Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uklady... no jak się kupiło kilka Hond przez parę lat dla siebie i rodziny, polecilo znajomym, kilka osób poznało, auta zastepcze zawsze wracaly niezasyfione nieporysowane i nietkniete, poza tym będąc realnym klientem Rkowym bo przecież takiego mam... to chyba nie jest jakiś wyjątkowy wybryk czy "układ" dac takiemu pojeździć chwile nowym modelem a nuz zakocha się i kupi Każdy salon ma myślę takich swoich stałych wiernych znajomych klientów? Ubezpieczenie jest, podpisujesz stos papierów o odpowiedzialności, bak trzeba dolać do pełna - no normalnie, uczciwie dla obydwu stron.
    Last edited by Alix; 26-09-2017, 16:30.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mnie nie nie chcieli dać Ctr-a na weekend, a jazza u nich nie serwisuję. Nie kupiłbym Ctr-a bez zrobienia dłuższej trasy żeby zobaczyć jak się będę czuł po 3-4 godzinach jazdy, jak wyciszenie, stoliki, generalnie czy auto będzie daily dla mnie, podkreślam dla mnie. W lexusie bez problemu można wziąć auto na weekend, ale Honda się ceni

Comment

• Przecież to zależy od podejścia dealera, a nie marki. Jedni są normalni i chcą robić biznes i da się ugadac użyczenie, a u innych... nie bo nie. Wtedy zmieniasz dealera. Czasem kosztuje to wycieczkę do miasta obok, ale jak się chce to się da. W obrębie godziny jazdy mam 4 dealerów Hondy jakby co. I tak nie jeżdżę do tego najbliższego, bo tam np. na serwisie w ogóle nie ma z kim po ludzku gadać, wymieniacze.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• A typka trzeba sprawdzić, wiem sam po sobie, świetne auto, nie dla każdego niestety, ja wiem nowy ma być bardziej daily, ale mimo wszystko polecam dłuższą jazdę, bo przejażdżka testowa dostarcza dużo pozytywnych emocji, które jednak nie pozwalają wychwycić jakichkolwiek wad.
          Bardzo również jestem ciekawy nowego typka i czekam z niecierpliwością na jazdę, ale też na jakiś rzetelny test typu fk2 Vs fk8, nowy jest cięższy, 10KM dla fk8 na pb98 może tego nie zniwelować, zielone piekiełko pomiędzy testami fk2 a fk8 miało remocnik, więc tym rekordem bym się nie sugerował, elastyczność może być lepsza, bo wyraźnie widać że ma krótsze biegi, ale np 0-200 albo czasowka z tym samym kierownikiem na tym samym torze może być nieciekawa dla ctr X. Tak czy inaczej debiut ma 310 konny leoncio fwd i ciekawe czy fk8 przed nim się obroni.

Comment

• Byłem dzisiaj w Hondzie w Toruniu obejrzeć Type-R i rozmawiałem ze sprzedawcą który mi sprzedał Civica i mówił, że teraz Honda zrobiła promocje i wersja z silnikiem 1.0 jest objęta gwarancją 5 lat i z tego co widzę na stronie w zakładce promocje tak właśnie jest.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Dokładnie. Ja akurat z tej promocji nie korzystam. Korzystam z innej

Comment

• Pewnie rabat 5 tys na Comforta, co ?
                Taka oferte widziałem z tydzień temu.
                74 tys za 1.0t Hatchback.
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• ok 6 tyś na Elegance, w tym ubezpieczenie w cenie.

Comment

• No to faktycznie dobra cena. Elegance jednak lepiej wyposażony...
                    Fajnie, że zaczynaja obniżać ceny na Civic - może to bardziej ruszy sprzedaż.
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                      No to faktycznie dobra cena. Elegance jednak lepiej wyposażony...
                      Fajnie, że zaczynaja obniżać ceny na Civic - może to bardziej ruszy sprzedaż.
                      Ja urwałem 6 tys od cennika na sporta 1.5T

Comment

• Mi sport plus wyszedł jak sport, co z tego jak psuje się... Nawet nie chce pisać już co pokolei od elektroniki po uszczelki odchodzą, po podkładki progowe odchodzą z jednej strony...

Comment

• To jest wątek poświęcony 1.0.
                          Jesteś chyba pierwszym użytkownikiem na forum, który jest niezadowolony z tego auta...

Comment

• Dokładnie Spike, musiałeś trafić na jakiś felerny egzemplarz, mnie się jedynie podłokietnik rozdygotał, generalnie autko sprawia dużo frajdy.

Comment

• Zamieszczone przez szery Zobacz posta
                              Ja urwałem 6 tys od cennika na sporta 1.5T
                              Ja mam taką oto zasadę: zbieram oferty od różnych dilerów z terenu całej Polski. Nie ma dla mnie znaczenie gdzie kupuję. Kwestia wygody dojazdu też nie ma znaczenia. W końcu robię to tylko raz, przy zakupie. Identycznie postępuję w przypadku zakupu polisy OC/AC. Największą frajdę mam wtedy, gdy zaczynają się licytować . Zawsze mam garść argumentów i przynajmniej 4 kontroferty. Co prawda zabiera to od 1 do 2 tyg., no ale przy takiej kasie wolę już chwilkę się przemęczyć.

Niestety w moim obecnym zakupie Civica X generacji w wersji Elegance 1.0 tak nie zrobiłem. Okazało się, że oferta jest najniższa na rynku (to akurat sprawdziłem).

Comment

• Type R FK8 vs Honda Civic Type R FK2
                                https://www.youtube.com/watch?v=hR9plbEIn4c
                                Moja Honda
                                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
                                X