Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic X vs Mazda 3 jako auta do zadań codziennych :)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ktos jeszcze narzeka ze Civic jest drogi? Gdzie ten odgrzewany kotlet z silnikiem slabszym niz 1.0T kosztuje stówkę? Niebrzydkie auto, ale na dzis po tych cenach zakup 3ki to dla mnie idiotyzm.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Wydaje mi się że szok cenowy jeśli chodzi o civica wynikał z tego, że była to pierwsza z faktycznie nowych generacji modelu w ostatnich latach na rynku kompaktów. Opel, toyota, mazda etc. były tańsze ponieważ w czasie kiedy na rynek wszedł civic X wystawiały one jeszcze modele starej generacji, nieporównywalnie tańsze. Obecne nowe generacje - corolla i mazda 3 (tu myślę o faktycznie nowej wersji, z silnikiem skyactive X) po prostu dorównały ceną. Myślę że taka różnica cenowa wynika w sporej części z naszpikowania nowych samochodów systemami wspomagającymi kierowce, których koszt jest po prostu przerzucony na klienta. Umówmy się też, że spora część klientów kupuje bądź leasinguje samochody nie kierując się merytorycznymi argumentami za lub przeciw, tylko po prostu wyglądem (straszne - ale tak jest), więc obawiam się że nowa m3 mimo ceny może w sprzedaży prześcignąć civica.

Comment

• Zamieszczone przez cartman11 Zobacz posta
        Umówmy się też, że spora część klientów kupuje bądź leasinguje samochody nie kierując się merytorycznymi argumentami za lub przeciw, tylko po prostu wyglądem (straszne - ale tak jest), więc obawiam się że nowa m3 mimo ceny może w sprzedaży prześcignąć civica.
        może nie do końca tak będzie ja jestem pod wrażeniem Pani Klaudii

Comment

• Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
          może nie do końca tak będzie ja jestem pod wrażeniem Pani Klaudii
          Spora część to nie wszyscy i dobrze widzieć takie osoby Mi koniec końców dużo bardziej odpowiada i wydaje się fair polityka sprzedażowa hondy, niż polityka kreowania się na premium Mazdy. Z drugiej strony firma dba żeby akcjonariusze byli zadowoleni

Comment

• Moim zdanie nowa Mazda 3 to lift poprzedniej generacji, jej wygląd nie odbiega ąz tak bardzo od poprzedniczki.Oczywiście nowy silnik to oczywista nowość

Comment

• Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
              Moim zdanie nowa Mazda 3 to lift poprzedniej generacji,
              toż różnice wizualne nowej mazdy trójki w stosunku do starej to tak jakby porównywać poszczególne generacje golfów - trzeba dobrze się przypatrzeć, aby zobaczyć różnice...
              a zapłacić ponad 140 tysięcy za topową trójkę to chyba trzeba być chorym na umyśle - to ile Panowie będzie kosztować Mazda 6? 180, 200 koła?

Comment

• Za 140 kupić można i30N, Leona Cuprę i kilka innych zwariowanych wózków. No ale nie każdy chce tyłek trząść za 140 i woli za te same pieniądze mieć miękko. Znajdą kupca na pewno nowe Trójki. A nowa Szóstka... no będzie jak piszesz. Może najtańsza wersja w okolicach 140.

Comment

• Zamieszczone przez cartman11 Zobacz posta
                  Umówmy się też, że spora część klientów kupuje bądź leasinguje samochody nie kierując się merytorycznymi argumentami za lub przeciw, tylko po prostu wyglądem (straszne - ale tak jest)
                  Jak zobaczyłem wygląd Civica 1,5 T HB to właśnie przez to na niego się napaliłem, ale miałem to szczęście, że merytoryczne argumenty też były za

Comment

• Nigdy nie kupiłbym auta tylko ze względu na wygląd, to jest bezsensu. Bardzo podoba mi się Mazda 6, ale po jeździe próbnej już więcej o niej nie myślę i gdybym miał wejść do klasy D wolałbym Superba, który wyglądem, szczególnie w środku Mazdzie nie dorównuje, ale co z tego, kiedy bardzo fajnie mi się nim jeździło i dla mnie to autko o niebo lepsze od 6.
                    Ja do tej pory nie mam zdania czy Civic jest ładny czy nie, dla mnie po prostu inny, ale nie dlatego go kupiłem że tak się wyróżnia tylko dlatego że łączy niezły komfort z fajnym prowadzeniem i zadziornym silnikiem.

Comment

• To jasne, że lepiej jest mieć auto dobre technicznie i bezawaryjne, ale mało kto kupi takiego dobrego 'brzydala'.
                      Auta są dla ludzi, a ludzie i lubią mieć coś, co się podoba. Dobrze też, jak reprezentują cechy (także te wizualne) spójne z charakterem właściciela.
                      Jak jest z racjonalnością wyboru, każdy sam wie.
                      Co do tematu, to widziałem dzisiaj właśnie mazdę 3 sedan i mimo, iż mi się podoba, to utwierdziłem się, że co do kwestii wizualnej podjąłem właściwą decyzję ;-).
                      Last edited by rfa; 19-12-2018, 13:56. Powód: literówki

Comment

• Moja żona, która jest na kupnie samochodu miała już kilka pomysłów na swój samochód. Hatchback, 5 drzwi i najlepiej biały Ja od zawsze jeżdżę Civicami i ona chciała coś innego, bo jak stwierdziła "ja mam swoją Hondę" to ona chce inną markę. Ale od kiedy zobaczyła na parkingu nowego Civica X w czerwonym kolorze, teraz już nie ma gadania o innym aucie. Więc to prawda, że wielu kupuję oczami, ale akurat tym razem ja się z takiego rozwiązania bardzo ciesze.

Comment

• O gustach się nie dyskutuje, szczególnie z kobietami największy jednak fenomen to toyota c-hr, na 10 aut 9 prowadzonych jest przez kobiety.

Comment

• To chyba prawda, że większość chr prowadzi kobiety. Ostatnio mechanik mówił mi że kupił go właśnie dla żony bo miała wypadek poprzednim autem. To jest auto dla ceniących bezpieczeństwo na pierwszym miejscu.
                            Honda Hybrid 3,4L/100km
                            sigpic
                            https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• U mnie w rodzinie/bliskich znajomych już 3 C-HRki
                              Wszystkie prowadzone przez Panie - choć w róznym wieku...

Dość droga bryczka do miasta ale muszę przyznać, że cieszy oko.
                              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez damianm232 Zobacz posta
                                Więc to prawda, że wielu kupuję oczami
                                To ja mam to szczęście, że też kupuję oczami ,ale kupuję Hondy, więc nie muszę się zastanawiać czy sylwetka czy silnik i cała reszta. Wszystko jest po mojej myśli

Comment

Working...
                                X