Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupić z wyprzedaży model 2018 czy nowy 2019

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zadzwoń do Gdyni, Słupska, Katowic i Krakowa. Jak kupowałem mieli dobre oferty i przede wszystkim dobry kontakt.

Comment

Jest jeszcze jedna wada modelu z ubiegłego roku, o której nie zdawałem sobie sprawy - akumulator. Ja musiałem wymienić po tygodniu od kupna samochodu! Już podczas odbioru nie odpalił, tłumaczyli że zapomnieli naładować (a rozładował się podczas przygotowywania - aktualizacje itp.). Straciłem sporo czasu i nerwów z tego powodu (np. dwa razy assistance, dwie wizyty w serwisie). Moje przypuszczenia są proste, auta stoją na placu nawet pół roku i nikt nie ładuje akumulatorów (ale kto się przyzna?). Przy niskim napięciu przez dłuższy czas, akumulator uszkadza się bezpowrotnie. Szczęście w nieszczęściu, że od razu mam nowy. Ale co jeśli ktoś kupi samochód ze średnio sprawnym i padnie mu już po gwarancji?
      W stanie spoczynku akumulator powinien mieć 12,6V, a u mnie było 11,8V. Elektroniczny tester w serwisie pokazał, że akumulator jest dobry (!), ale trzeba naładować. Ostrzegałem, że tylko stracę czas.... No to ładowali cały dzień i na końcu stwierdzili, że jednak trzeba będzie wymienić bo nic to nie dało.

Comment

Kupiony na dniach nowy, czarny 1.5 CVT Sport Plus w Gezet Szczecin za 102.700PLN w cenie dywaniki. Osobiście uważam, że dobra cena, ale deal'em roku bym tego nie nazwał Na szczęście dowiozą mi go do Zielonej góry żebym mógł go łatwiej odebrać będąc z Wrocławia

Rocznik wziąłem 2018, Hondy nie tracą tak na wartości jak np. francuzy. A wiem co mówię - torturuję się właśnie z Cytryną Grand Picasso w automacie mojej żony. 3 letnie auto, 60tys. przebiegu i do wymiany rozrząd! Masakra.

Comment

Wybrałem 2019 r. sedan + CVT+executive za 111,500 z dywanikami i matą bagażnika.
          Szukając z 2018 r. obdzwoniłem 1/4 salonów i najtaniej było w Wawie - tylko z manualem. Dla zainteresowanych H. Plaza: sedan exe. z manualem za 99.030 zł - jest u nich jeszcze
          niezły wybór. Generalnie w salonach, z którymi rozmawiałem cena za ten model była do 99.700.

Comment

Dziś zaliczkowany, Sport+ w kolorze biała-perła bez GPF-u z rocznika 2018 za 94 tyś. zł - bez gratisów

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Comment

To ja się pochwalę ceną. 4D Elegance w kolorze Polished Metal Metallic. 90800 z lakierem i oryg. dywanikami. Auto ma GPF.

Comment

Cześć. Kupował ktoś może Civica w wersji 1L/Elegance i ile udało się Wam wynegocjować? 78-80k to chyba dobra oferta za poprzedni rocznik (manual), ale może jest realny sens powalczyć o więcej.
                W przypadku 1.5L/Sporta, 90-92k to chyba ta dobra, porabatowa cena, w którą należałoby celować?
                Last edited by crun; 29-04-2019, 19:46.

Comment

Końcem marca 2019r. Sporta oferowali mi za 88 tys. w kolorze metalicznym. Wziąłem Sporta Plus za 94 tys. - biała perła.

Comment

88-89tyś za Sporta to już bardzo dobra cena, chyba max. 94tyś za Sport+ to świetna cena, ja taniej jak 96-98tyś nie znalazłem.
                    Trzeba jeszcze odróżnić cenę auta i finansowanie. Potrafią zrobić dobrą cenę, ale dobiją sobie na finansowaniu i całościowo z dobrej ceny robi się najgorsza

Comment

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                      88-89tyś za Sporta to już bardzo dobra cena, chyba max. 94tyś za Sport+ to świetna cena, ja taniej jak 96-98tyś nie znalazłem.
                      Trzeba jeszcze odróżnić cenę auta i finansowanie. Potrafią zrobić dobrą cenę, ale dobiją sobie na finansowaniu i całościowo z dobrej ceny robi się najgorsza
                      Zgadzam się, że z finansowaniem potrafią dać lepszą cenę, ale wiąże się to z większą prowizją kredytową. Wysłałem maile do wszystkich salonów Hondy w Polsce i najlepsze oferty były te kredytowe np. Sport + czerwony za 95 tys. - bez kredytu 97 tys. Mnie się udało znaleźć salon w którym została ostatnia sztuka z 2018r. - zaoferowali najlepszą cenę nie do przebicia - wziąłem za gotówkę.

