Uuu grubo! Ale Golfina zamiotlo... I jak tam z dyskusją jak to Civic 1.0 nie potrzebuje opon 235? Jak widać, jest je w stanie wykorzystać lepiej niż dobrze...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Wykastrowanie sedana z adaptacyjnego zawieszenia to wg mnie najbardziej bolesna oszczędność (bo przecież sedan jest "tańszy", prawda?). Co do elektrycznej regulacji foteli - ma to znaczenie jak samochodem jeździ więcej niż jedna osoba, wtedy ok, super rzecz. Natomiast ogrzewanie tylnej kanapy jeśli samochód służy rodzinie jest bardzo przydatne (skórzana tapicerka + mrozy). Co do kabli w bagażniku, toyoty mają to samomi to nie przeszkadzało, bardziej te wnikające zawiasy do środka.
Comment
-
Zamieszczone przez Franzu Zobacz postaCo do elektrycznej regulacji foteli - ma to znaczenie jak samochodem jeździ więcej niż jedna osoba,
Comment
-
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaCo jeszcze mi się przypomniało - w hatchu wszyscy narzekają na roletkę, ale w sedanie po podniesieniu klapy w górnej części bagażnika pod jego "sufitem" rozprowadzone są jakieś linki, przewody, paski. Bardzo słabo to wygląda. Na którymś filmie z polskiego youtube widać to co nieco. Przy przewożeniu wyższych pakunków idealne wystawione, aby się pozadzierały itp. O tu, około 2:40: https://www.youtube.com/watch?v=MZWZysQDlR0
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaUuu grubo! Ale Golfina zamiotlo... I jak tam z dyskusją jak to Civic 1.0 nie potrzebuje opon 235? Jak widać, jest je w stanie wykorzystać lepiej niż dobrze...
Dlatego na lato 195/65/15 i na zimę 185 (na zimę musi być wąsko!)
No i opony tańsze!
Comment
-
Zamieszczone przez Krzysio Zobacz postaDwa dolary razy milion aut to wiesz ile to jest? Teraz każdy liczy każdego dolara.
Mnie to dziwi jak użytkownicy w ten sposób tłumaczą i bronią producentów.
A jakby dali opony Zeetexa to zaoszczędziliby więcej niż 2 dolary na sztuce, a w aucie są 4. Pomnóż to przez milion aut. Wiesz ile to jest?
Comment
-
Zamieszczone przez Franzu Zobacz postaWkurzające jest to że hamerykańce mają i elektrykę i tę kamerkę w prawym lusterku, a u nas jak zwykle cięcie kosztów...
Do tego elektryczne fotele, których u nas nie ma + kamerka w prawym lusterku.
Zamieszczone przez Franzu Zobacz postaNatomiast ogrzewanie tylnej kanapy jeśli samochód służy rodzinie jest bardzo przydatne (skórzana tapicerka + mrozy).
Zamieszczone przez kajojek Zobacz postaCo jeszcze mi się przypomniało - w hatchu wszyscy narzekają na roletkę, ale w sedanie po podniesieniu klapy w górnej części bagażnika pod jego "sufitem" rozprowadzone są jakieś linki, przewody, paski. Bardzo słabo to wygląda.]Last edited by bartekos; 24-05-2017, 10:34.
Comment
-
Goła blacha to jedno, a drugie to zawiasy wnikajace do wew, kurcze w seacie toledo z 2003 roku są siłowniki, mnie takie zagrywki wkurzaja, w tipo, p 301 mogę wybaczyć bo kosztują połowę mniej. Przecież mają speców do marketingu którzy powinni im podpowiadac na co patrzą w EU.
Comment
-
-
Zamieszczone przez bartekos Zobacz postaTo są mało istotne sprawy, zrezygnowałbym z tych wszystkich systemów elektronicznych oraz siłowników, osłon bagażnika itp.
w zamian za porządną welurową tapicerkę na fotelach.
Comment
-
Zamieszczone przez mahoo Zobacz postaDokładnie tak. Jeździłem VI, jak i VIII generacją i w obu tapicerka była na dużo wyższym poziomie niż w Xtce. VI-ka miała 18 lat, a tapicerka wyglądała w niej jak nowa, podobnie w VIIIce przy przebiegu grubo ponad 180 tys. km. Ciekawe jak długo wytrzyma ta szmacianka w Xtce.
Comment
Comment