Wiem że ktoś wspominał o 5000zł upustu ale ciekawi mnie jak sytuacja wygląda obecnie. Rozmawiając z handlowcem, co prawda krótko, wywnioskowałem że na rabaty nie ma co liczyć. No nic zobaczymy po jeździe próbnej, może coś sie uda urwać z tej kosmicznej kwoty.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaChcesz powiedzieć, że przy wciśnięciu gazu na maksa i trzymaniu ciągle od 0 do 140 nie wyje tak jak zaczął po około osiągnięciu 80 km/h?
Comment
-
Zamieszczone przez Yoriko Zobacz postaWiem że ktoś wspominał o 5000zł upustu ale ciekawi mnie jak sytuacja wygląda obecnie. Rozmawiając z handlowcem, co prawda krótko, wywnioskowałem że na rabaty nie ma co liczyć. No nic zobaczymy po jeździe próbnej, może coś sie uda urwać z tej kosmicznej kwoty.może dobrze przynajmniej w okolicy będzie tylko jeden Civic X
Comment
-
Zamieszczone przez Yoriko Zobacz postaWiem że ktoś wspominał o 5000zł upustu ale ciekawi mnie jak sytuacja wygląda obecnie. Rozmawiając z handlowcem, co prawda krótko, wywnioskowałem że na rabaty nie ma co liczyć. No nic zobaczymy po jeździe próbnej, może coś sie uda urwać z tej kosmicznej kwoty.. Da się wynegocjować zawsze, próbuj i dawaj znać!
Comment
-
Jak nie będzie rabatów na poziomie 10 tys na przełomie roku to na 99% nie kupię civica...
Wolę chyba trochę dołożyć i kupić cuprę z dsg...jak dadzą 10% rabatu to za 125 tys bym brał...
Nowy civic jest na prawdę fajny ale kupując go za tyle kasy czułbym, że jednak przepłaciłem...a strasznie nie lubię tego uczucia
Comment
-
zobaczymy jak się sprawy potoczą...
przydało by się jakieś turbo i kop w plecy
chociaż na 9 nie można złego słowa powiedzieć i dalej mi się podoba...
jak dla mnie ma tylko jedną wadę, słabo przyspiesza...
ktoś już tu pisał, że fajnie było by mieć 1.5t w budzie 9
może obecni użytkownicy type r napalą się na nowy model i będzie coś fajnego do wzięcia za ludzkie pieniądze
Comment
-
Dla zainteresowanych, kilka ciekawostek technicznych których nie znajdziecie w oficjalnych katalogach:
1) Samochód posiada maskę automatycznie podnoszoną na siłownikach w razie wykrycia uderzenia w pieszego (czujniki uderzenia znajdują się za przednim zderzakiem)
Capture.PNG
2) Zaimplementowano automatyczny system powiadamiania o wypadku zgodny ze standardem eCall (wymagane w każdym nowym pojeździe w EU od IV.2018) oraz ERA-GLONASS.
Capture2.jpg
3) System bezprzewodowego ładowania telefonu jest zgodny ze standardem "Qi" i przystosowany do ładowania z mocą maksymalną 5W.
4) Dla skrzyni CVT adaptacyjny tempomat posiada funkcję "Low Speed Follow" (podążanie za pojazdem poprzedzającym przy niskiej prędkości), ogólne parametry tempomatu poniżej:
Zakres prędkości dla normalnego trybu pracy: 30 - 180 km/h
Low speed follow: 0 - 180 km/h
Max. przyspieszenie: 0.1 G
Max. hamowanie: 0.3 G
Zakres pracy radaru: -6 to +11.5 stopni w pionie, ±42.6 w poziomie
Wykrywane obiekty: jedynie samochody
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postaktoś już tu pisał, że fajnie było by mieć 1.5t w budzie 9
Comment
-
Zamieszczone przez Yoriko Zobacz postaWitam wszystkich.
Odnośnie skrzyni CVT ostatnio natrafiłem na taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Typy9GJCOmI
Przewińcie do testu 0-100 km/h czyli do 3:03 filmu
Jak rozumiem jest tam opcja ustawienia szkrzyni CVT w trybie dla niej zwykłym czyli wyjącym oraz takim, który symuluje 7 biegów. Nie wiem, pan z salonu mi tego nie zaprezentował, więc się domyślam. Jednak moje doświadczenia z jazdy były zgoła nie CVT-wyjąceKto choć nie przetestuje tego nowego Civa w automacie ten trąba
EDIT: doczytałem, doedukowałem się i faktycznie jest tak jak przypuszczałem powyżej. Chłopaki z Hondy muszą mieć poczucie humoru, bo tryb CVT-wyjący to tryb 'Sport', a imitujący klasyczny automat to 'Standard'. Fakt że to żart potwierdzają testy, które w większości wychodzą lepiej w 0-100 w trybie standardowym właśnie niż sportowym (zazwyczaj okolice 7,5 s)I dzięki bogu.
Tak sobie jeszcze pomyślałem, że skoro dla konstruktorów Hondy jednostajne wycie silnika budzi skojarzenia ze sportem, to może faktycznie nie jesteśmy już tak daleko od CTR CVTLast edited by libidinously; 09-03-2017, 23:10.
Comment
-
Byłem dziś w ASO na przeglądzie i w czsie oczekiwania przetestowałem X 1.5 w manualu i jestem pod dużym wrażeniem.Samochód trzyma się drogi jak przyklejony sprzedawca pozwolił na bardzo agresywną jazde po krętym odcinku awaryjnej drogi wzdłóż ekspresówki i powiem że honda zachowywała się wyśmienicie w IX taki przejazd jest nie możliwy ma świetne zawieszenie i układ kierowniczy który pracuje z lekkim oporem,silnik jest świetny dynamiczny i cichy.Przejechałem nim ok 35km z czego ok 10 w mieście reszta po ekspresówce z prędkością 130 do 170 i po powrocie średnie spalanie 6.8 co uważam za świetny wynik,co do wnętrza to mam mieszane uczucia jast trochę za smutne materiały są lepsze w IX nie ma takiego wrażenia otulenia jak VIII czy IX i ten zapach po 25 minutach wysiadłem z bulem głowy aż strach pomyśleć z czego robią te samochody ale myśle że za rok czy dwa przesiąde się do tego samochodu jeżeli unia nie wprowadzi nowych norm czystości spalin których projekt jest już gotowy i wynika z niego że turbo benzyny emitują za dużo azotu i producęci albo się wycofają z tego typu silników albo........? no właśnie nie wiadomo co
Comment
-
Panowie - mam pytanie jeszcze- jak rozumiem nowe Civic nie mają jeszcze tego pieprzonego filtra cząstek stałych? Wbrew pozorom, dla nieświadomych, pytanie nie jest głupie - grupa VW, Audi, Mercedes w niektórych silnikach benzynowych będzie już instalowała/instaluje ten badziew...
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaPanowie - mam pytanie jeszcze- jak rozumiem nowe Civic nie mają jeszcze tego pieprzonego filtra cząstek stałych? Wbrew pozorom, dla nieświadomych, pytanie nie jest głupie - grupa VW, Audi, Mercedes w niektórych silnikach benzynowych będzie już instalowała/instaluje ten badziew...
Comment
-
Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz postano właśnie jeszcze nie ale z tego co czytałem w tym temacie w zagraniczej prasie branżowej jeżeli wejdą w zycie obostrzone przepisy to producęci będą to wstawiać
Comment
Comment