Comment

Jak za gotówkę to ok Z finansowaniem chodziło mi o to, że oferta na sam samochód jest ok, ale odbijają sobie w kosztach leasingu, kredytu, ubezpieczenia, GAP, trzeba to liczyć łącznie. Z dobrej ceny wyjściowej robi się fatalna po kosztach finansowania, ubezpieczenia itp. Też wysyłałem maile i to była droga przez mękę bo podwójne negocjacje. Miałem kilka ofert ostatecznych, ceny wyjściowe auta podobne, ale finansowanie w najlepszej ofercie było o 2tyś zł lepsze. Przejechałem się 400km po auto za te 2tyś zł. Przy tak dużej liczbie ofert jakie dostałem dokładnie było widać tą "nieuczciwość" na kosztach, zchodzili mi z ceny auta, a koszty finansowania rosły.

Comment

Dodatkowym kosztem u mnie było pełne ubezpieczenie AC/NW/OC za 2600 zł w PZU (mam pełne zniżki na OC i AC) . W innych salonach chcieli od 3 do do 3,5% wartości auta.

Comment

Zamieszczone przez crun Zobacz posta
                            Cześć. Kupował ktoś może Civica w wersji 1L/Elegance i ile udało się Wam wynegocjować? 78-80k to chyba dobra oferta za poprzedni rocznik (manual), ale może jest realny sens powalczyć o więcej.
                            W przypadku 1.5L/Sporta, 90-92k to chyba ta dobra, porabatowa cena, w którą należałoby celować?
                            Ja rozważałem taką wersję, w kolorze niebieskim stał jeden na składzie celnym. Dealer chciał mi oddać za 81 tys (początek marca) i nic niżej. Ostatecznie zdecydowałem się na czerwony 1.0 Comfort za 69 tys. Oczywiście mowa o roczniku 18.
                            Podawana p[rzez Ciebie cena poniżej 80 tys. wydaje się baaaardzo OK

Comment

Hej, nie zakładam nowego wątku bo ten celuje akurat w moje zapytanie Uważacie, że warto szukać auta z rocznika 2018 w wersji 1.5, sport+ czy decydować się na ofertę auta w wersji sport (bez +) w cenie 97500 z rocznika 2019 (auto + lakier, dywaniki)?
                              Kurczę, byłem bliski realizacji takiego zamówienia, ale tak czytam ten wątek i widzę, że mieliście naprawdę niezłe oferty. Warto dopłacać (albo szukać poprzedniego rocznika) za wersję +, albo czy opisana przeze mnie oferta jest ok? Z góry dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez km-02 Zobacz posta
                                Hej, nie zakładam nowego wątku bo ten celuje akurat w moje zapytanie Uważacie, że warto szukać auta z rocznika 2018 w wersji 1.5, sport+ czy decydować się na ofertę auta w wersji sport (bez +) w cenie 97500 z rocznika 2019 (auto + lakier, dywaniki)?
                                Kurczę, byłem bliski realizacji takiego zamówienia, ale tak czytam ten wątek i widzę, że mieliście naprawdę niezłe oferty. Warto dopłacać (albo szukać poprzedniego rocznika) za wersję +, albo czy opisana przeze mnie oferta jest ok? Z góry dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam
                                Ja brałem SPORT+ rocznik 2018 ale w 2018 roku i dostałem ofertę 98.800 z dywanikami i lakierem a wiem, że ludzie tu mieli niższe ceny tyle, że ja chciałem szybko auto i stało w takiej konfiguracji tylko jedno na placu. Kwota bardzo bliska twojego Sporta. Próbuj targować rocznik 2019 (prawie połowa roku już na boku). Skoro za 98.800 na moim przykładzie pogonili Sport plus to wolałbym dopłacić te 1300.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                                X