Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez tomag Zobacz posta
    To masz mnie , bo ja nie odnosiłem się do zdjęć tylko do tego co widzę na ulicy. Zawsze jak ją widzę tego nowego Opla to sobie myślę - "Jakie to brzydkie jest".., ale gust jak wiadomo jest jak d... każdy ma swój .
    Czekaj, Opla? Ja o CTR 9 gen pisałem Ale wiadomo, kwestia gustu, w każdym razie zdjęcia nie oddają w pełni rzeczywistości (w jedną albo drugą stronę).

Comment

• Zamieszczone przez lybra Zobacz posta
      Przecież przy 1.0 obroty muszą być dużo wyższe.
      No właśnie niekoniecznie, bo ma więcej Nm przy niższych obrotach. Raczej będą niższe. A już z CVT to na pewno.

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
      Między tym stareńkim 2.4 Sti a X turbo burbo w sport mode
      Ja nie wiem czy myśmy te same filmiki widzieli??? Przecież tam jest 2.4 Si sedan produkowane do 2015? Czyli takie ILX bez znaczka i plastików Acura.

Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
      napisał co myśle o X gen wersja "prestige" 1.0 Cvt i cenie takiego auta, ale pewnie bym dostał bana
      Każdą opinię można napisać, od tego jest forum - byle w kulturalny sposób... BTW 1.0 nie ma w Prestige... za to Executive jest bardzo fajnie skompletowane jak ktoś nie ma performance'owych ambicji Jest o 10tys. za drogie jak i reszta, ale sama idea auta mi pasuje.
      Last edited by Alix; 11-02-2017, 15:22.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
        Moim zdaniem 1.8 objedzie to 1.0. W mieście to bym się nie upierał, ale na trasie będzie słabo z tym 1.0, nm to nie wszystko
        objedzie na luzie... przejechałem sie z kolegą on Focus 1.0/125KM ja UFO 1.8.... nie pierdnął nawet. W mieście 1.8jest wystarczająco dynamiczne i nigdy nie odczułem braku mocy... jeśli 1.0T Hondy będzie podobny do 1.0T w Focusie... to sorry 1.8 jest lepszy...z 1.5T porównania oczywiście nie ma... ceny z kosmosu...jeśli nie będzie sporych rabatów to za dużo cifów sie w Polsce nie sprzeda...

Comment

• Zamieszczone przez Doctor Zobacz posta
          Czyli takie ILX bez znaczka i plastików Acura.
          Fajne. Serio?
          Civic Si to schodzący model, jak IX gen UE w 2016 , albo Accord VIII w 2015, Mastodond , silnik to ma ponad dekadę, i ta skamielina w porównaniu zrobionym przez firmę tuningującą auta jest wolniejsza od nówka funkiel modelu o 0,005s w trybie sport mode
          Wszystkie obecne modele Acury mają silniki wolnossące, NSX chyba jest uturbiony, może zamożni klienci się nie znają na autach
          Powtórzę do znudzenia, nie mam nic przeciwko turbo, ale pisanie jaki to nie szałpał to 1.0 i jak turbo zbawi świat jest bez sensu, co widać ładnie na zamieszczonym filmiku.
          Last edited by Jozin; 11-02-2017, 16:05.

Comment

• Ten 1.0T na pewno będzie dobrze jeździł,tylko nie potrzebnie jest porównywany z 1.8.Ostatnio pojeździłem OIII 1.2TSI 105ps i nie narzekał em, a tu mamy 129ps,więc to musi jechać.

Comment

• pytanie do osób, które już widziały X'tkę w skórze - czy to było coś takiego? dość dobrze wg mnie to wygląda... znalazłem w teście na stronie Auto Świat'a...
              7fee4ba7fc9670bec38e7cca6610a37d.jpeg

Comment

• Bardzo dobrze wygląda...szkoda że nie ma opcji półskóry...jak dla mnie optymalna, elegancka i wygodna..

Comment

• W demonstracyjnym sedanie skóra była ciemna. Fajne takie dwukolorowe wnetrze, ale w folderze. W praktyce z dzieciakami po paru latach niestety może to wyglądać nieco inaczej mimo impregnacji - nawet mój dużo ciemniejszy czerwony nie jest w tej kwestii taki przyjazny... zawsze miałem ciemne tapicerki i było łatwiej. Dobrze że kanapa z tyłu nie jest z czerwonej alcantary jak przód bo ... Pół roku temu poznałem gościa który kupił wnętrze z bialego nabuku w BMW M6... jeździł na ręczniku bo się od jeansów fotel przebarwial
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
                    Bardzo dobrze wygląda...szkoda że nie ma opcji półskóry...jak dla mnie optymalna, elegancka i wygodna..
                    dlatego ja osobiście, jeśli zdecydowałbym się ostatecznie na 1.5 HB to wziąłbym maxa - czyli prestige... generalnie w stosunku do sport plus różnica 5.000 PLN to różnica ŻADNA...doodatkowo prestige będzie miał większy bagażnik w stosunku do sport plus, który nie ma tej wnęki na dojazdówkę itp.
                    W moim przypadku i tak to gdybanie nie ma w tej chwili sensu - bo raz, że auto będę zmieniał najpewniej dopiero w przyszłym roku, dwa - czekam na sedana, który będzie miał zapewne inny cennik i inne konfiguracje...

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      W demonstracyjnym sedanie skóra była ciemna.
                      Alix - a jakie jest Twoje zdanie nt. tej skóry? wyglądało to ok? jak rozumiem w przypadku tej opcji nie ma już tego śliskiego materiału, który wszyscy tak hejtują, czy tu na forum czy w testach wszelakich?

Comment

• Ale znowu prestige nie ma centralnego wydechu, który mi się podoba;(
                        W końcu jest szklany dach czy szyberdach?

Comment

• (149 stron) nie wiem czy było gadane, ale już któryś raz leci w "Raporcie" o tym że w najprostszej wersji nie ma radia i A/C. ... nie wiem jak to skomentowaliście, ale mi nic nie przychodzi do głowy jak wymienić auta które fabrycznie nie mają w dzisiejszych czasach radia i A/C :
                          - CC, 126p, ale tego jako nowe nie robia, dobra, będę gadał że znam jedna HC, ... japier... masakra.
                          Wymieńcie mi proszę 3 auta w klasie Civica, które w popodst. wersji też nie mają RM i A/C ?
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                            (149 stron) nie wiem czy było gadane, ale już któryś raz leci w "Raporcie" o tym że w najprostszej wersji nie ma radia i A/C. ... nie wiem jak to skomentowaliście, ale mi nic nie przychodzi do głowy jak wymienić auta które fabrycznie nie mają w dzisiejszych czasach radia i A/C :
                            - CC, 126p, ale tego jako nowe nie robia, dobra, będę gadał że znam jedna HC, ... japier... masakra.
                            Wymieńcie mi proszę 3 auta w klasie Civica, które w popodst. wersji też nie mają RM i A/C ?

Comment

• Skora była bardzo fajna w testowym sedanie. Miła faktura. Bez wahania bym zamowił.
                              Natomiast tej tapicerki w Sport na pewno nie. Jest fatalna i to nie jest czczy hejt, tylko po prostu dramat jakościowy.
                              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                                Skora była bardzo fajna w testowym sedanie. Miła faktura. Bez wahania bym zamowił.
                                ale jak rozumiem cała czarna? zastanawia mnie, czy będzie możliwość wybrania opcji, takiej na załączonym przeze mnie zdjęciu kilka postów wyżej...

Comment

Working...
                                X