Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupić z wyprzedaży model 2018 czy nowy 2019

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kupić z wyprzedaży model 2018 czy nowy 2019

Planuję zakup Civic 5D sport manual. Wg cennik dla rocznika 2018 cena to 98500 zł + 2500 zł lakier - 7000 zl rabat.
    Rocznik 2019 to 99500 zł + 2500 zł lakier.
    Nowy cennik dostępny na https://www.honda.pl/cars/get-a-broc...nnik_18.01.pdf
    Dwa tygodnie temu za rocznik 2018 dostałem ofertę za cenę 90k zł (z lakierem), Czyli rabat to 11000 zł (4000 zł więcej niż oficjalny rabat).
    Czy ten rabat za 2018r jest wg was ok? Można liczyć na coś więcej?
    Ja sądzicie, jaki rabat jest możliwy dla rocznika 2019? Jaki rabat za 2019 będzie koło marca/kwietnia (najchętniej wtedy bym chciał kupić o ile cena będzie zbliżona do wyprzedaży)
    No i czy warto płacić wiecej za rocznik 2019? Czy model 2019r ma coś zmienione / poprawione? Może to już model z facelift?

Ja kupowałem Civica pod sam koniec roku i nie przejmowałem się tym ,że za dwa miesiące będzie już nowy rocznik. Jak tak do tego podejdziesz to rabat 11000 zł. wydaje się bardzo atrakcyjny. Wątpię żeby w marcu czy kwietniu za bieżący rok dali jakiś atrakcyjny rabat. A czy w 2019 coś zmienili ? Może w salonie coś wiedzą na ten temat ?

Comment

Zamieszczone przez rebyrg Zobacz posta
      Planuję zakup Civic 5D sport manual. Wg cennik dla rocznika 2018 cena to 98500 zł + 2500 zł lakier - 7000 zl rabat.
      Rocznik 2019 to 99500 zł + 2500 zł lakier.
      Nowy cennik dostępny na https://www.honda.pl/cars/get-a-broc...nnik_18.01.pdf
      Dwa tygodnie temu za rocznik 2018 dostałem ofertę za cenę 90k zł (z lakierem), Czyli rabat to 11000 zł (4000 zł więcej niż oficjalny rabat).
      Czy ten rabat za 2018r jest wg was ok? Można liczyć na coś więcej?
      Ja sądzicie, jaki rabat jest możliwy dla rocznika 2019? Jaki rabat za 2019 będzie koło marca/kwietnia (najchętniej wtedy bym chciał kupić o ile cena będzie zbliżona do wyprzedaży)
      No i czy warto płacić wiecej za rocznik 2019? Czy model 2019r ma coś zmienione / poprawione? Może to już model z facelift?
      11 tysi to bardzo dobry rabat - jak na Hondę to rewelka A być może przy okazji ustrzelisz auto jeszcze bez GPFa. W sumie ten filtr na benzynie nie powinien robić takich problemów jak ten z klekotów, ale przynajmniej nie będziesz się pałował z tematem olejowym. Ja bym brał bez zastanowienia 2018.

Comment

czy ja wiem czy rewelka? swojego sport plusa w grudniu kupiłem za 98.800 z lakierem. więc taki sam rabat. dodatkowo kompletne koła zimowe (alu + yokohama) za 5k

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

No to też rewelka Aczkolwiek koła zimowe nie tak specjalnie rewelka. Ja za zimówki Falkena na czarnych Sparco i jeszcze duperele stylistyczne i przyciemniane szyby dałem 3200 - no ale to do gen IX, więc można inaczej liczyć.

Comment

Zamieszczone przez rebyrg Zobacz posta
            Czy model 2019r ma coś zmienione / poprawione? Może to już model z facelift?
            Z doświadczenia użytkowników poprzedniej generacji do których też się zaliczałem wiem że Honda z każdym rokiem coś zbierała a nie poprawiała, po kolei znikały miarki poziomu płynu do spryskiwaczy , nakładki plastikowe na szyny foteli itp. Tak więc na Twoim miejscu zwrócił bym również uwagę czy model 2019 czegoś tam nie stracił bo przecież GPF kosztuje i czymś tą cenę trzeba zrównoważyć. A rabat jak na Hondę faktycznie zacny.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

są też przecież na stronie Hondy też specyfikacje na 2019 - ja nie widzę tam nic nowego...

Comment

Jak 90 za sporta to rewelacyjny rabat. Ja w marcu dałem za to samo ~92 i musiałem jechać do Wawy bo tam tylko byli tacy hojni.
                Civic 1.5T

Varadero

Comment

Moja rada, nie kupuj teraz. Rabat 7 tys. zł to żadna rewelacja za stary rocznik. Od początku 2018 roku na bieżąco śledziłem rabaty na zakup civica. Najlepsza cena była po zakończeniu wyprzedaży aut z roku 2017. Od bodajże maja lub czerwca obowiązywał rabat na auto z 2018 roku na poziomie 7500 zł za wersję z silnikiem 1.5. W tym roku na wiosnę jest wielce prawdopodobne, że civic X będzie oferowany po 1 lifcie. Tym bardziej warto poczekać i nie kupować starego rocznikowo auta.

Comment

Zamieszczone przez adik_pa Zobacz posta
                    W tym roku na wiosnę jest wielce prawdopodobne, że civic X będzie oferowany po 1 lifcie. Tym bardziej warto poczekać i nie kupować starego rocznikowo auta.
                    Tylko jak to kolega powyżej napisał: lift w wypadku Hondy niesie za sobą tylko straty

Comment

Lift może być ale nie jeszcze w Europie , osobiście uważam że lift wnosi poprawki , uwagi użytkowników nieraz tak że wychodzi na dobre.

Comment

Raczej na lifta HB bym się narazie nie nastawiał, prędzej sedan. Na rynek USA już można zobaczyć co się zmieniło w sedanie, o HB cisza a zapewne oni pierwsi dostaną wersję poliftową, podobnie jak było z X generacją.
                        Moja Honda
                        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Ale co się zmieniło oprócz fizycznego pokrętła volumetrycznego?

Comment

Tak na szybko to np. przedni zderzak, podłokietnik no i tak jak piszesz obsługa connecta i klimatyzacji.
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Macie rację. Z tym liftem to nic pewnego, ale jeśli ktoś planuje kupić civica za np. 2 miesiące to warto poczekać i nabyć auto z roku produkcji 2019. Jak pisałem w poprzednim poście rabat w zeszłym roku na civica 1.5 z 2017 roku był na poziomie 5 tys. zł, natomiast po zakończeniu wyprzedaży zaczął obowiązywać nowy cennik na auta z 2018 roku i rabat wynosił 7 lub 7.5 tys. zł. Jeden z dealerów (nie hondy) powiedział mi tak: panie jak chcesz kupić auto w najlepszej cenie to przyjdź w połowie roku. Sprzedaż aut w Polsce o tej porze roku jest najmniejsza a my musimy je sprzedawać przez cały rok.
                              Last edited by adik_pa; 20-01-2019, 10:34.

Comment

Working...
                              X