Z tego, co pamiętam ceny były podobne. To co planujesz teraz kupić???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Marka zostaje, ale wbijam raczej w 4D. Hatchback mi się podoba, ale wszyscy w domu mówią, że sedan jest taki... dostojny i ładniejszy. Po drugie pracownik salonu podczas jazdy sportem powiedział, że sedan jest cichszy od HB. Podobają mi się te nowe civici, wyciszenie i dynamika super.
Nie potrafię tylko przekalkulować co wyjdzie korzystniej. Czy trzymać IX jeszcze z dwa lata czy póki jest jeszcze wartościowy i ma niski przebieg to sprzedać i dołożyć 30 tys do elegance (albo sport).Last edited by pawcio-203; 18-02-2018, 20:21.
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaCzy trzymać IX jeszcze z dwa lata czy póki jest jeszcze wartościowy i ma niski przebieg to sprzedać i dołożyć 30 tys do elegance (albo sport).
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaMarka zostaje, ale wbijam raczej w 4D. Hatchback mi się podoba, ale wszyscy w domu mówią, że sedan jest taki... dostojny i ładniejszy. Po drugie pracownik salonu podczas jazdy sportem powiedział, że sedan jest cichszy od HB. Podobają mi się te nowe civici, wyciszenie i dynamika super.
Nie potrafię tylko przekalkulować co wyjdzie korzystniej. Czy trzymać IX jeszcze z dwa lata czy póki jest jeszcze wartościowy i ma niski przebieg to sprzedać i dołożyć 30 tys do elegance (albo sport).
Comment
-
Zdecydowanie polecam sedana! Sam jestem szczęśliwym posiadaczem tej właśnie wersji w kolorze polished metalic + powłoka ceramiczna 4 nano na lakier, felgi i szyby. Auto prezentuje się niepowtarzalnie - dostojnie, elegancko i jednocześnie sportowo. Wzbudza zainteresowanie wśród innych uczestników ruchu ale przede wszystkim za każdym razem kiedy do niego podchodzę, wsiadam i odpalam... buźka sama się cieszy !również precyzja i swoboda zmiany biegów, komfort zawieszenia, lekkość prowadzenia kierownicy i świetne osiągi jakie pozwala nam rozwinąć silnik 1.5t... to połączenie daję nam pełną satysfakcje, frajdę z jazdy i obcowania z X generacją
Dla niezdecydowanych.... Nie ma co zwlekać i korzystać z wyprzedaży rocznika - mi się udało łącznie na wersji elagance uzyskać ok. 10 tyś rabatu.
Comment
-
zapytam o taką sprawę, zobaczcie ile jest w sprzedaży (allegro) 9 gen i 10-gen. Zazwyczaj było tak, że im młodsza generacja tym mniej było do wyboru, i trudniej kupić. Obecnie 9-gen jest o 1/3 mniej niż 10-gen. To co pytam z tymi 10genami się dzieje? fakt że sporo jest z usa 2litrówek, ale to co amerykanom się już honda nie podoba? Wychodzi na to że 9-tka trzyma się dzielenie i niechętnie się ludzie jej pozbywają.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Jest dużo 10gen z USA bo Civic tej generacji odnosi tam gigantyczny sukces, bez porównania wiekszy niż 9gen. Jest autem nr 2 w rankingach sprzedaży za dwa ostatnie lata jak dobrze kojarzę. Po wersje Si i Type R nadal ustawiaja się kolejki i ceny bywaja wyzsze od wywolawczej. Dlatego też Honda tak olewa EU, bo ledwo nadąża z produkcja na USA (hatche i Type R idą z UK). A ze się pozbywaja dwulitrowek... no cóż, wystarczy sie raz przejechac 1.5T żeby chciec szybkiej zmiany na inną epokę motoryzacji............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Potwierdzenie słów Alixa odnośnie Civica globalnie.
Comment
-
Ja myślę Rambo, że IX jako odgrzewany kotlet sprzed dekady, sprzedawał się po prostu słabo. Jak już się ktoś zdecydował, to był to wybór dobrze przemyślany, na lata. VIII 5d było natomiast dobrze sprzedającą się rewolucją. Ludzie czekali jednak w 2011 r. na coś nowego, tymczasem dostali praktycznie to samo, a Honda chciała chyba przeczekać trudne czasy. Niestety takimi prawami rządzi się dzisiejszy rynek konsumpcyjny, IX już wchodząc do produkcji nie było autem pożądanym.
X to kolejna rewolucyjna ekspansja: nowe, świeże wow i to na dodatek z fajnymi silnikami turbo! Honda przygotowała fajne auto i agresywnie weszła znowu w rynek. Jeśli zbyt wysoka cena nie zabije tego auta, bo niestety moim zdaniem przesadzili, to może być kolejny sukces.
Pozdrawiam
Łukasz
Comment
-
Nie przesadzili z ceną tylko z tym, że nie ma opcji tylko durne pakiety. Poza tym brak nawiewów z tyłu, podgrzewania kierownicy czy przedniej szyby, jakiegoś oświetlenia ambientowego we wnętrzu, kilku lub przynajmniej 2 rodzai foteli z jakimkolwiek masażem albo wentylacją, ot takie moim zdaniem przeoczone sprawy z zakresu komfortu. Aha jak dla mnie ten wyświetlacz mógłby mieć opcję pokazywania licznika analogowego, bo mimo że to mój 3 Civic, to ciągle wolę wskazówkę od cyferek
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postadaj znać kiedy ci ukradną tą mazdęnie życzę, opieram się tylko na statystykach....
w Honda Plaza mają o dziwo dużo używanych mazd, dowiedziałem się m.in, że pakiet ubezp. bez zniżek potrafi kosztować nawet 10 tys...
Kradzieże starszych egzemplarzy Jazz i Civic'a.
I masę rozwierconych zamków w VIII - czyli uczą się i może być nie za fajnie...
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaPanowie... poradźcie coś bo nie wiem co wybrać. Hatch czy sedan... i ten i ten mi się podoba i w identycznych pieniądzach można kupić w graficie. Sedan w elegance, a hatch w sport. Podobno sedan bardziej komfortowy.
Comment
-
Ja bym zdecydowanie poszedł w sedana. Po prostu bardziej mi sie podoba.
No i w hatchu strasznie mnie kłuje w boku ta półka bagaznika. Niby pierdoła ale by mnie szlag trafiał przy każdym otwieraniu bagażnika.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Ja już mam w miarę duże dziecko więc wózka woził nie będę. Jednak żona mi mówi żeby kupić hatcha. Na sedana musimy bardziej spoważnieć
A tak poważnie to jechałem sportem i jest o wiele ciszej niż w IX ale w sedanie podobno jeszcze ciszej.
Glosima
Mi też serce mówi sedan bo jest rzeczywiście super wykrojony. Hatch jest jednak bardziej młodzieżowy, a ta półka rzeczywiście żenada.Last edited by pawcio-203; 21-02-2018, 12:57.
Comment
Comment