Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupić z wyprzedaży model 2018 czy nowy 2019

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Artykuł ostatnio czytałem na Onecie albo Interii, że w związku z chorymi normami CO2 w ciągu kilku najbliższych lat ceny nowych aut zwiększą się o około 1/3, więc cieszmy się póki co tymi 90 czy 100 tyś.
    Obecnie kompakty premium i podobnej mocy kosztują 200 tyś i więcej, no cóż przykre to, szczególnie, że zarobki w Polsce są praktycznie na końcu ogona w UE.

Mimo plastików i tapicerki jak na razie bardzo lubię jeździć Civiciem, prowadzi się lekko, precyzyjnie i jak na tak niewielki silniczek fajnie jedzie i mało pali, a do tego jest całkiem komfortowy i ciągle się za nim oglądam

Co do tematu, to też jestem zdania, że jazda 500km tylko dlatego, że taniej o 1 czy 2 tys jest po prostu chora i szczerze współczuję takim ludziom.
    Last edited by katana; 27-09-2019, 00:00.

Comment

• Kolego Katana
      Negocjacje przez telefn,wszystkie papiery załatwione drogą elektroniczną, zapłata za samochód przelewem. Po odbiór samolot z Krakowa do Gdańska za 300zł (zaraz ktoś napisze że kupowali taniej taki bilet) czas lotu 50 minut, potem taxi za 80 zł, cała wyprawa zamkneła sie w trzech godzinch, nie wiem czy Kolega Katana jest zorjetowany ale mamy XXI wiek i troszkę się ten świat zmienił i odległość 500km czy większa nie stanowi już dla Normalnych ludzi kłopotu. Jezeli chodzi o drogę powrotną było tak przyjemnie że po dojechaniu do domu zastnawiałem się czy nie pojechać jeszcze do Pragi. Kolego Katana radzę trochę zweryfikować podejście do świata bo świat nie stoi w miejscu, ja mam i miałem współczucie dla ograniczonych ludzi
      Napisałem ile zapłaciłem ,aby pokazać ile kosztowały samochody jeszcze rok temu, a nie aby się przechwalać, ale najwięcej mają do powiedzeni ci którzy zapłacili więcej i teraz szukają uzasadnienia dla tej ceny, wywodami że ktoś zapłacił mniej i że nie opłaca się jechać 500km aby oszczędzić prawie 5tyś, albo że lepiej kupić w lokalnym salonie i dać zarobić swojemu, szkoda że to działa w jedną stronę i lokalny sprzedawca złupi lokalnego kupującego i ma gdzieś lokalny patriotyzm
      Last edited by Gość; 27-09-2019, 07:47.

Comment

• Ja kupowałem jak najdalej od domu. Raz, że był tam tylko mój model, a dwa to, że właśnie chciałem się przejechać. Po to jest auto by nim jeździć, nieprawdaż? Wycieczka wielokolometrowa nowym autem to jest właśnie to. Dziękuję za współczucie .

Comment

• Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
          Kolego Katana
          Negocjacje przez telefn,wszystkie papiery załatwione drogą elektroniczną, zapłata za samochód przelewem. Po odbiór samolot z Krakowa do Gdańska za 300zł (zaraz ktoś napisze że kupowali taniej taki bilet) czas lotu 50 minut, potem taxi za 80 zł, cała wyprawa zamkneła sie w trzech godzinch, nie wiem czy Kolega Katana jest zorjetowany ale mamy XXI wiek i troszkę się ten świat zmienił i odległość 500km czy większa nie stanowi już dla Normalnych ludzi kłopotu. Jezeli chodzi o drogę powrotną było tak przyjemnie że po dojechaniu do domu zastnawiałem się czy nie pojechać jeszcze do Pragi. Kolego Katana radzę trochę zweryfikować podejście do świata bo świat nie stoi w miejscu, ja mam i miałem współczucie dla ograniczonych ludzi
          Napisałem ile zapłaciłem ,aby pokazać ile kosztowały samochody jeszcze rok temu, a nie aby się przechwalać, ale najwięcej mają do powiedzeni ci którzy zapłacili więcej i teraz szukają uzasadnienia dla tej ceny, wywodami że ktoś zapłacił mniej i że nie opłaca się jechać 500km aby oszczędzić prawie 5tyś, albo że lepiej kupić w lokalnym salonie i dać zarobić swojemu, szkoda że to działa w jedną stronę i lokalny sprzedawca złupi lokalnego kupującego i ma gdzieś lokalny patriotyzm
          Wow, nowoczesny Kolego, nie zrozumiałeś kontekstu mojej wypowiedzi, ale w jednym masz rację, nie rozumiem jak można patrzeć na świat przez pryzmat każdej złotówki, może się nie dorobię wielkich pieniędzy, ale nie przywiązuje aż tak wielkiej wagi czy zapłacę przy kwotach 90-100 tys 2 tysiące więcej czy mniej i dobrze mi z tym, życie to nie tylko złotówki inaczej pracowałbym (jak niestety niektórzy moi koledzy) po 12h dziennie.

