Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jozin, kup rower albo Lambo, może te się nadadzą na dojazdy do pracy .

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
      Jozin, kup rower albo Lambo, może te się nadadzą na dojazdy do pracy .
      Dużo masz jeszcze takich złotych myśli, Paul Coelho?
      X to duże auto, w USA na większych dystansach ok, no chyba że ktoś w PL dojeżdża dp pracy 50km.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
        a myślisz, że ile Ci spalą te silniki na dojazdach do pracy, tyle co producent podał? Na dojazdy do pracy żaden z Civiców X się nie nadaje moim zdaniem.
        Po pierwszych moich testach 1.0 wydaje mi się, że będę w stanie zejść poniżej 5l/100km jadąc do pracy spokojnie (40km w jedną stronę). Na razie się jeszcze bawię nowym nabytkiem więc spalanie mam 7-8l ;P turbo mocno ciągnie paliwo

Comment

Na dojazdy do pracy żaden z Civiców X się nie nadaje moim zdaniem.
          ??? A do czego się nadaje? Do patrzenia na niego? Teraz to "zamiotłeś" temat Myślę, że jakieś 99% tych Civiców właśnie do tego służy Mój CTR też do tego właśnie służy
          Last edited by Alix; 28-04-2017, 12:14.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• X jest sporo większe od IX, cięższe, silniki turbo. 1.0 za małe do tej budy na dojazd, 1.5 za duże. Pomijając już cenę tego "dojeżdżacza" .Polska to nie Stany. Ja bym tego nie kupił na dojazd do pracy, za bardzo szanuję swoją ciężką pracę i pieniądze, ale kto bogatemu zabroni. Można i Lambo pewnie jak widać po mądrych wpisach.
            Last edited by Jozin; 28-04-2017, 12:25.

Comment

X jest sporo większe od IX, cięższe, silniki turbo. 1.0 za małe do tej budy na dojazd
              Gadasz głupoty... a co ty autostradami tutaj pędzisz po 200km/h do tej pracy, że ci 129KM nie starczy ? Ile na tej drodze krajowej pojedziesz jadąc do pracy?
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

• Duża buda, ciężkie auto, mały silnik, dojazd do pracy, korki, częste przyspieszanie, częste hamowanie, częste rozpędzanie auta.... resztę sobie sam wytłumacz

Comment

• No tak. Do civica najlepsze 2.4. Wtedy sie nadaje do jezdzenia do pracy Wcale wtedy nie bedzie za ciezki

Comment

• Coś czuję, że gdyby podsunąć pod temat jakieś niespełna 2 tonowe BMW 500 KM to tez okazałoby się za ciężkie, zbyt ospałe, nienadające się na dojazdy do pracy, za dużo palące.

Jałowy temat, proponowałbym skończyć, bo Jozin tylko i wyłącznie bawi się w jakieś dziwne trollingi.

Comment

• Jak ktoś odstawia "czuba" na drodze to i 2,4 będzie mu za mało.. Robię miesięcznie ponad 3tys. km jeżdżąc do pracy, to człowiek napatrzył się na różne przypadki.. Fakt temat jałowy się zrobił.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Coś o jakości samochodów (zestawienie):

Honda wysoko. A Seat zdecydowanie przed VW.

Comment

• Prawie 400 stron Panowie o tym i tamtym, czy warto ,czy nie ,co tak a co nie jest warte i ile....i mimo ,ze sam zaczekam na facelifting nowego modelu,bo tu "czuc" pewne niedopracowanie ,by cos dla siebie wybrac....to nikt nie poruszyl tu pewnej istotnej kwestii....czyli tego ze nowy civ we wszystkich crashtestach jakich widzialem wypada o klase lepiej-z corrola,od reszty konkurencji a nawet bmw3, i nie mam tu na mysli ustawianych testow jakie sa w Eur...ale moze dla wiekszosci zycie nie jest tak cenne by stracic te + 10 tys....

Comment

• Popieram przedmówcę.
                            Sam miałem w swoim życiu 3 wypadki, 2 samochody szkoda całkowita.
                            Każdy samochód to jeżdżąca trumna, jaki by nie był i ile by nie kosztował, dlatego patrzcie na swoje życie, rękę nogę, głowę bo to jest najważniejsze. Każde posiadane pieniądze i wydane na bezpieczeństwo to krok by dłużej żyć.

Comment

• Sedan pojawił się oficjalnie na stronie:
                              Witaj na oficjalnej stronie Honda Polska. Odkryj najnowsze samochody osobowe, aktualne promocje na auta i zdobądź informacje o autoryzowanych dealerach.

Aktualne katalogi Honda - Dane techniczne samochodów marki Honda. Poznaj specyfikacje i ceny nowych aut. Pobierz katalog samochodowy.

Sedan "już od 90400" a obok CRV "już od 89400" hehe. Dziwnie to wygląda, jak ktoś niezorientowany to wchodząc popuka się w czoło. W przyszłym tygodniu wybieram się zobaczyć go w salonie.
                              Szkoda jednak, że u nas nie będzie wersji RS ze zderzakami jak z HB.
                              Last edited by diamento; 30-04-2017, 10:47.

Comment

• W Automaniaku porównanie 3 konkurentów Civica 1.5: Astry, Megane i i30 w najmocniejszych wersjach. Najciekawiej wypadła Astra, najgorzej Megane. Ale prowadził ją "Gruby" także to wiele wyjaśnia.
                                Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                                Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

Working...
                                X