Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie czy różnicę zjadą ubezpieczyciel czy agent, który ma zwyczajnie widełki i może sobie żonglować ceną i zyskiem

Comment

• Składka w tym roku większa niż w poprzednim, OC+AC+NNW+Assistance 2939zł. Coś drogo a to oferta od Pani Alicji :/

Comment

• Trzeba było spróbować u pani Mirelli z Bydgoszczy
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
          Trzeba było spróbować u pani Mirelli z Bydgoszczy
          To jakiś żarcik czy masz kogoś tańszego jak tak to podeślij namiary bo ubezpieczenie jeszcze nie kupione

Comment

• Zamieszczone przez radekr Zobacz posta
            To jakiś żarcik czy masz kogoś tańszego jak tak to podeślij namiary bo ubezpieczenie jeszcze nie kupione
            Może ktoś ostatnio przedłużał ubezpieczenie i chce się podzielić jaką ofertę dostał. Najlepiej też napisać w jakim towarzystwie i jaki model posiada. Ja dzisiaj dostałem ofertę z Hestii na OC/AC/NNW oryginalne części, assistance Prestige, stała wartość pojazdu, brak konsumpcji sumy ubezpieczenia, brak udziałów własnych w szkodzie, Auto Zastępcze na 14 dni, Civic 2017 Sport+ cena - 3383zł Czekam jeszcze na drugą ofertę.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• U mnie składka w ergo hestii u Pani Alicji dokładnie taka sama (2937zł) jak w roku ubiegłem. Podobno mam maksymalne zniżki i nic taniej nie da się zrobić.
              Podjechałem do ASO Rzeszów i dostałem z generali za 2650zł (assistance 1000km i nnw 20 tys.). Identyczną hestię jak u Pani Alicji mogłem mieć za 2770.

Comment

• W tym wątku padła kiedyś propozycja bardziej szczegółowych opisów dających dokładniejsze pojęcie o stawkach, takich opisów jak w postach #98;#99;#100;#101. Fajnie byłoby tak właśnie to opisywać bo czy ktoś zapłaci 2 tys. czy 3 tys. innym niewiele mówi.

Comment

• Można podjechać do dowolnego ASO z używanym samochodem (Civic 1.5 Sport+ 2017) i oni wyliczą mi składkę i dadzą ofertę? Bo w porównywarkach wyszło mi strasznie drogo, od 4 tys. w górę za samo OC i AC.

Comment

• Zamieszczone przez vini639 Zobacz posta
                    Można podjechać do dowolnego ASO z używanym samochodem (Civic 1.5 Sport+ 2017) i oni wyliczą mi składkę i dadzą ofertę? Bo w porównywarkach wyszło mi strasznie drogo, od 4 tys. w górę za samo OC i AC.
                    Tak można

Comment

• Albo dzwoń do Pani Alicji (881 200 550), też jest szansa uzyskać bardzo dobrą ofertę.

Comment

Bo w porównywarkach wyszło mi strasznie drogo, od 4 tys. w górę za samo OC i AC.
                        Również mam sport plusa z 2017 i słabiutki staż jeśli chodzi o AC- czwarty rok + jedna szkoda. U P. Alicji płacę 2400 zł. W poście #98 masz jaki to pakiet.

Comment

• Dzięki Panowie, ogólnie dziwna sprawa bo jeszcze 2 dni temu wyliczałem sobie składkę na AXA i wychodziło mi ze zniżką 15% za zakup przez internet 2976, dziś z tymi samymi danymi jest to około 4400.

Historii AC niestety brak no i wiek 25 lat, ale nastawiałem się na 3-3,5 tys. idąc na pewne ustępstwa.

Comment

ale nastawiałem się na 3-3,5 tys. idąc na pewne ustępstwa
                            Spróbuj jeszcze w ASO. Może tam coś ugrasz. W moim ASO ceny są całkiem przyzwoite.

Comment

• Dzięki, ale pogadałem ładnie z miłą Panią z AXA, ponegocjowałem i zjechała mi w cenie do 2700 przy stałej sumie ubezpieczenia, serwisie ASO, braku amortyzacji i wkładzie własnym 1000 zł. Przy wkładzie własnym w postaci 500 zł wyszło 3200, jednak postawiłem na pierwszą opcję. Jej największa wada, to przy kradzieży wypłacają odszkodowanie pomniejszone o 10% - no cóż, liczę że nikt się nie skusi Auto wycenione na 71 700.

Te same oferty w porównywarce AXA pokazywały mi odpowiednio 4000 zł i 4300 zł, więc myślę, że to i tak dobra oferta.

Comment

• Pani Mirella dała mi najlepszą ofertę 2763zł OC, AC, NWW, Assistance. Holowanie w Polsce bez limitu km, naprawa na oryginalnych częściach, bez wkładu własnego, utrzymanie sumy ubez,

Comment

Working...
                                X