Zamieszczone przez malina84
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Civic X vs Mazda 3 jako auta do zadań codziennych :)
Collapse
X
-
-
Katana ja naprawdę nie jestem z tych którzy zachwalają to co mająmówię tak jak osobiście odczuwam. Jeśli porownujesz civica w manualu do xceeda w automacie to różnica w spalaniu w mieście będzie nawet nie 1.5 litra a około 2-2,5 litra oczywiście na korzyść civica. I nie będę zakłamywać rzeczywistości że jest inaczej. Około 1,5 litra to będzie między automatem w civicu a automatem w xceedzie. Jednak co do osiągów to będę się upierać bo dla mnie elastyczność na prędkościach miejskich jest znacznie lepsza w xceedzie. Co do skóry to mi się podoba. Ponizej llini boczków oczywiście już jest plastik ale w tej klasie to raczej oczywiste
Comment
-
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaA w Kii poniżej boczków skóra? ......
Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta..... System multimedialny działa dużo szybciej ale w civicu był wyjątkowo wolny. Dobrze działa tryb automatycznych wycieraczek bo w civicu był nieużywalny. Audio JBL działa dużo lepiej od podstawowego zestawu w civicu (miałem wersję sport a nie sport +). No dla mnie osobiście ogólnie jest to poziom wyżej ale być może ma na to częściowo wpływ bardzo bogate wyposażenie.
Comment
-
No jeszcze dochodzi w kijance elektryczny fotel z pamięcią ustawień, elektryczna klapa, sam parkuje, nawiewy z tyłu. Co do JBL to uważam że gra super ale po kablu. Po BT jakość jest bardzo dobra ale gorsza niż po kablu. Samo radio to gra bardzo przeciętnie więc jeśli testowałes radio to w ogóle nie ma co porównywać.
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaNo jeszcze dochodzi w kijance elektryczny fotel z pamięcią ustawień, elektryczna klapa, sam parkuje, nawiewy z tyłu. Co do JBL to uważam że gra super ale po kablu. Po BT jakość jest bardzo dobra ale gorsza niż po kablu. Samo radio to gra bardzo przeciętnie więc jeśli testowałes radio to w ogóle nie ma co porównywać.
Comment
-
Ostatnio pojawił się pierwszy samochód, który mógłby odpowiadać mi bardziej niż Civic X. Seat Leon IV. Ma wszystko czego potrzebowałem:
- automat płynnie zmieniający biegi
- auto hold
- aktywny tempomat (ze sterowaniem z kierownicy, a nie na drążku lub na konsoli centralnej jak u niektórych producentów)
- dostęp bez kluczykowy
Wygląda jak dla mnie trochę gorzej niż Civic X sedan. W Civic-u bardzo podoba mi się linia i chromowane wstawki (klamki i listwa z przodu). Jednak Leon także ma ładny grill z chromowanymi wstawkami w najwyższej wersji oraz piękne światła tylne połączone listwą LED. Seat do tego Start-Stop i przyśpiesza nie najgorzej dzięki niższej masie - jednak Civic tutaj jest lepszy.
Comment
-
Śledzę ten wątek od pewnego czasu i dzisiaj jadąc po krętych, leśnych drogach w okolicach Roztoczańskiego Parku Narodowego, raz po raz wchodząc pod czerwone pole, myślałem sobie jak przyjemnym samochodem jest mój sedan 1.5. Nie jest nudny jak ta masa nijakich pojazdów, które mijałem po drodze. Ma swoje drobne mankamenty, ale ma w sobie też to coś co sprawia, że lubie ten samochód. Nie widzę siebie w Kii, Oplu lub Renault.:-)
Comment
-
Nowy Seat Leon z 1,5 TSI 150KM dsg waży wg Auto Świata 1375kg i jest to masa rzeczywista, Civic 4d w manualu 1292, z cvt bodajże 1327, Civic Sport 1,5turbo 1310, sport plus 1340, to tak dla jasności, sam w sobie Leon pewnie jest lekki, ale ogrom elektroniki swoje waży, wg Auto Świata też przyspiesza 8,6 do 100 i 21,5 do 160, gdzie Civic w manualu robi odpowiednio 7,8 i 18.
Co do jazdy po kretych drogach mam tak samo, uwielbiam to auto, kiedy zechcę mogę pogonić, a kiedy nie jego zajefajne zawieszenie i spokojny silnik (do ok 3,5-4rpm) pozwalają się zrelaksować.
Comment
-
Zamieszczone przez Sintesi Zobacz posta...... myślałem sobie jak przyjemnym samochodem jest mój sedan 1.5. Nie jest nudny jak ta masa nijakich pojazdów, które mijałem po drodze. Ma swoje drobne mankamenty, ale ma w sobie też to coś co sprawia, że lubie ten samochód. .....
Comment
-
Zamieszczone przez Sintesi Zobacz postaŚledzę ten wątek od pewnego czasu i dzisiaj jadąc po krętych, leśnych drogach w okolicach Roztoczańskiego Parku Narodowego, raz po raz wchodząc pod czerwone pole, myślałem sobie jak przyjemnym samochodem jest mój sedan 1.5. Nie jest nudny jak ta masa nijakich pojazdów, które mijałem po drodze. Ma swoje drobne mankamenty, ale ma w sobie też to coś co sprawia, że lubie ten samochód. Nie widzę siebie w Kii, Oplu lub Renault.:-)Pozdrawiam z z Roztocza z 4D i też nie widzę siebie za cholerę w żadnej Kii, Renault czy innym wynalazku.
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaStało się... Civic sprzedany i obecnie jeżdżę xceedem 1.6 w automacie.A ja właśnie wróciłem z przejażdżki BMW X6 nówka z salonu w dieslu.. i powiem wam, że jedyne co bym z niej przełożył do mojego Civica to... silnik i regulowane zawieszenie!
Co ciekawe, ponieważ jestem "funem" dobrego audio, to pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem jak to gra... i.... wielkie rozczarowanie, mój Civic pod tym kątem bije X6 hehe
W środku całkiem przyjemne.. chodź też mały tablecik
bm1.jpg
bm2.jpg
Ale silnik to ma dobrego kopa... po prostu super.. tego mi brakuje..Last edited by Grzechu; 22-06-2020, 11:58.
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaNo ja widzę to zupełnie inaczej i stąd moja decyzja o zmianie. Nie będę ukrywać że bardzo ułatwiła mi ją ruda a czas pokaże czy zrobiłem dobrze. Póki co jestem bardziej niż zadowolony z decyzjiJa odkąd pamiętam zawsze miałem Hondy (z małym wyjątkiem 126p z salonu i Roverek 214 Si - też z salonu) i dlatego w co wsiądę to mnie nie pasuje. Owszem, widzę siebie w C/E-klasie, CLA, czy BMW 3/5, X1/3 ale z takim wyposażeniem jak mam w Civicu i z przyzwoitym silnikiem to cena byłaby ok. 2x wyższa, więc mam jej w nosie. Używanego nie chcę. Następna będzie u mnie też jakaś Honda (może CR-V?), albo ... Lexus UX.
Comment
Comment