Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic przegrywa...ale nie tylko ceną. Znajomi zdecydowali się na Leona, bo X gen okazał się dla nich po prostu za dużym autem na Warszawę.

Comment

• Bo w długości pomiędzy hb 5d Civica a 5d Leona to mniej więcej taka różnica jak pomiędzy Leonem a Jazzem, prawie 30cm to nie raz być albo nie być jeśli chodzi o kopertę.

Comment

• Ja tam myślę, ze głównie chodzi o reklamę i dominację silnych gospodarek, głównie niemieckiej nad europejskim rynkiem. Większość gazet, rankingów jest niemieckich. Te wszystkie dpf-y, gpf-y, małe pojemności i pierdylion drobnych wymagań ograniczających dostęp do rynku firmom spoza UE. To tak jak z tymi otwartymi przetargami, niby wszyscy mogą wygrać, a wymogi są tak przygotowane, że kasę bierze jedna firma
        Tworzy się np urban legend jakie to zjawiskowe auto ten Superb. Nadyma się bankę i ludzie to łykają. Dobry przykład był w filmiku na Youtube gdzie Zachar testował, bardziej test użytkownika Superba. Przedstawiciel handlowy, osoba która bardzo dużo czasu spędza w aucie. Wyszła sprawa wyciszenia i komfortu, osoba używająca auto powiedziała, że nie jest jakoś specjalnie ciszej niż w Octavi , a Octavię wcześniej użytkowała też intensywnie, Mina Zachara bezcenna, no bo jak, takie panie premium auto i jak Octafka Coś tam Zachar zaczął bakać, że Superb to kombi jest i dlatego może głośniej.

Comment

• ok 60 tys zł

Comment

• Nie bądź sknera, dołóż te 10tyś do Jazza 1.5

Comment

• jazz 1.5 to min 75 tys...
              za ok 60 brałbym nową fiestę albo jazza 1.3
              za taką kwotę jeśli dopuszczasz używki to wybór jest przeogromny, łapie się każde auto segmentu B i 90% kompaktów, i parę podwyższonych aut...

Comment

• Ja brałbym fiestę... pozamiata jazza z 1.0 EB.
                Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                  Witam
                  Może z innej beczki i ktoś mi pomoże... szukam samochodu dla mojej żony aktualnie ma małego i20 chodzi głownie o możliwość włożenia wózka do bagażnika co możecie Polecić? Podobają jej się małe Suv-y ale tam bagażniki są lipne no i ceny też duże chodzi o nowy lub max coś 2 letniego...
                  Seat Arona 1.0 TSI 115 KM.
                  Spory bagaznik i fajne auto - idealne wymiary na miasto.
                  Tyle że 60k nie starczy.

Jak 62K pln to Vitara 1.6 w wersji Comfort (ciut golas)
                  No albo fajnie wyposazona Fiesta 1.0EB 100 KM albo Ibiza 1.0TSI 115 KM albo Suzuki Swift 1.0 BoosterJet 111 KM.

Ibiza duza, Fiesta średnia, Swift mały
                  Last edited by Glosima; 13-03-2018, 14:20.
                  Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Tylko Problem że musi się jeszcze podobać, Honda odpada, dla mnie jedyne sensowne to Vitara

Dziękuję za propozycję

Comment

• Ta Vitara to naprawdę dobra propozycja, za taką kasę.
                      Aż byłem zaskoczony że to takie tanie. Dzięki mnie, a tak naprawdę Alixowi bo to On tu opisywał to Suzuki w swoim temacie, dwoje moich znajomych jeździ teraz Vitarami.

Comment

• Vitara w wersjach podstawowych ma okrutnie twarde plastiki.
                        Minusem jest też czas oczekiwania. Zasadniczo samochody są sprzedawane z wyprzedzeniem. Trudno się negocjuje upusty.
                        Natomiast dla tych co lubią wyżej siedzieć, to bardzo ekonomiczny wybór.

Comment

• Vitara się nieźle broni, bo to dobre auto. Ignis też jest całkiem spoko, ale ma nieduży bagażnik. Jednak dla dwóch osób spoko opcja. Z małych SUVÓw Kia Stonic jest też dość sensowna.
                          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zaraz ma być fl vitary.. szkoda, że wraz z turbo tak rośnie cena...

Comment

• W zeszłym roku miałem podobny dylemat. Ładne a zarazem dynamiczne i oszczędne auto miejskie dla żony. Ostatecznie padło na fiestę st-line 1.0 100KM. Bardzo fajnie wyposażone m. innymi klimatyzacja automatyczna. Auto godne polecenia (tym bardziej aktualna nowsza wersja jest ładniejsza w środku). Prowadzenie tego małego bolida to sama przyjemność. Ma świetne, ciche, komfortowo-sportowe zawieszenie. Po negocjacjach kupiliśmy to auto za 54 tys. zł. To był udany zakup. Żona jest bardzo zadowolona.

Comment

• Nowa A klasa od 123 tys za 1.3, grubo

Comment

Working...
                                X