Zamieszczone przez Jozin
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Za 20 tysi różnicy to sobie możesz ten detal i 10 innych dowolnych w prawdziwym carbonie na zamówienie zrobić............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Spokojnie z tym czarnowidztwem dla Hondy, poza tym zakladacie, że wartość rezydualna x będzie taka sama jak ix, ale jeśli będzie większa, to wtedy tak bardzo taniej opel nie wychodzi. Poza tym z całym szacunkiem nie porownywalbym opla do hondy, jeździłem nim przez weekend i nie widziałem przewagi( oprócz tego że bardziej zbierał się od dołu, bo to turbo do mojej 4 letniej ix, a na minus komfort jazdy, bardzo twardy
Comment
-
Ale Twoje turbo w 9th się lepiej zbiera, nie?............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Jako że Tourera X gena raczej nie uświadczymy, na horyzoncie pojawia się ciekawa alternatywa (na pewno rozsądniej wyceniona):
Nowy Hyundai i30 lada chwila ruszy na podbój europejskiego rynku. Już w marcu do hatchbacka dołączy kombi, które ma zaoferować jeden z największych bagażników w segmencie
Urodziwsza od wersji HTB, stylem nawet na upartego nieco do Tourera nawiązuje. Z 1.4 140 KM i DCT powinno być to zacne wozidło.
Comment
-
Zamieszczone przez libidinously Zobacz postaJako że Tourera X gena raczej nie uświadczymy, na horyzoncie pojawia się ciekawa alternatywa (na pewno rozsądniej wyceniona):
Nowy Hyundai i30 lada chwila ruszy na podbój europejskiego rynku. Już w marcu do hatchbacka dołączy kombi, które ma zaoferować jeden z największych bagażników w segmencie
Urodziwsza od wersji HTB, stylem nawet na upartego nieco do Tourera nawiązuje. Z 1.4 140 KM i DCT powinno być to zacne wozidło.
No i kolejne duze auto. 24 cm dluzszy od poprzednika !
W takim duzym kombi przydałoby się trochę KM wiecejCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Dokładnie. To jest konsekwencja rozrostu... silniki, które poprzednio były by dynamiczne, w dużej budzie są już tylko przeciętne............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaDobrze mieć złudzenia. Choć z drugiej strony takie podejście daje spokojny sen gdy kupuje się kompakta za ponad 100tys bo wtedy można sobie wmówić że ten tańszy na pewno by się już dawno popsuł.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaOpel czy Fiat tylko pokazuje, jak chamsko przeszacowane są cenniki konkurencji.
Z tej ceny pewnie coś można urwać ale w wyposażeniu też nie wszystko będzie.
W sumie wolałbym dorzucić z 7000 zł i kupić civica...
Comment
-
Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz postaRozumiem, że aktualnie Honda Civic, to taki sam kompakt jak Opel Astra czy Hyundai i30. Czyli nie warto dopłacać za jakość i trwałość (mam na myśli to co istotne, czyli silnik, zawieszenie, układ kierowniczy).
Mam Civica od 2012 i jestem bardzo zadowolony, przejechane 95tys i na razie jadę dalej. To forum Civica ale szczęśliwie nie znajdziesz tu samych zachwytów lecz również sporo prawdy. Cała ta dyskusja o X genie nie jest po to by udowodnić że Civic to taki sam kompakt jak inne. Po prostu wiele osób ma obawy czy będzie lepszy o 20tys od konkurencji. Czy po jeździe testowej Astrą czy I30 a potem Civikiem X stwierdzimy że warto dać ponad 100tys za popularnego kompakta. Nikt Cię nie zniechęca do zakupu i ja osobiście nadal uważam że Civic będzie lepszy od większości kompaktów, po prostu nowe auta kupuje się najwyżej kilka razy w życiu (przynajmniej część ludzi ma tą możliwość bo w Polsce to i tak mniejszość) że warto rozważyć wszystkie opcje by spać spokojnie i mieć poczucie najlepszego wyboru. Ja nadal uważam że w 2012 roku dokonałem najlepszego wyboru tak jak moja żona uważa że Astra to dla niej najlepszy wybór. I o to tak naprawdę chodzi.Last edited by remar; 23-02-2017, 09:10.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Można coś urwać bo to topowa wersja tego Fiata i to w najdroższym nadwoziu - co porównujesz do najtańszego możliwego Civica... Porównaj hatchbacki ze środka cennika i rabaty dawane przez obie marki, a różnica będzie ok. 20tys. jak nie więcej. Plus niektórzy chcą mieć wybór nadwozia w sensie kombi. Jasne, wielu z Nas dopłacilo do Hondy jako marki i jej jakości. Ale im większa ta różnica, tym większa liczba racjonalnych zdecyduje się zostawić taką 5-cyfrowa sumę w portfelu... Pamietajmy że to cennik wejściowy na rynek, zawsze jest zawyżony. Warto poczekać na ewentualne "wyprostowanie" go przez rynek IMO.............................C I V I C
.
.
Comment
Comment