Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tyle R lepszy i... praktyczniejszy - ma Magic Seatsy, rozpracowanego Connecta itp. No i osiągi... to nawet nie ma co porównywać.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• I 35 tys droższy

Comment

• Pewnie nowy type r będzie kosztował jakieś 150-160, ale jak widziałem na zdjęciach prezentuje się zacnie

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
          Wszystko wyżej to prawda. Niemniej jednak dziś liczba aut, które rozwaliły mi system znów się powiększyła....niestety forester xt 2.0 turbo .... Nawet mimo że to SUV.
          Mnie też chodzi po głowie to auto, gdyby nie to, że mam już nowe to bym chyba się skusił na ten samochód. Patrząc na to co jest za oknem i znając tempo z jakim nasze służby reagują na opady, oblodzenia itp, biorąc pod uwagę, że takie sprzyjące okololiczności przyrody potrafią u nas trwać 4-5 mięsiecy to chciałbym mieć takie auto. Na początki 2017 wyprzedawali poprzedni rocznik w wersji comfort za 135tyś, po liftingu to bardzo fajny wybór , poprawili materiały i przyłożyli się do wyciszenia. Nie jest oczywiscie bez wad, ale mi by pasował jako uniwersalne auto.
          Civic X Type r ma byc FWD jak obecny, ciekaw jestem ile tam jeszcze km dorzucą na przednią ośkę
          Last edited by Jozin; 07-02-2017, 20:02.

Comment

• Ale w subaru prawdziwy napęd 4x4 jest tylko parowany z manualna skrzynią a teraz większość ma cvt...

Comment

• Wiem, wiem, ale daje radę, widziałem jak jeździ, jak działa ten napęd, to nie jest dołączane badziewie jak w reszczcie pseudoterenówek. Wrangler to oczywiście nie jest 2.0 w benzynie za słabe, diesel przy moim przebiegach bez sensu.

Comment

• AWD w Subaru z automatem też jest. I naprawdę daje radę! Zwłaszcza ta dwulitrówka turbo!
                www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Jest ale to nie jest ten kultowy, stały napęd...

Comment

• A po co Ci on w SUVie... to nie impreza, tym dynamicznie i tak nie pojedziesz. Boczkiem mocniej przecież strach puścić żeby dzwona nie zrobić... to dupowóz. 95% ludzi nie zjedzie tym z asfaltu ani w żaden inny sposób przez 95% czasu nie wykorzysta AWD tylko kupi bo to SUV i moda i... Subaru. A raczej to, co odcina kupony od jego dawnej legendy, bo część moto Fuji Heavy Industries nie ma się za wesoło...
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Burton, nie wiem czy kultowy, ale napęd Forester ma w każdej wersji stały. Co do tego, że to zwykły dupowóz....coż pewnie dla 95% nabywców tak. Niemniej jednak i terenu się nie boi, a i bokiem pójść sprowokowany potrafi. Niemniej jednak koło Imprezy to on tylko...parkuje
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
                        Niemniej jednak koło Imprezy to on tylko...parkuje
                        To i tak optymistyczne zalozenie

Subartu XT nawet w wersji turbo szału nie robi. Niby to fajne, resztka legendy jezcze na metce wisi ale jezdzic by mi sie tym zbytnio nie chciało.....
                        Last edited by Glosima; 07-02-2017, 21:00.
                        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Subaru nikt dla mody nie kupuje, odnoszę nawet wrażenie, że to konserwatywna klientela, te auta są drogie. 170km nicniemający Levorg kosztuje tyle co CTR, a ludzie się na to auto decydują. Te samochody mają też sporo wad, kupujący wiedzą o nich a mimo to je kupują i na pewno ostania rzecz jaką się przy zakupie kierują to moda. Generalnie to śmieszny ten Twój post. Kto lata Forester bokami, kto kupuje Xt do jazdy tyko w terenie? Bez sensu. Po co to porównywanie do imprezy?

Comment

• Radon, właśnie, że stały jest tylko w manualu, który jest wolniejszy niż żółw, a cvt ma napęd dołączany...
                            Alix, właśnie subaru wyróżniało się zawsze stałym napędem i myślałem, że dlatego to ludzie kupują bo chyba nie z powodu plastikowego wnętrza i skrzyni cvt...wygląd i cena to też raczej na minus...

Comment

• Ciekawe za ile bedzie można wyrywać takiego 3 letniego type r, jak wyjdzie nowy. Spadek ceny powinien byc znaczący

Comment

• Mogą trzymać cenę bo podaż będzie znikoma...
                                Obym się mylił

Comment

Working...
                                X