Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Utrata zniżek nie jest uzależniona od kwoty szkody a od ilości szkód, więc jak korzystać z AC to od razu wymieniać szybę a nie bawić się w klejenie.
    Co do ubezpieczenia szyb to nie polecam większość ma zapis w OWU o wymianie na zamiennik, sprawdza się przy starszych autach do nowego bezużyteczne.

Comment

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
      Utrata zniżek nie jest uzależniona od kwoty szkody a od ilości szkód, więc jak korzystać z AC to od razu wymieniać szybę a nie bawić się w klejenie.
      Co do ubezpieczenia szyb to nie polecam większość ma zapis w OWU o wymianie na zamiennik, sprawdza się przy starszych autach do nowego bezużyteczne.
      i co niezaleznie od stanu szyby moge zglosic z AC ze chce nowa szybe nawet przy malym odprysku ?

Comment

Przy odprysku szybę można naprawić, więc nie wiem czy to Ci zaliczą jako szkodę.

Taka uwaga dla wszystkich...

Jeżeli planujecie naprawić miejsce gdzie jest odprysk - ważne jest aby w momencie gdy dojdzie do takiego zdarzenia od razu to zabezpieczyć.
        Chodzi o to, aby brud nie wniknął w głąb szyby. Jeżeli się tak stanie - brud będzie widoczny po naprawie.
        Dlatego też trzeba jak najszybciej nakleić np taśmę klejącą lub jakąś naklejkę - warto zatem mieć coś takiego w samochodzie
        Last edited by Theo74; 15-01-2020, 20:30.

Comment

Niewielki odprysk można zalepić lakierem do paznokci.

Comment

Ktoś ubezpieczał w tym roku? Jaka mniej więcej kwota za pełną składkę OC/AC. Ja po 2 latach leasingu nagle dostałem kwotę o ponad 1000zł wyższą, oczywiście nie miałem żadnej szkody.
            Dzwonię do Pani Alicji

Comment

Ja właśnie jestem w trakcie, od Pani Alicji dostałem ofertę o 1400zł tańszą niż rok temu płaciłem u innego agenta.

Comment

Również i ja dołączyłem do klientów pani Alicji dzięki za namiary. Dostałem identyczną ofertę OC/AC w Hestii (jedyną różnicą była wyższa suma ubezpieczenia, czyli jeszcze lepiej) o ~1000 zł taniej, niż z poprzedniego ASO. Polecam
                Last edited by Mad_86; 19-02-2020, 18:37.

Comment

Może powinniśmy podawać też ceny ubezpieczenia a nie tylko o ile jest tańsze.
                  Mój pakiet OC/AC w wariancie serwisowym w PZU który kupiłem tydzień temu to 1690zł.
                  Last edited by maku123; 19-02-2020, 21:15. Powód: kwota ubezpieczenia

Comment

1650 ale od jakiej wartości i czy stała wartość ?. Ja PZU mam 2150 od 90 tyś i stała wartość.

Comment

88 tyś i też stała wartość.
                      Last edited by maku123; 19-02-2020, 21:16.

Comment

Jak to trzeba być czujnym. Ja od wartości 76 tys. po negocjacjach zapłaciłem za pakiet 2700 zł

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                          Jak to trzeba być czujnym. Ja od wartości 76 tys. po negocjacjach zapłaciłem za pakiet 2700 zł
                          Ja od wartości 80 tys zapłaciłem 2500 w PZU i myślałem że to jest tanio...

Comment

Warta... wartosc 69300 1850PLN

Comment

~2150 zł, Hestia, OC, AC "serwisowe" suma ~90k zł, assistance premium (15k zł), NNW (10k zł od osoby), dodatki: stała suma, ochrona utraty zniżki

Comment

1 859 zł, Generali, OC AC, NNW, stała suma ubezbieczenia (76.030 zł); ochrona utraty zniżki po szkodzie szybowej; to jest pełny wariant serwisowy; zrezygnowałem tylko z pakietu Assistance w wersji LUX na rzecz wariantu Komfort. Do tego Zielona Karta.

Oczywiście chyba wszyscy czytający te wpisy mają świadomość pewnych niuansów, które w istotny sposób wpływają na kwotę uzbezpieczenia, a o których tutaj nie sposób napisać nie zmieniając postu w lekki elaborat i na myśli mam: pakiet zniżek w tym za kontynuację u danego ubezpieczyciela; szczegółowe warunki Assistance; ochrona zniżek etc.
                                Last edited by PrzeZar; 02-03-2020, 09:59.

Comment

Working...
                                X