Zadzwoń do Gdyni, Słupska, Katowic i Krakowa. Jak kupowałem mieli dobre oferty i przede wszystkim dobry kontakt.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kupić z wyprzedaży model 2018 czy nowy 2019
Collapse
X
-
Jest jeszcze jedna wada modelu z ubiegłego roku, o której nie zdawałem sobie sprawy - akumulator. Ja musiałem wymienić po tygodniu od kupna samochodu! Już podczas odbioru nie odpalił, tłumaczyli że zapomnieli naładować (a rozładował się podczas przygotowywania - aktualizacje itp.). Straciłem sporo czasu i nerwów z tego powodu (np. dwa razy assistance, dwie wizyty w serwisie). Moje przypuszczenia są proste, auta stoją na placu nawet pół roku i nikt nie ładuje akumulatorów (ale kto się przyzna?). Przy niskim napięciu przez dłuższy czas, akumulator uszkadza się bezpowrotnie. Szczęście w nieszczęściu, że od razu mam nowy. Ale co jeśli ktoś kupi samochód ze średnio sprawnym i padnie mu już po gwarancji?
W stanie spoczynku akumulator powinien mieć 12,6V, a u mnie było 11,8V. Elektroniczny tester w serwisie pokazał, że akumulator jest dobry (!), ale trzeba naładować. Ostrzegałem, że tylko stracę czas.... No to ładowali cały dzień i na końcu stwierdzili, że jednak trzeba będzie wymienić bo nic to nie dało.
Comment
-
Kupiony na dniach nowy, czarny 1.5 CVT Sport Plus w Gezet Szczecin za 102.700PLN w cenie dywaniki. Osobiście uważam, że dobra cena, ale deal'em roku bym tego nie nazwałNa szczęście dowiozą mi go do Zielonej góry żebym mógł go łatwiej odebrać będąc z Wrocławia
Rocznik wziąłem 2018, Hondy nie tracą tak na wartości jak np. francuzy. A wiem co mówię - torturuję się właśnie z Cytryną Grand Picasso w automacie mojej żony. 3 letnie auto, 60tys. przebiegu i do wymiany rozrząd! Masakra.
Comment
-
Wybrałem 2019 r. sedan + CVT+executive za 111,500 z dywanikami i matą bagażnika.
Szukając z 2018 r. obdzwoniłem 1/4 salonów i najtaniej było w Wawie - tylko z manualem. Dla zainteresowanych H. Plaza: sedan exe. z manualem za 99.030 zł - jest u nich jeszcze
niezły wybór. Generalnie w salonach, z którymi rozmawiałem cena za ten model była do 99.700.
Comment
-
Cześć. Kupował ktoś może Civica w wersji 1L/Elegance i ile udało się Wam wynegocjować? 78-80k to chyba dobra oferta za poprzedni rocznik (manual), ale może jest realny sens powalczyć o więcej.
W przypadku 1.5L/Sporta, 90-92k to chyba ta dobra, porabatowa cena, w którą należałoby celować?Last edited by crun; 29-04-2019, 19:46.
Comment
-
88-89tyś za Sporta to już bardzo dobra cena, chyba max. 94tyś za Sport+ to świetna cena, ja taniej jak 96-98tyś nie znalazłem.
Trzeba jeszcze odróżnić cenę auta i finansowanie. Potrafią zrobić dobrą cenę, ale dobiją sobie na finansowaniu i całościowo z dobrej ceny robi się najgorsza
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta88-89tyś za Sporta to już bardzo dobra cena, chyba max. 94tyś za Sport+ to świetna cena, ja taniej jak 96-98tyś nie znalazłem.
Trzeba jeszcze odróżnić cenę auta i finansowanie. Potrafią zrobić dobrą cenę, ale dobiją sobie na finansowaniu i całościowo z dobrej ceny robi się najgorsza- wziąłem za gotówkę.
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Jak za gotówkę to okZ finansowaniem chodziło mi o to, że oferta na sam samochód jest ok, ale odbijają sobie w kosztach leasingu, kredytu, ubezpieczenia, GAP, trzeba to liczyć łącznie. Z dobrej ceny wyjściowej robi się fatalna po kosztach finansowania, ubezpieczenia itp. Też wysyłałem maile i to była droga przez mękę bo podwójne negocjacje. Miałem kilka ofert ostatecznych, ceny wyjściowe auta podobne, ale finansowanie w najlepszej ofercie było o 2tyś zł lepsze. Przejechałem się 400km po auto za te 2tyś zł. Przy tak dużej liczbie ofert jakie dostałem dokładnie było widać tą "nieuczciwość" na kosztach, zchodzili mi z ceny auta, a koszty finansowania rosły.
Comment
-
Zamieszczone przez crun Zobacz postaCześć. Kupował ktoś może Civica w wersji 1L/Elegance i ile udało się Wam wynegocjować? 78-80k to chyba dobra oferta za poprzedni rocznik (manual), ale może jest realny sens powalczyć o więcej.
W przypadku 1.5L/Sporta, 90-92k to chyba ta dobra, porabatowa cena, w którą należałoby celować?.
Podawana p[rzez Ciebie cena poniżej 80 tys. wydaje się baaaardzo OK
Comment
-
Hej, nie zakładam nowego wątku bo ten celuje akurat w moje zapytanieUważacie, że warto szukać auta z rocznika 2018 w wersji 1.5, sport+ czy decydować się na ofertę auta w wersji sport (bez +) w cenie 97500 z rocznika 2019 (auto + lakier, dywaniki)?
Kurczę, byłem bliski realizacji takiego zamówienia, ale tak czytam ten wątek i widzę, że mieliście naprawdę niezłe oferty. Warto dopłacać (albo szukać poprzedniego rocznika) za wersję +, albo czy opisana przeze mnie oferta jest ok? Z góry dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez km-02 Zobacz postaHej, nie zakładam nowego wątku bo ten celuje akurat w moje zapytanieUważacie, że warto szukać auta z rocznika 2018 w wersji 1.5, sport+ czy decydować się na ofertę auta w wersji sport (bez +) w cenie 97500 z rocznika 2019 (auto + lakier, dywaniki)?
Kurczę, byłem bliski realizacji takiego zamówienia, ale tak czytam ten wątek i widzę, że mieliście naprawdę niezłe oferty. Warto dopłacać (albo szukać poprzedniego rocznika) za wersję +, albo czy opisana przeze mnie oferta jest ok? Z góry dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment