Fajnie, ale czy tak regulanie jezdzisz z tylu wyprostowany jak strzała? Bo ja tam co najwyzej dzieci woze. Nawet jak wyjatkowo wyrosna, to beda mlodzi i beda to mieli gdzies to w koncu nadal nie male auto. A potem kupia sobie swoje auta. Znaczenie ile tego miejsca z tylu jest to faktycznie chyba tylko rodzina koszykarska albo auto na taxi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Civic X vs Mazda 3 jako auta do zadań codziennych :)
Collapse
X
-
Last edited by Alix; 01-02-2020, 18:05.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaDla Nas sa 3 statusy tylnych miejsc: nie ma ich wcale (tak mamy w F-Type) nadaja sie na awaryjne przejazdy (tak mamy w XJS) i jedno auto musi byc w pelni 4-osobowe rodzinne czyli Civic 9gen.To taki czwarty status
Zamieszczone przez rfa Zobacz postaNie jestem zawodnikiem koszykówki, powiedzmy coś około 1,80m i po wyprostowaniu się głową już dotykałem podsufitki.
Comment
-
Dla mnie to wskazanie na hatchacka i po prostu rozkladajcie kanape. Bedziecie miec full wiecej miejsca na takiej "pace", szczegolnie do niewymiarowych bagazy. Ja tak hatchem 2 przeprowadzki zrobilem, sedanem nie byloby opcji. Hatch naprawde jezdzi lepiej jak sami piszecie. Ale co kto lubi.Last edited by Alix; 01-02-2020, 20:15.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Pewnie że rozłożenie siedzeń powiększy jeszcze przestrzeń, ale nawet przy nierozłożonych bagażnik + tylne siedzenia w podróży dla dwóch osób rozwiązuje problem. I jaka przewaga nad Mazdą 3. Jak byśmy się nie pomieścili z bagażami to żona by mnie wysłała po przyczepkę i czar jazdy by prysłA do sport+ nie da się, zresztą jak by to auto wyglądało z przyczepką.
Comment
-
To prawda, Mazda chyba jako jedyny kompakt w stosunku do poprzednika nie tylko nie urosla, ale wrecz w pewnych wymiarach sie skurczyla. My z Żoną gdzie byśmy nie jechali, nawet na drugi koniec Europy, mieścimy sie zawsze w bagazniku - w kazdym z naszych trzech aut wynosi on ok. 400 litrow i wiecej po prostu nie potrzebujemy............................C I V I C
.
.
Comment
-
A ja miałem ostatnio okazję przejechać się kia xceed z silnikiem 1.6 204 ps w automacie. I muszę przyznać że jedzie to bardzo fajnie, dużo lepiej od civica 1.5 w manualu. Za fajną konfigurację trzeba dać około 115 -120 tys ale autko ma już praktycznie wszystko.
Comment
-
Tzn fajniej od 0 do 100, czy później też, bo gdzie bym nie patrzył, to oczywiście do setki Xceed jedzie lepiej, ale później już tak kolorowo nie jest. Zresztą, może kwestia kierownika, ale u mnie w mieścinie jest złoty Xceed GT i ostatnio b. na mnie polował od mniej więcej 80 tak do 160,jakoś dojechać mnie nie mógł i wszystko się potwierdzało do ok 120-130 czułem że mógłby trochę szybciej, ale potem już dystans się zwiększał, więc nie wiem.
Comment
-
Realnie do 100 Civic nie ma podejscia. Od 100 do 150 idą podobnie z minimalną przewaga xceeda. Powyżej 150 lepiej idzie Civic a im bliżej 200 tym Civic zyskuje coraz bardziej. To tak w skrócieim większa prędkość tym civicovi łatwiej ze względu na lepszą aerodynamikę. Do codziennej jazdy poza autostradami xceed jest jednak dużo szybszy. No i Civic na pewno pali dużo mniej przy wyższych prędkościach. Zresztą bardzo fajne porównanie można sobie zrobić na stronie zeperfs.
Last edited by wolkas; 21-05-2020, 21:30.
Comment
-
Dużo szybszy to jest typek od zwykłego 1,5turbo, a tu to kwestia dziesiątych sekund i to jeśli bierzemy pod uwagę start, głównie ze względu na dwusprzeglo. 7 kontra 7,5, ale ze względu na automat to 7 jest powtarzalne, a 7,5 w Civicu może robić rozrzut nawet do 8,5 jak w ostatnim Auto Świecie. Od 100 przewagi Xceeda nie widziałem.
Zostawmy jednak te rozważania akademickie, Xceed to świetne auto, tym bardziej że jest jeszcze bardziej komfortowy od zwykłego ceeda, gdybym miał sprzedawać Civica, to naprawdę mocno bym się nad nim zastanawiał, ale jak pisał nasz Kolega Chromaticall trzeba uważać na dwusprzeglowke, więc manual jest bardziej pewny.
Comment
-
Nie jechałem xceedem w manualu więc mogę się odnieść tylko do automatu który dla mnie był rewelacją. Fakt że xceed w trybie sport jest naprawdę głośny więc jeśli ktoś narzeka na głośnego civica to w xceedzie ciszej nie będzie. Ja właśnie jestem na etapie ewentualnej zmiany na xceeda. Civic ogólnie dla mnie super auto ale to co się dzieje z "rudą" odbiera mi radość z korzystania z tego auta.
Comment
-
Hehe, jesteśmy na tym samym etapie i nawet rozglądamy się za podobnymi autaminiestety ruda namieszała, ale ja nawet z rudą uwielbiam to auto, chyba nawet do tego stopnia, że jak coś to kupię Civica 4d (bo on z tym problemów nie ma), jednak jeśli dadzą tj obiecali 2 lata gwarancji, to nadal będę nim jeździł.
Comment
-
No civic jest super, do tego ma to coś w sobie. Osobiście wolę hatchbacka od sedana. Trochę szkoda sprzedawać 2 letnie auto tym bardziej że dołożyć do xceeda trzeba naprawdę sporo. Cały czas myślę co robić i może będzie trzeba rzucić monetą
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaerfs
jesli kierowca potrafi choc troche zmieniac biego civic bedzie zawsze szybszy choc o 1 czy 2 dziesiate sekundy nie ma co sie spierac i podniecac , od 80 w kazdych warunkach.
Skad wogole sa korki cholera na tym swiecie jak tu kazdy pisze jak co idzie do 200??? Idzie gdzie? Na prostej?
a jak Tu? gdzie 2 kola sa w powietrzu 2 razy? i to przy jakich roznicach w predkosci pokonywania....
rozumiem ze ktos kupuje oczami i 2 kobiety w makijazu , jedna po doktoracie a druga z kasy w tesco to z grubsza to samo ale sa granice zdrowej percepcji
a spalanie......2 cyfry w kii beda zawsze...
Tu to jest po prostu przepasc. W prowadzeniu ,niestety rowniez.
Tylko Focus podejmuje rekawice ale co ciekawe po dociazeniu mocno odstaje,nikt nie wie czemu.
Co trzeba oddac jest ladnie, z fajna pozycja i niezlymi materialami i tyle.
Wiec niech kazdy kupuje co chce, ale nie wymyslajmy.
Niech ten korono potrwa z 3 lata , bezrobodzie niech dojdzie do 50 % , zaczniemy myslec inaczej, albo tylko myslec.
Bo dzis ludzi nie przeraza 150 tys...za Kie i to z takim zawiasem......We only life twice Mr Bond?
Comment
-
https://youtu.be/iRzBnCmBKSs.
Jeśli tak jeździ civic od 0 do 150 to może mój jest jakiś wykastrowany
Ps: nigdzie nie pisałem że xceed się lepiej prowadzi bo trudno żeby lepiej się prowadził crossover od najlepiej prowadzącego się kompakta w klasie. Wyraźnie również pisałem że xceed pali więcej i to wyraźnie więcej przy wyższych prędkościach. Więc jeśli komuś tu brakuje obiektywizmu to na pewno nie miLast edited by wolkas; 21-05-2020, 22:46.
Comment
-
Ot takie różnice, z lewej Xceed
Screenshot_20200521_234728_com.android.chrome.jpg
Na pewno brałbym go bardzo pod uwagę, ale mam wielką nadzieję, że nie będę musiał się pozbywać Civica, bo ma to coś
Comment
Comment