Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic po lifcie - ceny modeli

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

dla porównania zamieszczę Wam aktualne (29.06.2019) ceny jednego z przedstawicieli Hondy w usa Holler.com (na tab rej pełny adres).
    Szkoda że u nas coupe nie ma, taki mi się podoba.
    Załączone pliki
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      Civic Touring to chyba u nas nie występuje ?
      Nie u nas nie ma wersji Touring, u nich to najbogatsza wersja chyba jedynie w automacie, natomiast u nas to Prestige.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Mi bardziej brakuje wersji SI.

Comment

Większych różnic nie ma. Na 1. fotce Civic że stalowkami, które u nas nie występują.
          wrażenie robi plac, gdzie jest po kilka civow w każdym kolorze. U nas jest bida, w moim mieście w całym salonie stoją aż 3 auta na cały salon. To jest osiągnięcie...
          No i to przełożenie zarobkow: w USA za połowę średniej rocznej pensji można mieć salonowe auto, a u nas za 2letnią.

Comment

tak, plac wyglądał jak parking pod Centrum handlowym, też się zastanawiam czy oni tak kupują te auta jak my rowery? Tylko że jeszcze jest tak że w promieniu 30km jest jeszcze 3 dealerów i każdy też ma taki plac. Budynki i logo i image otoczenia jest niebieskie, nie jak u nas czerwone. Widocznie czerwone jest "zarezerwowane" dla rasowych i bardziej kojarzących się marek dla koloru czerwonego .
            Kierownik Działu Diesla

Comment

No kwestia zbytu. Zarabiasz 50 tys. rocznie i nie masz ochoty na ceregiele z 12 letnim autem, tylko idziesz do dealera, kupujesz nowke za 24k i masz auto na spokojnie 6-8 lat bez spuszczania się. Do tego nowe fabrycznie i dodatkowo się cieszysz. U nas wydaj na średnie w końcu auto jakim jest civ 120k ale ZŁ, to jak nie masz firmy i lub nie zarabiasz na polskie warunki fantastycznych pieniedzy, to 110k zł to jest potężny wydatek.
              To jakby u nas na nowe salonowe auto wydać że tak samo 24-30k zł. Kto by kupował niemiecki szrot? Nikt, chyba, że ktoś kto potrzebuje auta na chwilę lub do zajezdzenia. Lub po prostu zarabia najmniejsze pieniądze jako jakiś kelner czy coś w tym stylu.
              Na amerykańskim yt oglądałem kiedyś kolesia, studenta, który robił sobie z drukarki 3D jakieś uchwyty do samorobek pozwalających na pół autonomiczny jazdę, nieważne. Ale rozumiecie: Student który się bawi civikiem. Taka normalka się wydaje pośród ogarniętych ludzi.
              ech... Inny świat...
              Last edited by kajojek; 08-08-2019, 21:20.

Comment

Masz racje, daleko nie trzeba szukac. Goście po 30pare lat i bajabongo

4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                  Bardziej mnie interesują zmiany dotyczące każdego Civica. Wyciszenie np.
                  "Poprawa wyciszenia w japońskim samochodzie". Przecież to jest dziecinna naiwność. Tak jakbym nigdy nie miał do czynienia z markami typu Mitsubishi, Mazda, Toyota, Honda...
                  Wyciszenie w japońskich markach odstaje od niemieckiego czy też francuskiego, bo nie jest najważniejsze. Generalnie słabe wyciszenie nadwozia to chyba efekt odchudzania konstrukcji/płyty samochodu, tego nie da się naprawić jakimiś bitmatami. Dlatego tak samo jestem ciekaw jak będzie się prezentował przede wszystkim HB 5D po lifcie generalnie w kontekście wyciszenia, jednak nie jestem obłudny, że nagle otrzymamy poziom Lexusa, bo nie o to chodzi w Hondzie. Ba, nie liczę, że usłyszę na jeździe próbnej jakąkolwiek poprawę.
                  Zresztą gro użytkowników (generalnie spoza tego forum, bo tutaj jest najwięcej płaczu o ten element) chwali Civica za wyciszenie. Tak samo ja. Nie będę zaprzeczał, że w kabinie generalnie słychać opony (nieuporczywie), a przy prędkościach autostradowych szum z okolicy przednich szyb, jednak zalecam po prostu podróże ze swoim ulubionym audio i wtedy nie ma żadnych problemów. Poza tym opony i szum wiatru słychać chyba w każdym cywilnym samochodzie do 100k.

Jako przykład podam Mazdę 3. Przed liftem szumy wiatru w tym samochodzie przy wyższych prędkościach jak i ogólnie hałas były na prawdę nie do zniesienia. Lift Mazdy 3 chwalono, pisano, że wyciszenie WOW. Po jeździe próbnej przekonałem się, że wyciszenie stoi na tym samym poziomie co w Hondzie czy w Toyocie, ba, nawet nie wiem czy wykonano faktycznie krok do przodu względem przedlifta.

Ja w kontekście zmian po lifcie Civic'a HB, oczekuje przede wszystkim poprawy tych wszystkich drobnostek, z których poznałem Honde, typu rdza na nitach klapki paliwa, kręcąca się gałka zmiany biegów, piszczenie czujników po deszczu, czy też problemy z tylnym spoilerem i wiele innych małych rzeczy.

Comment

Zamieszczone przez Takashi12 Zobacz posta
                    Ja w kontekście zmian po lifcie Civic'a HB, oczekuje przede wszystkim poprawy tych wszystkich drobnostek, z których poznałem Honde, typu rdza na nitach klapki paliwa, kręcąca się gałka zmiany biegów, piszczenie czujników po deszczu, czy też problemy z tylnym spoilerem i wiele innych małych rzeczy.

i jeszcze skrzecząca podsufitka
                    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

TUTAJ znajdziecie więcej info, włącznie ze zdjęciami 5D po lifcie. Wprawdzie artykuł odnosi się do rynku USA, ale w EU zmiany będą takie same na 99.9%.
                      Last edited by Lukas; 18-08-2019, 12:54.

Comment

20190905_184042.jpg to juz oficjalne, wczoraj na przeglądzie dostałem specyfikację i ceny.

Comment

A hatchback?

Comment

Moim zdaniem przód przed liftem o wiele ładniejszy, bardziej agresywny, zwłaszcza w modelu sport, wygląd po LF będzie jak dla mnie na minus.

civic_por.jpg
                            Last edited by Nail; 06-09-2019, 09:55.

Comment

W stanach Civic (sport) 10tys. pln tańszy niż u nas ?
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                              X