Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic po lifcie - ceny modeli

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
    Chyba że tak. Wiem że można dokładać w nieskończoność ale jednak mam wrażenie że ten lifting jest wybitnie tego wart. Nie mniej, nie moje pieniądz i nie moja decyzja. Przeraziło mnie tylko stawianie ceramiki ponad lifting modelu. Miłego użytkowania!
    Dzięki.
    Fakt, ceramika zamiast lepszego modelu, to lekka przesada.
    Pewnie, chciałbym lepszy model, ale gdybym nie mówił w wielu przypadkach pas, to dzisiaj mógłbym tylko marzyć o nowym samochodzie.
    Wielu czeka na te zmiany i z nich się ucieszy, czego nikomu nie odmawiam.
    Pozdrawiam.

Comment

• A jak jest z dostępnością przed lifta? Nie warto chwilę zaczekać aż dostępność po lifta będzie większa i wtedy negocjować większy rabat na przed lifta?

Comment

• Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
        A jak jest z dostępnością przed lifta? Nie warto chwilę zaczekać aż dostępność po lifta będzie większa i wtedy negocjować większy rabat na przed lifta?
        Tego nie wiem, czy są już tylko po lifcie, czy jeszcze można zamawiać przed lifty.
        Zapewne jak będzie sporo samochodów na placu, a koniec roku zbliża się, to i możliwości negocjacyjne będą większe.
        Wiadomo, zależności popytu i podaży. Cieszę się, że już nie muszę rozkminiać tego problemu.

Comment

• Ten lifting moim zdaniem prawie nic nie zmienia. Czasami jest tak, że samochód mocno się różni, wygląda świeżo że aż głupio kupić w tym czasie "stary" model. Tutaj moim zdaniem tego brakuje, pozostaje tylko kwestia różnicy w cenie.

Comment

• Lifting ma tez na celu wyeliminowanie błędów „wieku dziecięcego” (czujniki parkowania, brzęcząca klimatyzacj czy też skrzypiąca podsufitka)

Comment

• Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
              Lifting ma tez na celu wyeliminowanie błędów „wieku dziecięcego”
              Dokładnie, tak więc jak kupować to tylko "polift..", chyba, że na prawdę komuś nie podoba się wygląd... ale chociażby w nowym wypuście może już wyeliminowali wadliwe działanie czujnika poziomu oleju...
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Mad_86 Zobacz posta
                Ten lifting moim zdaniem prawie nic nie zmienia. Czasami jest tak, że samochód mocno się różni, wygląda świeżo że aż głupio kupić w tym czasie "stary" model. Tutaj moim zdaniem tego brakuje, pozostaje tylko kwestia różnicy w cenie.
                Też mi się tak wydaje. Może kolega, który ma specyfikacje zamówionego Sporta+, poda różnice.
                Wtedy rozwieje to wszystkie dywagacje.
                Ja tak miałem ze Skodą Oktawią II, różnica była spora. Oczywiście mam po lifcie.

Comment

• Fajnie, że są fizyczne guziki, gałka od głośności, czy siła nawiewu. Psychologicznie jednak to zarówno w UK jak i w Turcji, to chyba musi im być smutno, że i tak niedługo zamkną im fabryki i trzeba będzie szukać nowej pracy. Gdy produkowali Civica w 17 czy 18 roku jeszcze tego nie wiedzieli, więc... może być tak, że te poliftowe mogą być jeszcze gorzej poskładane, skoro atmosfera pracy jest delikatnie pisząc grobowa

Comment

• Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
                    Może kolega, który ma specyfikacje zamówionego Sporta+, poda różnice.
                    Niestety nie dostałem żadnej specyfikacji. Zamówienie złożyłem trochę w ciemno. Sprzedawca pokazał mi tylko na ekranie komputera krótką prezentację, którą sam otrzymał tego samego dnia, na której była lista zmian. Praktycznie wszystko na niej było już znane ze specyfikacji zmian modelu z USA. Jedynie nowy kolor lakieru i elektryczny fotel kierowcy dla Sport+ to było coś nowego.

