Mi udało się we wrześniu wyrwać civica sporta za 94tys z lakierem więc łaski nie robią,że obniżają bo widać mają z czego
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ranking niezawodności według Anglików:
Jeżeli nie Civic, to może Lexus CT 200h
Comment
-
Oj, jak kogoś stać to na miasto taki Ct200h to bardzo sensowne auta. Dobrze się zbiera z dołu, jest bardzo trwały i bezawaryjny, żeby w podobnej dynamice jeździć po mieście to potrzebne jest turbo, a turbo na krótkich dystansach to prędzej, czy pózniej problemy, hybryda zapewnia niskie spalanie w mieście, turbo nie. Od biedy da się tym spokojnie wyjechać za miasto bo będzie cichy przy 120km/h i jeszcze mało spali przy tej prędkości. Będzie bezpieczniejszy w trasie. Jako auto miejskie i podmiejskie taki ct200h jest lepszy od innych miastowych aut jak Mazda 2, CX3, Yaris, Juke i podobne. Bardzo niska utrata wartości. Ja widzę w ct200h bardzo dużo zalet, do niedawna cena ct200h była korzystna, teraz nie jest.
Comment
-
Takie rankingi to należy czytać ze zrozumieniem bo to ranking na podstawie ankiety od użytkowników - co się popsuło w aucie w ciągu ostatnich 3 lat. Dużo zależy od poziomu akceptacji drobnych usterek, jeden będzie 3 razy w serwisie że stukającym pasem w słupku a drugi nawet tego nie usłyszy i napisze w ankiecie że auto super. To raczej ranking jakie marki przyciągają marudówCIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Cichy przy 120, ale tylko wtedy gdy go spokojnie rozbujasz do tej prędkości, przy każdym mocniejszym przyspieszeniu wyje, komfort jest gorszy niż w x gen, A taka cx3 też się zbierze z dołu, a na górze dużo lepiej odjedzie, mało precyzyjny układ kier, z plusów to wygląd i całkiem fajne wykończenie, dla mnie jednak w takiej cenie nawet w mieście nie jest to dobry wybór, tym bardziej że miałbym 2 yarisy w tej cenie lub jakieś 40tys w kieszeni gdybym wziął mazde 2.
Comment
-
CT200h jest fajnym autem (przynajmniej jak bywa za te 90-99 tys pln w promocji) ale w mieście przeszkadza niski prześwit.
Bardzo łatwo o cos zahaczyc przodem.
Wnętrze fajnie wykonane.
ps. od 2018 Toyota ma wypuszczac 2 wersje hybrydowe w danym modelu. Zostanie dodana wersja S, która bedzie miała wiecej koni i nm od standardowych hybryd.
Może w końcu zaczna te auta lepiej jezdzić ?Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Toyoty dobrze nie jeżdżą, Lexy też nie, Lexus to kontynuacja podejścia do motoryzacji, filozofia formy, tak to jest policzone, emocji z jazdy tam nie ma. Co do porównania Civica X i Ct200 to trochę bez sensu, Ct200 to auto miejskie i okołomiejskie, Civic X nie jest autem miejskim, inne jest przenaczenie tych aut. Zgoda, że Ct200 wyje przy rozpędzaniu, ale też nikt tymi autami tak nie jeździJak Ct200h osiągnie prędkość przelotową to jest ciche i można nim bardzo komfortowo jechać prawym pasem 120km/H, Mazda, Toyota, Nissan już tego nie potrafią, Lexus jest bardziej uniwersalny. Lexus jest lepszy i do miasta i na trasę, przynajmniej wg mnie, więcej auta w aucie
Coś podobnego jak np. nowe Suzuki Ignis, test Marek Drives na Youtube, jemu się to auto bardzo podobało, ale ludzie hejtowali, Marek pisał w komenatarzach , że Polacy nie znają się na autachChodzi o ilość sensu i bez sensu w aucie
Comment
-
Ja często jezdze z Uberem i ostatnio przemiła pani w Priusie (tym najnowszym, pokracznym) mi pokazywała na kompie, że spala jej średnio 4,7l w dużym mieście. A jechała tak normalnie, bez ślimaczenia się.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Cojakco Zobacz postaRanking niezawodności według Anglików:. Zaskakuje wysokie miejsce Alfy Romeo... koleś ma w pracy, jeździ już trzeci rok, problemów rzeczywiście zero mimo że turbo, pali 1,5l mniej niż mój civic.
Last edited by MarcelWro; 12-11-2017, 19:34.
Comment
-
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postaSzkoda że takie artykuły mają błędy...
Z rankingami rożnie bywa. Ja każdy z takich rankingów traktuje trochę z przymrużeniem oka, a trochę jako kolejną opinię do rozważenia. Niemniej akurat ten jest z UK - czyli nie niemiecki, gdzie królują VW, Mercedesy i BMW. Swoją drogą przed zobaczeniem tabeli zastanawiałem się jak wysoko będzie Civic, bo to teraz "czysto angielskie" auto ;D
Comment
-
Rankingi rankingami, ale prawda jest taka że ix gen jest bardzo niezawodnym i mało problematycznym autem, pozostaje jedynie trzymać kciuki żeby x gen był równie trwały, a że Honda odpukać oprócz dupereli wypuszcza dopracowane produkty, to są ku temu powody żeby w to wierzyć.
Comment
Comment