Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Hestia
    AC + OC + ASS + NNW + ochrona utraty wartości pojazdu

2018/ 30 kkm

2158 zł
    Last edited by Paluch; 25-11-2020, 14:20.

Comment

Hestia
      AC + OC + ASS
      2407 zł.

Comment

AC+OC+ASS (PZU) - 2 497 zł

P.S. może warto dopisywać rocznik / przebieg / miasto dla zobiektywizowania wysokości stawek?

2018 / 36k km / Wrocław

Comment

Są te dane w większości w profilach użytkowników.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

HDI ----oc+ac serw.( 85 tyś)+szyby+nnw+assistance standard =1700 ł.

Comment

Uważam, że zamieszczanie tylko info typu "AC+OC+...." i podanie kosztu ubezpieczenia nie jest miarodajne bo zakres AC jest ważny i od tego w największej części zależy koszt. Bez porównania zakresu ubezpieczenia porównujemy jabłka z bananami.
              Ja mam OC + Assistance bez limitu działający pod domem + AC (brak udziału własnego, brak amortyzacji, naprawa w ASO na częściach oryginalnych, ubezpieczenie od kradzieży, stała suma ubezpieczenia, brak redukcji, stała wartość pojazdu w okresie ubezpieczenia, ochrona utraty zniżek) - koszt 2,441 (Warta)

Comment

Pierwsze AC, kradzież, szkoda całkowita, zwierzęta i żywioły - 2200zł (Proama)
                full wychodził 3600
                Civic X 2.0 USA

Comment

To może ja uzupełnię.

Hestia-2407 zł.

OC-ciągłość od 30 lat
                  AC- czwarty rok +jedna szkoda (samo AC-1675 zł i to mi chyba podbija cenę ze względu na krótki okres ubezpieczenia)
                  suma ubezpieczenia: 68 000,00 zł brutto;
                  - ochrona na terenie Europy, z wyłączeniem ochrony kradzieżowej w Rosji,
                  Białorusi, Ukrainy i Mołdawii;
                  - naprawa w autoryzowanym serwisie na oryginalnych częściach;
                  - brak konsumpcji sumy ubezpieczenia;
                  - brak udziału własnego w szkodach;
                  NNW:
                  suma ubezpieczenia: 10 000,00 zł, Polska i zagranica;
                  Assistance:
                  suma ubezpieczenia: 15 000,00 zł; wariant Premium;

Kraków, przebieg 36kkm.
                  Last edited by Stach13; 27-11-2020, 09:58.

Comment

To ja również:
                    OC - max zniżki

AC
                    - suma 75 500 zł
                    - części oryginalne- serwis
                    - brak wkładu własnego
                    - brak konsumpcji sumy ubezpieczenia
                    - utrzymanie sumy ubezpieczenia jako wartości rynkowej pojazdu

NNW - 10 000 zł

ASS:
                    Wariant prestiż:
                    - holowanie w PL bez limitu
                    - naprawa pojazdu na miejscu do 500 zł
                    - pojazd zastępczy na 14 dni

Razem: 2158 zł

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• PZU
                      OC - 1 szkoda (na motocyklu)

AC 1 Szkoda (również motocykl)
                      Z powodu tych szkód częściowa utrata zniżek na auto, i wyszło to tak:
                      - suma 89 900 zł
                      - części oryginalne- serwis
                      - brak wkładu własnego
                      - brak konsumpcji sumy ubezpieczenia
                      - utrzymanie sumy ubezpieczenia jako wartości rynkowej pojazdu

NNW - 10 000 zł

ASS:
                      Wariant super
                      Do zapłaty: 3448 PLN
                      Sport Plus 1,5 CVT 2019 r po lifcie.

Comment

• Za miesiąc mija rok od zakupu auta no i kończy mi się pakiet ubezpieczeń. Dostałem ofertę od dealera hondy, u którego kupowałem auto i od razu ubezpieczałem.

Propozycja Hestia : 2758zł za: AC (wartość 85000), OC, NNW na 10 000, Asisstance premium.
                        PZU: 3500 zł za to samo.

Z ciekawości skorzystałem z rankomatu i np. za 1970 pln mogę wykupić w Generali:
                        - AC : wartość 83500zł, wypadek, kradzież, uszkodzenie (częsciowe lub całkowite); naprawa w autoryzowanych serwisach; części oryginalne; 0% amortyzacji części; naprawa bezgotowkowa w ASO; 0 udziału własnego, bez progu minimalnej szkody. Zakres na PL i Europę.
                        - NNW na 50 000zł dla kierowcy i paseżerów; Polska i Europa
                        - Assistance: działa po wypadku, awarii, kradzieży; Polska i Europa; holowanie bez limitu km w Polsce, samochód zastepczy, wymiana kół, awaria akumulatora, dostarczenie paliwa.
                        - OC

