Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Nukh Zobacz posta
    Co innego, jak zamieniamy 300 km w FWD na ~400 km w AWD.
    Az tak duza roznica nie jest potrzebna. Z własnego doświadczenia wiem, ze te 15-20% więcej mocy w zupełności kompensuje masę napędu 4x4.
    Za to frajda z jazdy rośnie x2

Ja przesiadlem się z bardzo mocnej Meganki 2WD (mocno odchudzona, prawie 300 konna) na 4x4 Subaru i wrazenia z agresywnej jazdy torowej to niebo, a ziemia
    W Megance nawet na semi slickach miałem problemy z trakcją, fajnie jezdzilo się tylko na suchym. Szczerze mówiąc to sprzedałem Megane głownie z powodu braku trakcji i ciągłej walki z oponami.
    Najlepiej mi sie nią jezdzilo po takim nazwijmy to "stage 1" gdzie miała ok 250KM. Była juz wtedy po modyfikacji zawiasu, intrcoolerze, hamulcach i odchudzona o jakies 110 kg.

Jak to mówiło Pirelli: "Power is nothing without the control".
    Last edited by Glosima; 17-06-2017, 08:45.
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Frajda z jazdy przy 4x4 chyba spada x2? Jazda autem, które ma nadmiar przyczepności jest raczej mało zabawna dla kierowcy... Mocne przednionapędówki wymagają więcej od kierowcy i to jest właśnie fajne.
      Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
      Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Przednionapędowy pogromca toru Nürburgring debiutuje w polskiej sieci sprzedaży. Za utytułowanego hothatcha trzeba zapłacić przynajmniej 146 500 zł.

Nie wiem czy było...
        Type R podobno Od 146.500 PLN chyba nie najgorzej.
        Last edited by Accord; 17-06-2017, 16:47.

Comment

• Wersja wyposażenia porównywalna do IX gen kosztuje już 154 700, więc jest trochę drożej.

Comment

• W Pakistanie wstrzymano sprzedaż Hondy Civic X Turbo - problemy z silnikiem 1.5T:

Chodzi podobno o kwestię paliwa. Nowe silniki turbo wymagają co najmniej paliwa 95 oktanów. A Pakistańczycy kupują do samochodów prawie wyłącznie 91 oktanów.
            Samochody mają mieć wgrywaną nową mapę silnika, tak by silnik mógł pracować na paliwie gorszej jakości. Dla nowych zamówień dealerzy w Pakistanie proponują zmianę silnika na wolnossący 1.8.

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
              Frajda z jazdy przy 4x4 chyba spada x2? Jazda autem, które ma nadmiar przyczepności jest raczej mało zabawna dla kierowcy... Mocne przednionapędówki wymagają więcej od kierowcy i to jest właśnie fajne.
              Nie ma czegos takiego jak nadmiar przyczepności :P
              Frajda z mielenia przednią ośką ? Gdzie ona jest ?

Zresztą sporo osob przesiadajaca sie z 2WD na 4WD często wypada z toru po kilku/nastu zakrętach i najczęściej kasuje auta. Wynika to z tego, że nagle doświadczają o wiele lepszej kontroli nad autem, wydaje im się że mogą pojechac 2x szybciej, no a kończy się to zawsze tak samo...
              Frajda z jazdy dobrym 4x4 jest naprawdę super.

Ps. oczywiście mówimy to o mocnych autach czyli +250KM.
              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Frajda z mielenia przednią ośką ? Gdzie ona jest ?
                Ilekroć miele przednia oś, to auto przypomina mi jakim nadmiarem mocy dysponuje! Generalnie to miła świadomość i bardziej wywołuje uśmiech niż irytację heh. Poza tym przypomina także, że nie należy wciskać gazu do dechy na niższych biegach jak idiota!

Choć "niższych" to może źle powiedziane, nawet na 4-ce widać jak czasem ESP interweniuje przy mocniejszym wciśnięciu gazu...
                Last edited by Arpuc; 18-06-2017, 21:13.
                Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• 3 wersje w planach: mocniejsza, słabsza (lepsza do jazdy na co dzień) i AWD.
                  American hot-hatch enthusiasts are suitably stoked by the arrival of the new Honda Civic Type R in the United States. But the model now reaching showrooms

A Toyka odpaliła subsite dla yarisa GRMN, czyli u nas też będzie. Wcześniej była mowa tylko o Niemczech, Francji, UK, Japonii.

Comment

• Ciekawe jak wycenią tego Yarisa GRMN???
                    Jak cena będzie dobra, to Fiesta ST będzie miała godnego konkurenta

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                      Ilekroć miele przednia oś, to auto przypomina mi jakim nadmiarem mocy dysponuje! Generalnie to miła świadomość i bardziej wywołuje uśmiech niż irytację heh. Poza tym przypomina także, że nie należy wciskać gazu do dechy na niższych biegach jak idiota!

Choć "niższych" to może źle powiedziane, nawet na 4-ce widać jak czasem ESP interweniuje przy mocniejszym wciśnięciu gazu...
                      Sam aktualnie śmigam Cuprą i trochę się z Tobą zgadzam... Lubię czuć, że muszę mieć się na baczności, uczyć się tego auta i opanować tę moc jednak wheelhop na mokrym nie jest niczym przyjemnym dla mnie i wtedy wolałbym 4WD. Na dniach będę miał jazdę nową Cuprą 4x4 to poczuję te różnice i może będę miał inne zdanie.
                      Last edited by jepek; 19-06-2017, 11:13.

Comment

• Zamieszczone przez Cojakco Zobacz posta
                        Ciekawe jak wycenią tego Yarisa GRMN???
                        Jak cena będzie dobra, to Fiesta ST będzie miała godnego konkurenta
                        Jak będzie coś wiadomo to napiszę, jestem lekko zainteresowany, więc śledzę. Problem mam z bagażnikiem, a dokładnie jego brakiem hehe.

Comment

• W Yarisie 2 była fajna opcja z przesuwaną tylną kanapą. Można było żąglować miejscem na nogi z tylu i wielkością bagażnika. Szkoda że z tego zrezygnowano.

Comment

• Podobno mają wyjść 2 nowe wersje mocnego Civica. Jeden mocniejszy od Type R z prawdopodobnie AWD a drugi słabszy.
                            W rozmowie z serwisem Automotive News szef inżynierów japońskiej marki zdradził kilka ciekawych na planów. Honda szykuje jeszcze mocniejszego Civica

Comment

• The 2018 Honda Civic Type R may start at $33,900 in the United States, but for many prospective customers, finding an example at such a price will be

180 czekających na jeden salon. Coś mi się wydaje, że Honda będzie zmuszona zrobić jeszcze kilka wariantów. Chyba, że planują inne fajne modele.

Comment

• Honda’s once-ailing Swindon factory has been given a healthy boost by the new Civic which so far scored unexpectedly high sales in the US market. Honda

Comment

Working...
                                X