Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mi udało się we wrześniu wyrwać civica sporta za 94tys z lakierem więc łaski nie robią,że obniżają bo widać mają z czego

Comment

• Ranking niezawodności według Anglików:

Jeżeli nie Civic, to może Lexus CT 200h

Comment

• Serio, przebranego Priusa o osiągach jazz-a??? Gdyby taki ct 300h z hybryda od is-a był, to jeszcze jakoś byłby do strawienia, a tak to nie wiem co w nim widzą klienci.

Comment

• Oj, jak kogoś stać to na miasto taki Ct200h to bardzo sensowne auta. Dobrze się zbiera z dołu, jest bardzo trwały i bezawaryjny, żeby w podobnej dynamice jeździć po mieście to potrzebne jest turbo, a turbo na krótkich dystansach to prędzej, czy pózniej problemy, hybryda zapewnia niskie spalanie w mieście, turbo nie. Od biedy da się tym spokojnie wyjechać za miasto bo będzie cichy przy 120km/h i jeszcze mało spali przy tej prędkości. Będzie bezpieczniejszy w trasie. Jako auto miejskie i podmiejskie taki ct200h jest lepszy od innych miastowych aut jak Mazda 2, CX3, Yaris, Juke i podobne. Bardzo niska utrata wartości. Ja widzę w ct200h bardzo dużo zalet, do niedawna cena ct200h była korzystna, teraz nie jest.

Comment

• Takie rankingi to należy czytać ze zrozumieniem bo to ranking na podstawie ankiety od użytkowników - co się popsuło w aucie w ciągu ostatnich 3 lat. Dużo zależy od poziomu akceptacji drobnych usterek, jeden będzie 3 razy w serwisie że stukającym pasem w słupku a drugi nawet tego nie usłyszy i napisze w ankiecie że auto super. To raczej ranking jakie marki przyciągają marudów
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Cichy przy 120, ale tylko wtedy gdy go spokojnie rozbujasz do tej prędkości, przy każdym mocniejszym przyspieszeniu wyje, komfort jest gorszy niż w x gen, A taka cx3 też się zbierze z dołu, a na górze dużo lepiej odjedzie, mało precyzyjny układ kier, z plusów to wygląd i całkiem fajne wykończenie, dla mnie jednak w takiej cenie nawet w mieście nie jest to dobry wybór, tym bardziej że miałbym 2 yarisy w tej cenie lub jakieś 40tys w kieszeni gdybym wziął mazde 2.

Comment

• CT200h jest fajnym autem (przynajmniej jak bywa za te 90-99 tys pln w promocji) ale w mieście przeszkadza niski prześwit.
                Bardzo łatwo o cos zahaczyc przodem.
                Wnętrze fajnie wykonane.

ps. od 2018 Toyota ma wypuszczac 2 wersje hybrydowe w danym modelu. Zostanie dodana wersja S, która bedzie miała wiecej koni i nm od standardowych hybryd.
                Może w końcu zaczna te auta lepiej jezdzić ?
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Toyoty dobrze nie jeżdżą, Lexy też nie, Lexus to kontynuacja podejścia do motoryzacji, filozofia formy, tak to jest policzone, emocji z jazdy tam nie ma. Co do porównania Civica X i Ct200 to trochę bez sensu, Ct200 to auto miejskie i okołomiejskie, Civic X nie jest autem miejskim, inne jest przenaczenie tych aut. Zgoda, że Ct200 wyje przy rozpędzaniu, ale też nikt tymi autami tak nie jeździ Jak Ct200h osiągnie prędkość przelotową to jest ciche i można nim bardzo komfortowo jechać prawym pasem 120km/H, Mazda, Toyota, Nissan już tego nie potrafią, Lexus jest bardziej uniwersalny. Lexus jest lepszy i do miasta i na trasę, przynajmniej wg mnie, więcej auta w aucie
                  Coś podobnego jak np. nowe Suzuki Ignis, test Marek Drives na Youtube, jemu się to auto bardzo podobało, ale ludzie hejtowali, Marek pisał w komenatarzach , że Polacy nie znają się na autach Chodzi o ilość sensu i bez sensu w aucie

Comment

• Znajomy kupił Aurisa Hybryde za 85kzł, jeździ to tak sobie ale spalanie to ma rewelacyjne jechałem z nim w trasę 800km do 150-160km/h ,częste wyprzedzanie ogólnie dość szybką jazda i spalanie wyszło nam 6.2.

Comment

• Ja często jezdze z Uberem i ostatnio przemiła pani w Priusie (tym najnowszym, pokracznym) mi pokazywała na kompie, że spala jej średnio 4,7l w dużym mieście. A jechała tak normalnie, bez ślimaczenia się.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• No na trasie drogi pozamiejskie 90-100km/h spokojnie moźna uzyskać 4l/100,a w mieście to właśnie poniżej 5l.

Comment

• Mi dziś w civic x odmówiły posłuszeństwa nawiewy....

Comment

• Zamieszczone przez Cojakco Zobacz posta
                            Ranking niezawodności według Anglików:
                            Szkoda że takie artykuły mają błędy...Ford Focus na miejscu 4 i 20... nie lubię niedoróbek bo to podważa wiarygodność . Zaskakuje wysokie miejsce Alfy Romeo... koleś ma w pracy, jeździ już trzeci rok, problemów rzeczywiście zero mimo że turbo, pali 1,5l mniej niż mój civic.
                            Last edited by MarcelWro; 12-11-2017, 19:34.

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
                              Szkoda że takie artykuły mają błędy...
                              Pewnie redaktor zapomniał podać rodzaj paliwa, czyli diesel lub benzyna.

Z rankingami rożnie bywa. Ja każdy z takich rankingów traktuje trochę z przymrużeniem oka, a trochę jako kolejną opinię do rozważenia. Niemniej akurat ten jest z UK - czyli nie niemiecki, gdzie królują VW, Mercedesy i BMW. Swoją drogą przed zobaczeniem tabeli zastanawiałem się jak wysoko będzie Civic, bo to teraz "czysto angielskie" auto ;D

Comment

• Rankingi rankingami, ale prawda jest taka że ix gen jest bardzo niezawodnym i mało problematycznym autem, pozostaje jedynie trzymać kciuki żeby x gen był równie trwały, a że Honda odpukać oprócz dupereli wypuszcza dopracowane produkty, to są ku temu powody żeby w to wierzyć.

Comment

Working...
                                X