Zamieszczone przez remar
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz postaAstra Enjoy 1,4 150 (klasa kompakt) doposażona kosztuje 90-100 tys. zł, nowa Insignia Enjoy 1,5 140 (klasa D) też 100 tys. Większy, lepszy w cenie mniejszego?............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaale 1.6 turbo 200km ze skórą, tym większym panelem multimedialnym, lepszymi światełkami i paroma innymi bajerami dałoby się chyba doposażyć do ok. 100 tysięcy po rabatach
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Nowa Insignia chyba dopiero ma być fizycznie pokazana w najbliższych dniach na targach w Genewie...
Honda jest niepoważna, taki gość chciał zamówić nsx nowego, Honda przyjęła zamówienie, a potem anulowała...klient poszedł po lexa lc500
Wiekszy=lepszy? Zdecydowanie nie
Comment
-
Zamieszczone przez atheist Zobacz postaKa w końcu zamówiłem 1.6 astre bo juz nie chcialem czekać na civika. Nie bralem skóry bo wole materiał ale poza tym to chyba wszystko co możliwe. Katalogowo 107tys po rabacie 85.5.
Miałeś okazję wypróbować to 1.6 turbo? Jak to jeździ? Chciałem się tym przejechać, ale w Warszawie nie ma nigdzie demówek Astra 1.6t jedynie 1.4 150 KM
Comment
-
Kiedyś u Francuzów z Citroena tak bylo, ze cena w oficjalnym cenniku był na zasadzie ceny wywoławczej w Suku w Egipcie. Tzn nikt jej nie zapłaci i od progu dostajesz rabat. A jak jestes zainteresowany i zaczniesz negocjować to kolejne % ceny wyjsciowej ida w zapomnienie. Mnie taka polityka srednio podchodzi - z jednej strony ludzie lubią dostawać "gratis", "upust specjalnie dla Ciebie" itp, z drugiej strony skoro cos wystawiasz za 100 a sprzedajesz po 80 to moze znaczyc, ze szukasz jeleni, ktorzy zaplaca 100, a jak sie ktos bedzie targowal to sprzedam za 80.
Jeżeli rabat jest od 107 do 85,5 to 20% w dół. Ciekawe jak polityka rabatowa sie bedzie odbijac na wartosci rezydualnej.
No i kolejna ciekawostka jest to, ze ostatnie 2 lata to w Oplu ponad 1 mld EUR straty mimo pomocy rządowej od Angeli.
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaNo i kolejna ciekawostka jest to, ze ostatnie 2 lata to w Oplu ponad 1 mld EUR straty mimo pomocy rządowej od Angeli.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Jak by patrzeć na wartość rezydualną i porównać Opla Astrę z 2013r. do Hondy Civic z tego samego roku obydwa hatchbacki w benzynie, alledrogo pokazało:
Astra zaczyna się od ok 32tys. i kończy na ok 48tys.,
Civic zaczyna ok 43tys. kończy na ok 60tys.
Więc różnica po 4 latach ok. 10tys.
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaSprzedaz aut 2016 - Dane ze 140 krajów.
Honda elegancko sie trzyma !
[ATTACH=CONFIG]33399[/ATTACH]
Sprzedaż Civic 2016 EU: 45 299 sztuk (https://carsalesbase.com/european-ca...a/honda-civic/)
Wiecie już dlaczego Honda ma głęboko w "d" nie tylko PL ale i całą EU? Dlaczego marketing X-gena leży a cenniki są jakie są?
Jeżeli zakładają tak samo marną sprzedaż dla X-gena to naturalne jest że chcą jechać na większej marży.
Dodatkowo, z punktu widzenia Hondy brak kontynuacji dedykowanego modelu dla EU przy takim wolumenie sprzedaży jest całkowicie uzasadniony.Last edited by Lukas; 22-02-2017, 15:44.
Comment
-
@malina84
... co nie zwraca różnicy w zakupie nawet do 20tys. oraz droższego (czasem nawet pod tysiaka rocznie) AC od droższego auta o wyższym ryzyku kradzieży i cenach napraw powypadkowych. Nie tłumaczmy ekonomią, gdzie jej nie ma - przy poprzednich 2ch generacjach te parę tysi różnicy dało się odebrać przy odsprzedaży z wartości rezydualnej mniej lub bardziej, z cennikiem Xgen to już... trzeba chcieć kupić Civica i uważać go za lepsze auto warte sięgnięcia głębiej do potrfela i tyle [emoji14]
Cena startowa za kompakta 80tys. a optymalnej wersji za 105tys. (licząc, że lakier będzie w formie rabatu) to dużo, kropka. Auto jest fajne, ale czy rynek jest gotowy na takie ceny - szybciutko się dowiemy.Last edited by Alix; 22-02-2017, 15:27.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaale 1.6 turbo 200km ze skórą, tym większym panelem multimedialnym, lepszymi światełkami i paroma innymi bajerami dałoby się chyba doposażyć do ok. 100 tysięcy po rabatach
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta21,5 tysiąca rabatu? 20%? WOW :-) spytam z ciekawości - jakieś specjalne warunki miałeś, ewentualnie jesteś dobrym negocjatorem czy też to standardowy, oplowski poziom rabatu?
Miałeś okazję wypróbować to 1.6 turbo? Jak to jeździ? Chciałem się tym przejechać, ale w Warszawie nie ma nigdzie demówek Astra 1.6t jedynie 1.4 150 KM
Samochod zamiast w 3mc zlozyli w miesiąc i odebralem tydzień temu. Jezdzi dużo lepiej niz 1.4 ciagnie bardziej od dolu ale na razie traktuje go delikatnie.
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta21,5 tysiąca rabatu? 20%? WOW :-) spytam z ciekawości - jakieś specjalne warunki miałeś, ewentualnie jesteś dobrym negocjatorem czy też to standardowy, oplowski poziom rabatu?
Comment
Comment