Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ekstrawagancja X gena chyba odstraszy pewną grupę. Gdy bywam w serwisie Hondy widzę, że przeciętna wieku właścicieli IX gen to mniej więcej 55 - 60 lat.
    Chyba wybiorą "spokojniejszą" konkurencję.

Comment

• Civic ma widzę teraz większe tylne światła niż ciężarówki...
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ciekawe porównanie :P

Comment

• Zamieszczone przez mapmen Zobacz posta
          Witam,
          Zakupiłem civic xgen dokładnie 3 dni temu termin realizacji to 2 tyg więc do majówki dojedzie
          Wersja sport 1,5 manual sonic grey
          Pare ciekawostek męczyłem dilera od dni otwartych
          Po negocjacjach udało mi się wynegocjować
          3 darmowe serwisy dywaniki , listwy progowe
          O rabacie kwotowym nie było mowy a walczyłem jak lew
          Podpowiem jeszcze że jest możliwość uzyczenia nowej hondy na weekend cały co pozwoli ocenić to autko dokładnie
          Można wiedzieć gdzie? Ja zamówiłem manual 1.5 sport - biały i czas oczekiwania to czerwiec/lipiec. Fajnie by było dorwać autko wcześniej (zamawiałem w Honda Plaza)

Comment

• Swoją drogą, wszyscy piszecie o tym jaki to Civic drogi. Ale kurcze, przeglądałem konkurencje, i jeżeli chodzi o takie wyposażenie jakie ma chociażby 1.5 Sport, ciężko znaleźć u konkurencji w tej cenie. Nie mówiąc już o porównywalnej mocy silnika czy osiągach. Może słabo szukałem, ale jesteście mi wskazać godną konkurencję w tej cenie?

Comment

• Podczas mojej rozmowy z kierownikiem ASO, stwierdziłem że nowy civic jest zdecydowanie za drogi.
              W/W odpowiedział że wcale nie, chyba wyczytał w moich oczach myśl, że jako pracownik musi tak mówić i uzasadnił.
              Zupełnie nowy samochód a nie jak w przypadku ix gen i viii gen.
              Nowa płyta podłogowa, nowe silniki,systemy bezpieczeństwa nie spotykane w tej klasie to musi kosztować.
              Powiedział też co mnie zaskoczyło "że za drogi to jest Jazz i nie warty swojej ceny"
              I parę osób które chciały go kupić przekonali do kupna ix gen.
              Last edited by luzny41; 17-04-2017, 11:57.

Comment

• Hmmmm, dziś z ciekawości pogrzebałem w konfiguratorze Opla. 200 konna Astra w automacue, Inteliluxy adaptacyjny tempomat ,wersja Dynamic lakier brylantowy. Pewniue coś jeszcze pominąłem. W każdym razievwyszło 111 tysięcy. Niby sporo, jednak w stosunku do Civica niby konkurencyjnue. Niemniej jednak brnąć nievo dalej i dokładając jakieś 15% mamy ....Insignię. Nowy model.
                Tylko, że idąc tym tropem można dojść do...La Ferrari, a chyba nie o to chodzi. Wniosek ogólny jest taki, że kompakrty podrożały, ale też, przynajmniej spora ich część, jest w stanie z powodzeniem zastąpić, zwłaszcza jako kombi, auto klasy D.
                www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• To prawda, że kompakty podrożały, ale, czy są w stanie zastąpić klasę d? Wyposażeniem tak, osiągami też, przestrzenią, w niektórych przypadkach też, ale komfortem, wyciszeniem, jakością wykonania i uczuciem płynięcia w dalekiej trasie( ze względu na większy rozstaw osi ) raczej nie

Comment

• Ja zamawiałem w honda mojsiuk Koszalin
                    Z tego co wiem mają białego bo sam się zastanawiałem

Comment

• Zamieszczone przez darthkurak Zobacz posta
                      Można wiedzieć gdzie? Ja zamówiłem manual 1.5 sport - biały i czas oczekiwania to czerwiec/lipiec. Fajnie by było dorwać autko wcześniej (zamawiałem w Honda Plaza)
                      Mojsiuk Koszalin
                      Mój też miał być na czerwiec ale dealer przyspieszył zamówienie do 2 tyg
                      Auta są wyprodukowane tylko terminy mają zwozów do salonów dziwne ale jak dealer popieści to da radę wcześniej
                      W koszalinie sprzedawca poinformował mnie że jeżeli nie uda mu się załatwić wcześniej autka to będzie szukał w Polsce na wymianę z iinym dealerem ale się udało przyspieszyć honde Polska
                      Last edited by mapmen; 17-04-2017, 21:48.

Comment

• Zamieszczone przez Accord Zobacz posta
                        Jak pisałem, Mustang ma g*wniane automaty z zeszłej ery. To zabija nawet wersję V8, którą jechałem. To jest jakaś paranoja w tym aucie. Podobnie z resztą jak OEM wydech. Na filmikach kręconych z mikrofonem przy rurze wydechowej to V8 ma ładny dźwięk. I faktycznie ma ale... mam wrażenie, że gdybym nie jechał wersją Cabrio to nawet bym tych swoich przegazówek nie słyszał! I nie tylko dlatego, że zżerała je skrzynia https://www.civicforum.pl/showthread...807#post319807

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                        Wyposażeniem tak, osiągami też, przestrzenią, w niektórych przypadkach też, ale komfortem, wyciszeniem, jakością wykonania i uczuciem płynięcia w dalekiej trasie( ze względu na większy rozstaw osi ) raczej nie
                        Obecne nie, bo też klasa D poszła do przodu. Ale jako ex-właściciel klasy D - obecny Civic dotarł do ilości miejca, rozstawu osi i kultury jazdy tej sprzed kilku lat. Szkoda tylko, że nie do końca jakością wykończenia wnętrza, ech.

Cena na te elektroniczne systemy bezpieczeństwa... szczerze to ja w nie po prostu nie wierzę. One nie są warte tych pieniędzy. Są w większości tak ułomne w praktyce, że mi jako kierowcy w zasadzie nigdy nie pomogły (jedną zdrapkę już zaliczyłem i mogłem się nimi podetrzeć w kwestii jakiejkolwiek pomocy), natomiast wkurzają mnie... prawie codziennie. Chętnie oddam komuś, jakby to było możliwe. Na pewno natomiast:

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                        "że za drogi to jest Jazz i nie warty swojej ceny"
                        Last edited by Alix; 17-04-2017, 22:22.
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                          klasy D - obecny Civic dotarł do ilości miejca, rozstawu osi i kultury jazdy tej sprzed kilku lat
                          Raczej kilkunastu....
                          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Oj tam oj tam Pamiętajmy też, że w tej klasie D to są różne auta. BMW 3er nawet obecne nie ma jakoś dużo więcej miejsca niż ten Civic...
                            . .

Comment

Oj tam oj tam Pamiętajmy też, że w tej klasie D to są różne auta. BMW 3er nawet obecne nie ma jakoś dużo więcej miejsca niż ten Civic...
                              Za to wnętrze wygląda lepiej i jest z lepszych materiałów, wyciszenie też jest lepsze. Nie wspominając o tym że to RWD. Tak cena też jest większa, pamiętam. Tak jak Mazdy podobną albo mniejsza i nadal ma dla mnie fajniejsze wnętrze :P

Comment

Oj tam oj tam Pamiętajmy też, że w tej klasie D to są różne auta. BMW 3er nawet obecne nie ma jakoś dużo więcej miejsca niż ten Civic...
                                Ma zdecydowanie mniej miejsca niż X.

Comment

Working...
                                X