Comment

• Różnica w moim przypadku była około 4 tys za sporta. Jechałem 250km po auto. Ale gdybym miał kupić taniej 1k to chyba wziąłbym u siebie. Albo pojechałbym 500km żeby potem podbudować własne ego, że udało mi się wynegocjować...

Genio
            Nawet te 300zl za bilet samototem, 80zł taksówka, a liczysz paliwo w drodze powrotnej i czas poświęcony za kółkiem? Wychodzi wtedy jakieś 400zł zaoszczędzone. A nie 1k.
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
              Nawet w tym wątku na 2 stronie kolega Bułkowski pisze że kupił w 2018 roku rocznik 2018 sport+ za 94500 w kolorze Sonic grey. Inna osoba wersje sport kupiła za 87000 również rok 2018. Uważam że to były dobre okazje a cena 93500 sport + z zeszłego roku jest raczej średnia ofertą.
              Konkretnie to za 94700 w sierpniu zeszłego roku i to nie za gotówkę.

Nie ma co się spierać o kto ma jakie podejście zakupowe. Każdy ma je inne i co innego ma dla niego priorytet.
              Sądzę że celem tego wątku jest i powinno być informowanie się nawzajem jakie ceny można w danym momencie wyrzeźbić u dealerów co powinno pomóc kolejnym osobom dokonać zakupu na dobrych i satysfakcjonujących ich warunkach.

Comment

• Zamieszczone przez Bulkowski Zobacz posta
                Sądzę że celem tego wątku jest i powinno być informowanie się nawzajem jakie ceny można w danym momencie wyrzeźbić u dealerów co powinno pomóc kolejnym osobom dokonać zakupu na dobrych i satysfakcjonujących ich warunkach.
                Wszystko na temat. Właśnie o to chodzi. Dzięki takim informowaniu wiemy jak rozmawiać z dealerem. W moim przypadku takie informacje zaowocowały fajnymi korzyściami.

Comment

• Pawcio napisalem wyraznie ze kupilem 5 tys taniej to kolega katana wymyslil ze 1 tys zaoszczedzilem czytaj ze zrozumieniem a nie powielaj bzdur po katanie. Pisząc za ile kupiłem miałem dokładnie na myśli to o czym piszę Stach o czym już pisałem wcześniej ale KATANA A teraz jeszcze PAWCIO nie mogą tego sobie uzmysłowić tylko wymyślają bzdury.w połowie lipca 2018 Kiedy kupowałem samochód w Gdyni miałem najlepszą cenę i tyle.Jeżeli ktos kupił taniej wcześniej czy pózniej to mnie nie interesuje podobnie jak poziom dyskusji kolegi Katany czy Pawcia
                  Last edited by Gość; 27-09-2019, 18:32.

Comment

• Genio, nie spinaj się, pisałem ogólnie, nie mając Cię na myśli, 5 tyś to już coś, gratuluję okazji. Swoją drogą to jest ciekawe, że w danym momencie jest aż taka różnica między salonami.

Comment

• Teraz możemy rozszerzyć wątek o potencjalną przyczynę takich okazji canowych... Może dane auto ma jakieś ukryte wady, albo salon jest/ był pod kreską. ������

Oczywiście zaraz padnie zarzut, że ja przepłaciłem za swoje auto
                      Last edited by kuba_BB; 27-09-2019, 20:49.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                        Genio, nie spinaj się, pisałem ogólnie, nie mając Cię na myśli, 5 tyś to już coś, gratuluję okazji. Swoją drogą to jest ciekawe, że w danym momencie jest aż taka różnica między salonami.
                        Dla mnie to żadna okazja. I powtarzam być może to była w tym momencie najlepsza oferta jaką dostał Gienio1212 ale podtrzymuje swoje zdanie że w odniesieniu ile płacili inni to wcale nie była super cena. Ja jak już napisałem uważam że zapłaciłem dużo za swojego i nie próbuje naginać rzeczywistości że było inaczej.

Comment

Working...
                        X