Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
    Były z wyprzedaży rocznika po 80tyś, może jeszcze są.
    Ściema z tą wyprzedaża bo w wyprzedazy jest rocznik biezacy. Jedyne co na minus ze spada trochę jakosc materiałów w nowszych sztukach np plastik srebrny zamiast chromow. Detal ale jednak.

Comment

• Za 20 tysi różnicy to sobie możesz ten detal i 10 innych dowolnych w prawdziwym carbonie na zamówienie zrobić
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Spokojnie z tym czarnowidztwem dla Hondy, poza tym zakladacie, że wartość rezydualna x będzie taka sama jak ix, ale jeśli będzie większa, to wtedy tak bardzo taniej opel nie wychodzi. Poza tym z całym szacunkiem nie porownywalbym opla do hondy, jeździłem nim przez weekend i nie widziałem przewagi( oprócz tego że bardziej zbierał się od dołu, bo to turbo do mojej 4 letniej ix, a na minus komfort jazdy, bardzo twardy

Comment

• Ale Twoje turbo w 9th się lepiej zbiera, nie?
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jako że Tourera X gena raczej nie uświadczymy, na horyzoncie pojawia się ciekawa alternatywa (na pewno rozsądniej wyceniona):
            Nowy Hyundai i30 lada chwila ruszy na podbój europejskiego rynku. Już w marcu do hatchbacka dołączy kombi, które ma zaoferować jeden z największych bagażników w segmencie

Urodziwsza od wersji HTB, stylem nawet na upartego nieco do Tourera nawiązuje. Z 1.4 140 KM i DCT powinno być to zacne wozidło.

Comment

• Szczególnie w trybie +r, ale szczerze nie podeszła mi astra, naprawdę myślałem, że moja ix 1,8 jest dosyć twarda, dopóki nie pojezdziłem oplem

Comment

• W ostatni piątek na A2, w okolicach Konina mijałem lawetę na polskich numerach wyładowaną Civic'ami Xgen. Kierunek na stolyce mieli... w Szczecińskim salonie Hondy utrzymują wersję, że w połowie marca ma się w pojawić u dealerów.

Comment

• Zamieszczone przez libidinously Zobacz posta
                  Jako że Tourera X gena raczej nie uświadczymy, na horyzoncie pojawia się ciekawa alternatywa (na pewno rozsądniej wyceniona):
                  Nowy Hyundai i30 lada chwila ruszy na podbój europejskiego rynku. Już w marcu do hatchbacka dołączy kombi, które ma zaoferować jeden z największych bagażników w segmencie

Urodziwsza od wersji HTB, stylem nawet na upartego nieco do Tourera nawiązuje. Z 1.4 140 KM i DCT powinno być to zacne wozidło.
                  Hatchback mi sie nie podoba ale kombi bardzo ładne. Dobre proporcje i linia boczna.
                  No i kolejne duze auto. 24 cm dluzszy od poprzednika !
                  W takim duzym kombi przydałoby się trochę KM wiecej
                  Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Dokładnie. To jest konsekwencja rozrostu... silniki, które poprzednio były by dynamiczne, w dużej budzie są już tylko przeciętne
                    . .

Comment

• Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                      Dobrze mieć złudzenia . Choć z drugiej strony takie podejście daje spokojny sen gdy kupuje się kompakta za ponad 100tys bo wtedy można sobie wmówić że ten tańszy na pewno by się już dawno popsuł.
                      Ale przecież większość użytkowników samochodów Hondy na tym forum, chwali się cały czas wyższością Hondy nad konkurencją w aspekcie jakości i trwałości. Czy coś się zmieniło w tym aspekcie. Rozumiem, że aktualnie Honda Civic, to taki sam kompakt jak Opel Astra czy Hyundai i30. Czyli nie warto dopłacać za jakość i trwałość (mam na myśli to co istotne, czyli silnik, zawieszenie, układ kierowniczy).

Comment

• Ale to chodzi chyba o to, ze 24 cm bedzie i30 dluzsze od htb, a nie od poprzedniego kombi, no bo trudno zakładać, że bedzie mialo 475 cm. Czyli prawdopodobnie bedzie niecale 460 cm, podobnie jak Tourer. Ten nowy silnik to bedzie duzy upgrade w porownaniu do 1.6 135 KM

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                          Opel czy Fiat tylko pokazuje, jak chamsko przeszacowane są cenniki konkurencji.
                          Fiat Tipo kombi lounge 1.4 120 KM - cena 70 000 zł
                          Z tej ceny pewnie coś można urwać ale w wyposażeniu też nie wszystko będzie.
                          W sumie wolałbym dorzucić z 7000 zł i kupić civica...

Comment

• Za 77 tys kupić Civica z salonu? Marzenie..

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
                              Rozumiem, że aktualnie Honda Civic, to taki sam kompakt jak Opel Astra czy Hyundai i30. Czyli nie warto dopłacać za jakość i trwałość (mam na myśli to co istotne, czyli silnik, zawieszenie, układ kierowniczy).
                              @nowy2017
                              Mam Civica od 2012 i jestem bardzo zadowolony, przejechane 95tys i na razie jadę dalej. To forum Civica ale szczęśliwie nie znajdziesz tu samych zachwytów lecz również sporo prawdy. Cała ta dyskusja o X genie nie jest po to by udowodnić że Civic to taki sam kompakt jak inne. Po prostu wiele osób ma obawy czy będzie lepszy o 20tys od konkurencji. Czy po jeździe testowej Astrą czy I30 a potem Civikiem X stwierdzimy że warto dać ponad 100tys za popularnego kompakta. Nikt Cię nie zniechęca do zakupu i ja osobiście nadal uważam że Civic będzie lepszy od większości kompaktów, po prostu nowe auta kupuje się najwyżej kilka razy w życiu (przynajmniej część ludzi ma tą możliwość bo w Polsce to i tak mniejszość) że warto rozważyć wszystkie opcje by spać spokojnie i mieć poczucie najlepszego wyboru. Ja nadal uważam że w 2012 roku dokonałem najlepszego wyboru tak jak moja żona uważa że Astra to dla niej najlepszy wybór. I o to tak naprawdę chodzi.
                              Last edited by remar; 23-02-2017, 09:10.
                              CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Można coś urwać bo to topowa wersja tego Fiata i to w najdroższym nadwoziu - co porównujesz do najtańszego możliwego Civica... Porównaj hatchbacki ze środka cennika i rabaty dawane przez obie marki, a różnica będzie ok. 20tys. jak nie więcej. Plus niektórzy chcą mieć wybór nadwozia w sensie kombi. Jasne, wielu z Nas dopłacilo do Hondy jako marki i jej jakości. Ale im większa ta różnica, tym większa liczba racjonalnych zdecyduje się zostawić taką 5-cyfrowa sumę w portfelu... Pamietajmy że to cennik wejściowy na rynek, zawsze jest zawyżony. Warto poczekać na ewentualne "wyprostowanie" go przez rynek IMO.
                                . .

Comment

Working...
                                X