Na wykopie znalazłem dziś świeży artykuł, gdzie jest co nieco opisane: Klik
                    Bardzo ciekawią mnie czy te reflektory z "opcją adaptacyjnego podążania za kierunkiem jazdy" trafią do Sport+. Pamiętam jednak, że nie było o nich mowy w tej prezentacji u sprzedawcy.
                    Last edited by marcin19i; 16-11-2019, 21:30.

Comment

• Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
                      Lifting ma tez na celu wyeliminowanie błędów „wieku dziecięcego” (czujniki parkowania, brzęcząca klimatyzacj czy też skrzypiąca podsufitka)
                      Zdaje się, że na bieżąco te problemy usuwano, były nowe poprawione atrapy z czujnikami, podsufitki i rurki klimatyzacji.
                      Myślisz, że tylko jako części zamienne, a w serii już tego nie poprawiano?

Zamieszczone przez marcin19i Zobacz posta
                      Niestety nie dostałem żadnej specyfikacji. Zamówienie złożyłem trochę w ciemno. Sprzedawca pokazał mi tylko na ekranie komputera krótką prezentację, którą sam otrzymał tego samego dnia, na której była lista zmian. Praktycznie wszystko na niej było już znane ze specyfikacji zmian modelu z USA. Jedynie nowy kolor lakieru i elektryczny fotel kierowcy dla Sport+ to było coś nowego.

Na wykopie znalazłem dziś świeży artykuł, gdzie jest co nieco opisane: Klik
                      Bardzo ciekawią mnie czy te reflektory z "opcją adaptacyjnego podążania za kierunkiem jazdy" trafią do Sport+. Pamiętam jednak, że nie było o nich mowy w tej prezentacji u sprzedawcy.
                      Dzięki.
                      Dla mnie istotną zmianą na plus, to jest gałka regulacji, zmiany zewnętrzne na minus, chociaż miałem już pomysł na te listewki przy pseudo wlotach powietrza, oczywiście gdybym miał polifta.
                      Raczej mój Civic rzadko będzie kierowany przez innego kierowcę, więc ustawienia elektryczne fotela nie mają znaczenia. Światła lepsze mogłyby być, homologowane polepszenia świecenia zawsze, zwiększają bezpieczeństwo. Tylko tak jak napisano, cena nieznacznie się zmieni, ale rabaty tak.

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                      atmosfera pracy jest delikatnie pisząc grobowa
                      Nie ma nic gorszego jak sfrustrowany pracownik, ale może, aż tak źle nie jest, zapewne dostaną dobre odprawy.
                      Last edited by Nail; 17-11-2019, 13:40.

Comment

• Z racji przeglądu jeżdziłem w piątek poliftem w sedanie, interesowało mnie szczególnie wyciszenie i na tym polu jest moim zdaniem bez zmian i klima daje te same odgłosy co przed liftem

Comment

• a wg. mnie a miałem kilka jazd testowych , po lifotwe były cichsze , szczegolnie od silnika co mnie najbardziej irytowało. Oczywiscie subtelna i nie duża różnica
                          Być moze to atut tych Demo aut bo były nieżle dojechane

Comment

• Czemu wszyscy wariują na punkcie tego ŚWIĘTEGO POKRĘTŁA GŁOŚNOŚCI w nowej wersji? xD Przecież przycisk na kierownicy jest 100 razy wygodniejszy.

Comment

• Zamieszczone przez Larry_Nash Zobacz posta
                              Czemu wszyscy wariują na punkcie tego ŚWIĘTEGO POKRĘTŁA GŁOŚNOŚCI w nowej wersji? xD Przecież przycisk na kierownicy jest 100 razy wygodniejszy.
                              Mam jedno i drugie w innym samochodzie i korzystam z pokrętła, ale bez też dam radę. Dlatego nie z powodu zakupu przed lifta.

Comment

• Zamieszczone przez Larry_Nash Zobacz posta
                                Czemu wszyscy wariują na punkcie tego ŚWIĘTEGO POKRĘTŁA GŁOŚNOŚCI w nowej wersji?
                                Nie wszyscy Ja korzystam tylko z przycisków przy kierownicy. A żonie dotykowe nie przeszkadzają.

Comment

Working...
                                X