATTACH]
                                Wiesz, jak ciężko będzie to utrzymać w czystości? Aczkolwiek kolor genialny.

Comment

Working...
                                X