Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• No faktycznie! Nie ma trybów jazdy w 10gen! Kurde to nawet w klasie B w takim Juke to jest już... VAGowcy wykorzystują to np. do remapow na... jednej z 3 map silnika. W premium to już zupełna oczywistość. Jak na aspiranta do premium to trochę kiepsko że tego nie ma
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Astra rzeczywiście ma tryb zmiany jazdy...ale tylko jedna wersja wyposażenia Dynamic może go mieć. Zrobiłem sobie specyfikacje Astry pod siebie z silnikiem 1,4/150KM z dołożonymi różnymi bajerami oprócz reflektorów matrycowych LED i bez rabatów wyszło mi pomiędzy 80 a 83 tysie, civic z silnikiem 1.0 i ze słabszym wyposażeniem jest za 89tysi+ lakier...rabatowanie znamy i w Oplu i w Hondzie... jeśli miałbym kupić auto na wiosnę to Civic nie miałby szans. . Czekam na opinie kolegi Remara, przeczytam je z ciekawością i wtedy z pierwszej reki będziemy wiedzieli więcej jak spisuje się nowa Astra( na wiosnę planuje przejechać się w tym samym dniu Astrą i Civikiem X...porównam na tej samej trasie.

Comment

• Kurcze, gdyby jeszcze kombi Astry nie bylo takie szkaradne z tylu:/
        A propos trybow jazdy to adaptacyjny zawias w IX genie ma 3 tryby twardosci, pewnie w X tez tak bedzie. Ake to tylko zawieszenie.
        Last edited by libidinously; 15-12-2016, 21:36.

Comment

• Astra rzeczywiście ma tryb zmiany jazdy...ale tylko jedna wersja wyposażenia Dynamic może go mieć.
          Zaletą Dynamic'a jest też klasyczny ręczny, którym można zarzucić tyłem...

Generalnie myślę, że nowy Civic będzie się sprzedawał. Podobnie jak aktualny 9 gen znalazł nabywców i to nawet w czasie, kiedy nowa Astra już się pojawiła na rynku. Nie przeszkadzało im, że to relatywnie drogi i dość przestarzały model. Także Honda ma swoich zwolenników. I bardzo dobrze!
          Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
          Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• No ale różnica w cenie między 9, a 10 to jakieś 25 tys... jeśli nie zrobią przecen rzędu 10 tys to marnie to widzę...

Comment

• Dopiero teraz widzimy jak w miarę sensownie na Honde był wyceniony 9gen 1.8 ... no, może poza Executive.
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• To oczywiscie nieuczciwe porownanie, poniewaz kupilem auto z 500 km przebiegiem, ale jednak 1.8 Tourera Lifestyle z ADAS zakupilem w cenie dokladnie nowego htb Comforta z silnikiem 1.0

Zobaczymy jak te ceny beda sie z czasem ukladac.

Comment

• I m. in. dlatego go kupiłeś pewnie - bo cena była po prostu... rynkowa. Tak z ręką na sercu, jakbyś miał go kupić za 20tys. wiecej...?
                  . .

Comment

• Civic X jest za drogi, to już stwierdziliśmy kilka stron temu.. jakby nie patrzeć, mało kto z nas kupi teraz X, chyba, że na prawdę czymś nas jeszcze HONDA zaskoczy... np. cenami? albo po prostu ktoś jest takim fanem Hondy, że będzie jej wierny bez względu na wszystko... Osobiście bardzo mi się spodobał ten silnik 1,6T 200KM w Astrze i jeśli chodzi tylko o osiągi/cena, tutaj Astra jest po prostu bezkonkurencyjna, z zewnątrz jak z zewnątrz, zaskoczenia nie ma, zaś w środku dla mnie moja IX jest ładniejsza... tak więc co do wyboru auta to po prostu zależy co oczekujemy od niego i jakie mamy priorytety...
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                      Podobnie jak aktualny 9 gen znalazł nabywców i to nawet w czasie, kiedy nowa Astra już się pojawiła na rynku. Nie przeszkadzało im, że to relatywnie drogi i dość przestarzały model. Także Honda ma swoich zwolenników. I bardzo dobrze!
                      9gen sprzedawal sie slabo od poczatku obecnosci na rynku. Kiedys wrzucalem statystyki sprzedazy. W EU 9gen sprzedawal sie ponizej 50% 8gena. Dlaczego? pewnie dlatego, ze to odgrzewany kotlet. Dalej smaczny, ale konkurencja daje swiezego i to taniej

Comment

• Dalej smaczny, ale konkurencja daje swiezego i to taniej
                        nie wydaje mi się, nie zmienił bym teraz decyzji o kupnie civica IX, bo co takiego oferowała konkurencja początkiem 2016 za 70 tys w porównaniu do civica sport?

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                          nie wydaje mi się, nie zmienił bym teraz decyzji o kupnie civica IX, bo co takiego oferowała konkurencja początkiem 2016 za 70 tys w porównaniu do civica sport?
                          Patrząc w cennik Sport kosztuje 82900, po rabacie 77300.

Zrobiłem sobie na szybko filtr na allegro.
                          W tej cenie mozna kupic w zasadzie calosc oferty segmentu C i wybrane crossovery. Nie robiac juz doktoratu nad wersjami wyposazenia i silnikami -wybór jest ogromny (silnikowo od jakis downsizingow 1.2T czy 1.4T po wolnossace 2.0 w Mazdzie) i jak widac rynek (czytaj klienci) wybiera jednak te inne auta.

I nie mowie, ze Civic to zle auto. Tylko, ze od czasu 2006roku, kiedy to tak naprawde nalezy datowac powstanie 9gen rynek mocno uciekl do przodu, a Honda zrobila gleboki lifting hitu sprzedazy jakim bylo UFO i jak w tym kawale - operacja się udała, pacjent zmarł może trochę przesadzone, bo nie zmarł, ale leży pod respiratorem

Comment

• No dobra, wszyscy o tej astrze a jak to sie ma do pozostałych konkurentów? Golf, Hyundai...?

Comment

• Zamieszczone przez kermit01 Zobacz posta
                              No dobra, wszyscy o tej astrze a jak to sie ma do pozostałych konkurentów? Golf, Hyundai...?
                              Teraz ciężko porównywać X gena do konkurencji bo Golf od stycznia będzie w wersji po lifcie ze sporymi zmianami wewnątrz, wchodzi nowy I30 i nowy Focus jesienią i wtedy raczej wyjdzie co tak naprawdę więcej oferuje Honda. No jest jeszcze nowa Megane ale jakoś nikt tu nie wspominał.
                              CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Swoją drogą widziałem w salonie Megane 205KM GT skonfigurowane za 124 tys. Ale wiadomo, że Renault da od tego rabat z 25%
                                . .

Comment

Working...
                                X