Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Calkowicie nowa konstrukcja, będą choroby wieku dzieciecego. Pamiętajmy ze 9 gen to tylko większy lift 8 gena wiec tam wszystkie rozwiazania juz po 10 lat sprawdzone były. Znajac Honde beda to wlasnie pierdoly typu niedzialajace nawiewy czy trzeszczacy ten czy tamten plastik... kupując nowalijke rynkowa trzeba zawsze to brac pod uwage. Ale przynajmniej w przeciwienstwie do innych nowalijek nie spodziewał bym się grubszych faili mechanicznych, dla niektórych to wciąż kluczowe...
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Kolejna jakby wada/zaleta że najpierw dany model trafia do USA, a po 1; 2 latach dopiero do EU. Wada, bo nie ma tego efektu wow, zaleta, bo właśnie trochę bolaczek wieku dziecięcego jest już wyeliminowana

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
        CT200h jest fajnym autem (przynajmniej jak bywa za te 90-99 tys pln w promocji)
        I ów promocja znowu się pojawiła w Lexusie:
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Interesujący ranking awaryjności aut 0-3 lata https://moto.pl/MotoPL/7,88389,22678...tml#BoxMotoImg

Comment

• Nie do końca bym się z zgodził z tym rankingiem, Alfy są nadal zawodne, interesowałem się kiedyś zakupem Giulietty, a później Giulli, czytałem po forach, są problemy z tymi autami. Podobnie jest z Lexusem, może nie są to częste awarie, ale użytkownicy jeżdżą po zakupie do serwisów, problemy z hamulcami np. Najmniej jest wizyt w serwisie użytkowników Hond, jak już to jakieś pierdoły, trzeszczące plastiki, elektronika. Piszę to nie jako posiadacz Hondy, ale ogólnie tak mi wychodzi po wertowaniu różnych for moto.

Comment

• z alfą zgoda ale z lexusem??? pierwsze słyszę...

Comment

• To poczytaj jakie problemy mają ludzie z hamulcami w Is-ach. Lexy to bardzo ciężkie auta, producent dał słabe klocki, tarcze i trzeba wymieniać. Ok, ktoś powie tylko hamulce, póki co Lex wymienia hamulce (tarcze, klocki na gwarancji), chociaż potrafi się wywinąć i zrzucić winę na użytkownika, serwis Lexa tani nie jest. Lexus ma problem z hamulcami nie tylko w Is, stary problem, pewnie przez masę auta, tak piszą na forum Lexa. Nie zapominajmy, że do IS wkładali też 2.2 diesle od Toyoty, bardzo "bezawaryjne" konstrukcje

Comment

• te diesle toyki to chyba ich największa wtopa, o hamulcach nie słyszałem ale i tak są mega autami

Comment

• We Fiat Freemont też jest podobny problem, za duża masa, za twarde seryjne klocki i wichrują się tarcze przy hamowaniu z prędkości autostradowych...niektórzy opisywali, że wystarczy jedno mocniejsze hamowanie. Wymieniali na gwarancji, a jak gwarancja się skończyła to użytkowniku radz sobie...

Comment

• Odnośnie lexusow to design, jakość jest the best, ale napędy niekoniecznie taki 2,0 245KM pali jak smok a do bmw 330 czy audi a4 2,0turbo 252KM nie ma startu, tak samo jak lc 500h wygląd nieziemski a przyspieszenie gorsze niż w typku, można porównywać dalej gs-f-a do RS6 czy Klasy E Amg

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                        ale i tak są mega autami
                        fajne, mnie się też bardzo podobają, ale technicznie to leżą i kwiczą, hybrydy są wolne, a benzyny żrą paliwo jakby miały ze 2x więcej koni niż naprawdę, pewnie przez tą masę.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                          Nie do końca bym się z zgodził z tym rankingiem, Alfy są nadal zawodne, interesowałem się kiedyś zakupem Giulietty, a później Giulli, czytałem po forach, są problemy z tymi autami. Podobnie jest z Lexusem, może nie są to częste awarie, ale użytkownicy jeżdżą po zakupie do serwisów, problemy z hamulcami np. Najmniej jest wizyt w serwisie użytkowników Hond, jak już to jakieś pierdoły, trzeszczące plastiki, elektronika. Piszę to nie jako posiadacz Hondy, ale ogólnie tak mi wychodzi po wertowaniu różnych for moto.
                          Nie wiem jak inne Giulietty , ale ja przejechałem 70000 od nowości i tylko olej wymieniałem.

Comment

• Koleś z pracy zaczął właśnie 3 rok użytkowania Giulietty 1,6/120KM/ 210NM...zero problemów, aż sam jestem zdziwiony...

Comment

• A ja powiem wam ciekawostkę. Dzisiaj sprzedałem 1,5 roczną (obecny nowy model) A4 Quattro 252kM wersja full i przesiadam sie na CTR Xgen. Pewnie zabrzmi to jak herezja i chociaż Audi jest nawet lepsze wg mnie od Cklasy i BMW 3 to ja wole Honde. Powiem więcej. W podobnej cenie co za CTRa dostalem oferty na S3( mialem kiedyś) oraz A45 Amg a jednak wybieram CTRa. Dziwne co? Tym bardziej ze przysieszenie A4 ma takie samo jak CTR. Panowie, swego nie znacie a cudze chwalicie

Comment

• Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
                                A ja powiem wam ciekawostkę. Dzisiaj sprzedałem 1,5 roczną (obecny nowy model) A4 Quattro 252kM wersja full i przesiadam sie na CTR Xgen. Pewnie zabrzmi to jak herezja i chociaż Audi jest nawet lepsze wg mnie od Cklasy i BMW 3 to ja wole Honde. Powiem więcej. W podobnej cenie co za CTRa dostalem oferty na S3( mialem kiedyś) oraz A45 Amg a jednak wybieram CTRa. Dziwne co? Tym bardziej ze przysieszenie A4 ma takie samo jak CTR. Panowie, swego nie znacie a cudze chwalicie
                                Z ciekawości... To były oferty na nówki?

Comment

Working...
                                X