W przypadku hatchbacków wybór jest, ale jeśli ktoś chce kompaktowego sedana który nie jest premium z mocniejszym silnikiem w przypadku europy jest to trudna sprawa - przynajmniej ja nie znalazłem nic wartego uwagi poza nowym civikiem zakładając, że będzie taka wersja która mnie interesuje - comfort 1.5t automat. Jeśli nie będzie takiej opcji to kupię pewnie nowego lexusa is który na 2017 rok jest jeszcze bardziej agresywny.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Lexus IS 200 ma o 10 cm wiekszy rozstaw osi niz Civic.
To juz generalnie klasa D. Choc miejsca niezbyt duzo.
Byłem na jezdzie testowej 200T. Chcieli 140 tys pln za 245 KM z automatem. Szybkie auto ale za duzo dla mnie palił.
Aktualnie w fajnej promocji jest CT200h.
94 tysiaki za dobra jakosc wykonania jak na kompakta.Last edited by Glosima; 04-12-2016, 22:08.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Czekałem jak bedzie wyglądać oferta Civica po obejrzeniu licznych testów i bdb recenzji wytrzymałem się z zakupem auta. Niestety przesadzili z ceną. Podobnie wyposażona astra 1.6 200km z bardzo zblizonymi osiagami katalogowo kosztuje bardzo podobnie ale po wszystkich rabatach robi sie 20 tys różnicy i sa intelliluxy...szkoda
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez jestem Zobacz postajeśli ktoś chce kompaktowego sedana który nie jest premium z mocniejszym silnikiem w przypadku europy jest to trudna sprawa
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaPasserati Comfortline z 1.8T 180 KM jest za 110k pln.
Swoją drogą ciekawe czasy, że VW okazuje się nagle cenowo "autem dla ludu"... a Honda jest droga jak diabli, ba, nawet Korea nie tańsza...
Zamieszczone przez atheist Zobacz postaPodobnie wyposażona astra 1.6 200km z bardzo zblizonymi osiagami katalogowo kosztuje bardzo podobnie ale po wszystkich rabatach robi sie 20 tys różnicy i sa intelliluxy...szkoda............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaLexus IS 200 ma o 10 cm wiekszy rozstaw osi niz Civic.
To juz generalnie klasa D. Choc miejsca niezbyt duzo.
Byłem na jezdzie testowej 200T. Chcieli 140 tys pln za 245 KM z automatem. Szybkie auto ale za duzo dla mnie palił.
Samochód ma swoją moc i trochę waży więc i spalanie jest jakie jest, zawsze jest 300h jak coś.
Mnie osobiście IS jak najbardziej odpowiada jednak Civic bardziej (jeśli będzie interesująca mnie opcja) bowiem będzie sporo tańszy niż IS z interesującym mnie aktywnym tempomatem i monitorem martwego pola - bardzo przywykłem do tych opcji w lepszych samochodach i teraz ciężko mi w ogóle myśleć o kupnie samochodu bez tego.
Comment
-
Jestem, z Is to albo tanio, albo grubo i bez sensu. Jak zaczniesz doposażać Japończyka w martwe pola pola i inne bajery to zakup się robi nieopłacalny. Forum Lexa jest fajnie, księgowe takie trochę, widać, że ludzie pieniądze liczą, większość tam brała Is-y w podstawie z czujnikami parkowania. Sprawdź też koszty użytkowania Lexa, przeglądy po 1.5tyś i 3tyś zł, nie ma lekko.
Jak porównywałem koszty serwisu Honda vs Lexus to w moim okresie użytkowania wyszło mi 10-12tyś zł więcej. Nie wiem jak będzie w tym roku, ale w zeszłym były bardzo dobre ceny z wyprzedaży rocznika. Ogólnie bardzo fajne te Is-y, ale nie ma róży bez ognia
Opel Astra fajny, 200km nawet bardzo fajne. Problem w tym, że miałem kiedyś Astrę i jechałem nią lawetą, także jakoś mi się źle kojarzy to autoLast edited by Jozin; 05-12-2016, 08:25.
Comment
-
IS będzie spokojnie 30-35 tysi droższy od civica...a i tak civiv pewnie będzie miał lepsze wyposażenie...
Ostatnio widziałem alfe guillette veloce 240 koni + automat dwusprzęgłowy za 100 tys., 6 sek do 100.
Jak tak patrzę na te mocne kompakty to civic z tym silnikiem i wyposażeniem nie wypada wcale tak źle... problem tylko, że nie ma bardziej ubogich wersji bazowych tylko same wypasy za 100 tys...
mogli go nazwać accord wtedy ludzie by się rzucili, że taki tani
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postaOstatnio widziałem alfe guillette veloce 240 koni + automat dwusprzęgłowy za 100 tys., 6 sek do 100.
Comment
-
O Alfie to myślę jak na zdjęciu poniżej
alfa.jpg
Ostatnio czytałem o procesie jaki wytoczył użytkownik Giulietty importerowi - kilka razy laweta a czarę goryczy przelał pomiar na hamowni z wynikiem sporo niższym niż deklarowany. Do tego automaty grupy Fiata nie mają dobrych opinii (awaryjne).Last edited by remar; 05-12-2016, 09:57.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Miejmy nadzieję, że te ceny to tylko teraz aby wyprzedać wcześniejszą generację i przy okazji nie dawać na nią większych rabatów. Wszystko okaże się w marcu jak już ruszy sprzedaż.
Comment
Comment