Bardzo pozytywnie, niby te same parametry a schodzi poniżej 10 sec. Zresztą przed zmianami jakie teraz mu zaserwowali w ix gen spisywał się znakomicie (stosunek dynamiki do oszczędności) tylko cena była z kosmosu i mało kto kupował, a przecież w codziennej nie sportowej jeździe silnik dużo bardziej komfortowy niż r18.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Jak nie wyskoczą z ceną ze 120 tys. to może kilku chętnych sie znajdzie- szczególnie w PL. Diesel jak czytałem jest już w całkowitym odwrocie w Europie... poza tym kto kupi Hondę w dieslu? :-)
Mnie jak katanie marzy się raczej benzyna taka ze 250km - coś pomiędzy klasycznym 1.5 a type r... wskrzesić type s :-)Last edited by Daro31; 09-02-2018, 14:31.
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz posta1300 km na jednym baku brzmi fajnie
No ale moj 1.6D w IX gen 1000km potrafił zrobić na baku.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaMnie jak katanie marzy się raczej benzyna taka ze 250km - coś pomiędzy klasycznym 1.5 a type r... wskrzesić type s :-)
Comment
-
Gdyby ktoś sobie jeszcze sam nie wynalazł - krótkie relacje z pierwszych wrażeń testerów z jazdy silnikiem diesla:
Ogólnie bardzo pozytywnie. Zakres cen jakie podaje tester, w zaleznosci od wersji jak mniemam, to w UK ok. 20100 - 24900 funtów. Czyli porównujac do innych ich cen: £20 tys. to cena 1.0 w najwyzszym wyposazeniu. Sport 1.5 kosztuje tam £22.5 tys.
Comment
-
Jakiś czas temu pisałem tutaj na temat Civica X jako następcy dla starego Civica VIII - po testach różnych aut padło na.... Mazdę CX-5
Cóż to za alternatywa ktoś pomyśli - no więc jako rodzinne i komfortowe auto Civic niestety nie obronił się na jazdach próbnych
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postadowiedziałem się m.in, że pakiet ubezp. bez zniżek potrafi kosztować nawet 10 tys...
Comment
-
Bez przesady, no chyba że mieszka w Warszawie... Zresztą Hondy też mocno kradną. Ubezpieczenie jak mi wyliczali na Mazde 6 to było koło 4,5 koła. No chyba że ktoś faktycznie nie ma zniżek ale to już nie wina samochodu. Na forum mazdy 6 jest wątek o ubezpieczeniach więc można zobaczyć jak to się kształtuje w poszczególnych latach użytkowania. CX5 wychodzi podobnie.
Jak chcesz wozić rowery, duże ciężkie rzeczy i masz kilku osobową rodzinę to faktycznie CX5 lepsza.
Comment
-
Zamieszczone przez diamento Zobacz postaBez przesady, no chyba że mieszka w Warszawie...
Zamieszczone przez Burton Zobacz postaWarszawa Warszawą ale ostatnio w Sosnowcu dmuchnęli 5 nowych sztuk z placu dealera....
Comment
Comment