Kajojek - te 6 tys. rabatu o którym piszę to dla 1.5 sport plus... przepraszam - nie doprecyzowałem... o docelową cenę type r nawet nie pytałem... sprzedawca wspominał mi jedynie, że dostałbym komplet opon zimowych gratis...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaIbiza zamówiona - odbiór gdzieś w lutym więc jeszcze pocieszę się CivikiemCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
1,5 ale nie dlatego by zawsze startować jako pierwszy spod światełale dlatego że w ostatnim roku przetestowałem sporo aut z silnikiem 3-cylindrowym (w tym Civika) i w każdym miałem ten sam problem - nie akceptuję tego brzmienia i wibracji. A skoro nie muszę iść na taki kompromis bo można jeszcze nabyć 4-cylindrowy silnik to będę miał 1,5. Trochę jest obawa czy to nie jakaś kolejna mina od VAGa ale teraz jest promocja na gwarancję na auta zamówione do końca roku z rokiem produkcji 2018- dostanę 5 lat bez wyłączeń o co się dokładnie dowiedziałem, do tego cena spadła na FR i teraz 1,5 kosztuje tyle co 1,0. Trochę mi żal że nie polubiliśmy się z Civikiem X ale cóż, pocieszeniem jest to że w porównaniu do Civika 1,5 z podobnym wyposażeniem 35tys zostaje w kieszeni.
CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
1.5 TSI w Ibizie daje radę. To juz taki warm-hatch.
Dopytuje, bo mojej córce kończy sie leasing na Swifta i oferta na Ibizę wygląda bardzo dobrze. Raczej przymierzała sie do 115 KM i Full LED za 59k pln.
FR 1.5 była za 68 tys ? Spadła ta cena ?Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Alez kombinacja z tym cennikiem na 2018. Dzieki za podpowiedz.
Wygląda to super ale tylko w wersji 1.5TSI. Choc nie widze sensu brania 1.0TSI, jak ktos jest zdecydowany na konkretnie wyposazoną FR, skoro roznica to 1 tys pln...
64 tys pln to bardzo dobra cena za 150 konne auto w tej specyfikacji.
Jeszcze chwilę poczekamy z jaką ceną wyjdzie Suzuki za SSSa na 2018r.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
O Civicu i nie tylko.. jak w temacie..
Comment
-
Był ostatnio test w auto świecie i polo 1,0 tsi 95KM po doposazeniu kosztował 82tys, także 89 to zupełny golas. Z drugiej strony niby ta sama płyta, ale Polo jest dojrzalszym autem niż ibiza, ładniejszy i lepiej wykonany w środku, a także pewnie ma bardziej komfortowe zawieszenie i szczerze wolałbym trochę do niego dołożyć. Tak czy inaczej ibiza/polo to obecnie najlepszy wybór w klasie B, a czy to alternatywa dla Civica??? To mniej więcej tak jak Civic do Passata czyli zależy co kto potrzebuje
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaa co Panowie sądzicie w takim razie o nowym Polo GTI 2.0tsi 200 KM? sporo droższe od Ibizy bo startuje od 89 tysięcy....
Do tego na fajnym potencjale tuningowym z masą dostępnych gratów. Samym wirusem robi 250-260 KM i 400 nm.
Pytanie kto i czego szuka. Np moja żona lubi male i szybkie auta (jezdzi głownie w mieście) i taka Polówka była by na pewno w kręgu jej zaintresowań. Choć ona zbytnio VAGow nie lubi, bo uważa je za nudne z wyglądu. Pewnie dlatego jezdzi teraz Nissanem Juke NismoCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaBył ostatnio test w auto świecie i polo 1,0 tsi 95KM po doposazeniu kosztował 82tys, także 89 to zupełny golas.
to auto za 89 tysięcy jest od razu lepiej doposażone niż 115 KM w najwyższej wersji czyli Highline
Comment
-
Ja się napaliłem konkretnie na polo gti ale do 89 trzeba jeszcze z 13 tys dołożyć żeby coś tam było.... climatronic 3.4, ledy 3 tys, parę drobiazgów i wychodzi lekko ponad 100.....jak dadzą z 12% rabatu to biorę....zobaczymy
Ibizę fr dziś oglądałem i koniecznie trzeba brać alcantarę bo w serii tapicerka średnia... czekam też na 1.5 + dsg, szkoda, że już cupry nie będzie....ale fajna ta gwarancja 5 lat i pakiety, chyba teraz najlepszy wybór w tej klasie...
Comment
Comment