Na moje oko ta oferta ma wszystko co dla spokoju ducha potrzeba. Pytanie czy może w tym być jakiś haczyk bo różnica w cenie spora, 800 zł piechotą nie chodzi.
                        Miał ktoś do czynienia z Generali ?
                        W podobnej cenie kalkulator pokazuje też podobne pakiety w Proama , Uniqua i Link4

Comment

• Jeśli wolisz Hestie to spróbuj zadzwonić do Alicji z matraszka. Ma lepsze ceny na pakiety hestii.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• krzychoo, kij ma 2 końce. Hestia ostatnio bardzo mocno "atakuje" nęci cenami. Może być tak że łapią klientów ma kasę. Tak robiła wcześniej AXA i wielu innych. Tylko że potem przychodzi co do czego to facet z Hestii wylicza mi szkodę tak nisko że mam ochotę mu wywalić kopa w brzuch. Pięknie ładnie to wygląda jak kupuję pakiet a kiedy przychodzi do wyliczenia i wypłaty dla mnie to żenada i udręka. Nie neguję Hestii bo sam kupiłem u nich ale o tym ...zaraz. Idzie o to że taką politykę prowadzą wszyscy ubezpieczyciele ale niektórzy posuwają się dalej. PZU inaczej, fakt drogo kosztuje ale i więcej wypłacają niż w Hestii. Więc rozważ ryzyko, mniej zapłacisz w Hestii i przeleci rok nic się nie stanie - będziesz chwalił. Kupisz w PZU walniesz gdzieś zostaniesz załatwiony z zadowoleniem będziesz szczęśliwy. Tak że tu nie jest tak jednoznacznie.
                            Dla starszego auta biorę zawsze minimum OC i np tak skokami co rok mi AXA podnosiła o 80 zł a że machałem ręką to tak doszło do 670zł za OC przy 65% zniżki. Olałem przepisałem się do Hestii bo ta daje 350zł.! 50% taniej! czujesz?! Ty nie dostałeś 50% mniej za pakiet . Przelicz to sobie % towo.
                            za to samo... tak zaczynałem z AXA też dawali na początku 350zł aż po kilku latach doszedłem do tego że znowu muszę wymienić ubezpieczyciela.
                            Hestię wziąłem tylko i wyłącznie dlatego że już nikt nie miał tańszej oferty OC, pewnie za rok będę miał więcej, aż nowiu zmienię za 5 lat.
                            Hestia mi zrobiła kiedyś też "numer", sprzedałem auto, OC było wykupione na pół roku. Zapomniałem o tym. Hestia poczekała rok i sprawę oddała sprawę do Komornika ..a komornik poczekał gnój, jeszcze 1,5 roku. Przychodzi komornik i mówi że mam do zapłacenia 780zł. Jestem w szoku!? Co? Pokazują mi papiery .. faktycznie pół składki niezapłaconej 3 lata temu z 170zł urosła do 780zł.
                            Szukali mnie poprzez komornika. Mówię ale halo ... tu jest adres współwłaściciela! tu nie ma kogo szukać było napisać pod wskazany adres.
                            Komornik mówi że on nie będzie szukał współwłaściciela. Che właściciela...
                            Nigdy w życiu Hestii ... banda debili. NO ale OC kupiłem... tyle że to nie dla mnie, a potencjalnie dla kogoś .
                            Last edited by rambo7; 07-01-2021, 12:08.
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

• PZU daje więcej? Ciekawe stwierdzenie. Sąsiedni warsztat blacharsko lakierniczy, który robi naprawdę dobre fury większość spraw w sądzie ma właśnie z PZU . Inne ubezpieczalnie po ponownym kosztorysie ze strony warsztatu dopłacają bez sądzenia ale nie PZU. Sprawy sądowe mają wlicozne w koszta polis. Hestia wystawia jedne z większych kosztorysów na start. Oczywiście zależy co mamy zawarte w polisie. A orżnąć zwykłego szarego żuczka chce każda ubezpieczalnia i jeśli chcemy gotówkę a nie naprawę to każda będzie kombinować.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• ja nie mam doświadczenia z Hestią, to moje pierwsze w życiu ubezpieczenie u nich, takie zaproponował salon przy kupnie auta więc nie kombinowałem. Teraz po roku szukam i nie musi to być hestia, po prostu zastanawiam się nad tymi tańszymi AXami itp.

Druga sprawa, że mam wykupiony GAP, więc w sumie co to za róznica jaką mam sumę ubezpieczenia w polisie AC i ile wyliczą przy ewentualnej szkodzie całkowitej skoro resztę i tak wypłaci firma z GAPa.,

Paluch, to fakt, jesli chcielibyśmy rozliczać szkodę gotówką to często są problemy, negocjacje, odwołania itp. A skoro zależy nam/mi na bezgotówkowej naprawie w ASO bez wkładów własnych itp to mam resztę w nosie
                                Last edited by krzychoo; 07-01-2021, 12:20.

Comment

Working...
                                X