Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dokładnie tak jak mówisz. Ja 3 rok lecę na hestii i również mam GAP. Najniższą cenę na Hestie dostawałem od Pani Alicji. Zadzwoń i spróbuj może też sporo zejdzie w twoim przypadku.

+48881200550

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• Przy nowych pojazdach to i tak w 99% wchodzi naprawa bezgotówkowa, więc kosztorysy nie mają znaczenia.

Comment

• jak GAP to miałbym w nosie, nie mówię o lizingu. W takim razie po co te rozważania w przypadku GAP? biere najtaniej...
        Ja nie generalizuję, ok mi się zdarzyło że PZU popłaciło $ której się nie spodziewałem, ale składkami mnie skutecznie odpychają prócz motocykla, tu są nr 1.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

• skontaktowałem się ze wspomnianą panią Alicją i okazuje się, że kontynuacja tego samego pakietu który mam obecnie w Hestii może być tańsza o 700zł w stosunku do tego co zaproponował mi "mój" dealer. Nie wiem o co tu chodzi ale czyżby taki przedstawiciel był w stanie przyciąć aż 700 zł na jednej polisie ?

Comment

• Najwidoczniej tak. U mnie przy pierwszym razie 1014 zł urwała z tej samej polisy . Nic tylko się cieszyć.

Comment

• Ale, o co chodzi Panowie... Jeśli ktoś dostanie korzystną ofertę u "swojego" dealera, to "słynna" Pani Alicja już nic nie wymyśli. Tak, bylo w moim przypadku.

Można dostać i upust na poziomie 2 tyś pln (np. od Pani Alicji), jeśli ktoś startuje z oferty premium w PZU. Istotne jest porównywanie ubezpieczenia/ ubezpieczycieli z takimi samymi pakietami/ warunkami.

Comment

• Ale tu są takie same pakiety/warunki. Po prostu wykazujemy różnicę jak mocno niektóre ASO czy też punkty ubezpieczeniowe chcą przyciąć. Jeśli u Ciebie w ASO dali dobrą ofertę to brawa dla nich, że nie chcą zrobić tylko na jednej osobie. U większości tutaj niestety ASO płynęło z cenami i dlatego pojawiła się Pani Alicja, która bez proszenia i łażenia te ceny zbija. Tylko tyle.

Comment

• Dlatego warto składać zapytania ofertowe w kilku miejscach. Nie wspominając o różnych towarzystwach ubezpieczeniowych.

Comment

• No i tylko o to chodzi w tym temacie. A żeby nie latać po kilku miejscach jak ktoś nie ma czasu albo ochoty to podana została tutaj Pani Alicja która wielokrotnie zrobiła naprawdę dobrą ofertę.

Comment

• Zamieszczone przez kuba_BB Zobacz posta
                      Ale, o co chodzi Panowie... Jeśli ktoś dostanie korzystną ofertę u "swojego" dealera, to "słynna" Pani Alicja już nic nie wymyśli. Tak, bylo w moim przypadku.

Można dostać i upust na poziomie 2 tyś pln (np. od Pani Alicji), jeśli ktoś startuje z oferty premium w PZU. Istotne jest porównywanie ubezpieczenia/ ubezpieczycieli z takimi samymi pakietami/ warunkami.
                      jeśli, jeśli........ale tutaj tak nie jest. Dostałem od "swojego" dealera ofertę na KONTYNUACJĘ posiadanego pakietu 700zł droższą niż wyceniła to Pani Alicja. To chyba wszystko wyjaśnia. TE SAME PAKIETY - różnica 700zł. Widocznie jeden przedstawiciel zadowoli się prowizję powiedzmy 300zł a inny celuje w 1000 prowizji.

Comment

• Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
                        jeśli, jeśli........ale tutaj tak nie jest. Dostałem od "swojego" dealera ofertę na KONTYNUACJĘ posiadanego pakietu 700zł droższą niż wyceniła to Pani Alicja. To chyba wszystko wyjaśnia. TE SAME PAKIETY - różnica 700zł. Widocznie jeden przedstawiciel zadowoli się prowizję powiedzmy 300zł a inny celuje w 1000 prowizji.
                        Nie wiem o co chodzi... Może warto byłoby zamieścić skan ofert z ich szczegółami, co zawierają. I wtedy porownamy w czym rzecz... 700pln?

Comment

• Jak o co? O zarobek na jednym kliencie. Ja również miałem przedłużenie od dilera o 1014 zł drożej niż u Pani Alicji. Identyczne warunki, te same polisy.

Comment

• Comment

• Zamieszczone przez kuba_BB Zobacz posta
                              Nie wiem o co chodzi... Może warto byłoby zamieścić skan ofert z ich szczegółami, co zawierają. I wtedy porownamy w czym rzecz... 700pln?
                              Naprawdę nie wiem czego kuba nie kumasz. Mój dealer przysłał mi propozycję przedłuzenia pakietu, który mam w Hestii za 2800. Dodatkowo jako alternatywę ofertę PZU za 3500. Zapytałem czy to wszystko co mogą, odpowiedź: TAK. Pani Alicja sprawdziła w Hestii mój obecny pakiet i to samo zaproponowala za 2100. TO SAMO. Nie będę Ci tego skanował, Pani Alicja to potwierdziła a ja porównałem obie oferty. Rżną nas agenci i tyle.

Dla porównania rankomat wypluł oferty około 2000-2100 w proamach, generali, uniqua itp o też dobrym porównywalnym zakresie, ale w takim układzie to już wezmę tą Hestię od Pani Alicji.

Comment

• Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
                                Rżną nas agenci i tyle.

Dla porównania rankomat wypluł oferty około 2000-2100 w proamach, generali, uniqua itp o też dobrym porównywalnym zakresie, ale w takim układzie to już wezmę tą Hestię od Pani Alicji.
                                Tak to wygląda, że agenci podbijają ceny. W moim przypadku agent przy ASO okazał się ok. Jego oferta, p. Alicji czy oferta z rankomatu były podobne. Parę złotych różnicy. Tutaj na forum niektórym kolegom p.Alicja zaproponowała dużo tańszą ofertę . Ale to jest efekt tego, że inny ubezpieczyciel przegina z ceną.
                                Last edited by Stach13; 09-01-2021, 09:29.

Comment

Working...
                                X