Bardzo fajne, rzeczowe porównanie, bez zbędnych emocji - super, brawo dla autora za utrafienie moim zdaniem w sedno sprawy! Redaktorzy m.in. Auto Świata powinni to przeczytać i czegoś się nauczyć. Odbieram te auta w 95% jak ten pan. Jedyne co bym polemizował to czy obecna Mazda albo Focus III mają faktycznie tak zdecydowanie lepszy ten układ kierowniczy. Ten z 10tki mi osobiście w każdym razie bardzo odpowiada, a jak bym miał już dawać przykład lepszego w klasie kompaktowej to wskazał bym tylko jeden: BMW 1er.
Dzisiaj takie spotkanie na stacji benzynowej z nowiutkim 1.5T Prestige:
k1.jpg
k2.jpg
Auto w realu wygląda bardzo fajnie, chociaż wzór felg (jak sam lubię te odważne jak pewnie zauważyliście) - uznał bym za nieco... dyskusyjny. Ale na pewno niebanalne. Pogadałem chwilę z sympatycznym właścicielem, który też ujeżdża niepierwszego swojego Civica. Ma auto od paru dni, ale jest bardzo zadowolony. Miejskie spalanie wg. komputera to 8,1L/100km. Oboje ponarzekaliśmy sobie za to zdecydowanie jak te auta bezsensownie urosły i że jak następca będzie jeszcze większy to trzeba będzie zajrzeć do segmentu B
Z resztą zobaczcie na to drugie zdjęcie. Mimo wszystkich Rkowych dokładek i poszerzeń, masywna Xtka jest praktycznie o rozmiar większa
Oczywiście, złośliwie chwilę potem taki spojler stoi na drodze...
20170310_075500.jpg
Ale nowy Civic fajny. Sylwetkę wychwytuje się natychmiast, jest niepowtarzalna w tłumie aut. Choć w folderach (przy całej swoje nonsensowności jako samochód) C-HR designem wydaje mi się oryginalniejszy, to dzisiaj stojąc o 5 aut od siebie (fotki akurat już nie mam) w realu dużo oryginalniejszy i ładniejszy jest nowy Civic! Dobra robota.
Dzisiaj takie spotkanie na stacji benzynowej z nowiutkim 1.5T Prestige:
k1.jpg
k2.jpg
Auto w realu wygląda bardzo fajnie, chociaż wzór felg (jak sam lubię te odważne jak pewnie zauważyliście) - uznał bym za nieco... dyskusyjny. Ale na pewno niebanalne. Pogadałem chwilę z sympatycznym właścicielem, który też ujeżdża niepierwszego swojego Civica. Ma auto od paru dni, ale jest bardzo zadowolony. Miejskie spalanie wg. komputera to 8,1L/100km. Oboje ponarzekaliśmy sobie za to zdecydowanie jak te auta bezsensownie urosły i że jak następca będzie jeszcze większy to trzeba będzie zajrzeć do segmentu B

20170310_075500.jpg
Ale nowy Civic fajny. Sylwetkę wychwytuje się natychmiast, jest niepowtarzalna w tłumie aut. Choć w folderach (przy całej swoje nonsensowności jako samochód) C-HR designem wydaje mi się oryginalniejszy, to dzisiaj stojąc o 5 aut od siebie (fotki akurat już nie mam) w realu dużo oryginalniejszy i ładniejszy jest nowy Civic! Dobra robota.
Comment