Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mam zamówiony taki samochód w wersji Sport+ odbiór ok 18 Marca, po odbiorze zrobię recenzję, testówki mają być już pod koniec lutego...
    gratulacje, jaki kolor? dali jakiś rabat? widziałeś na żywo/jeździłeś tym czy zakup całkiem w ciemno?

Comment

• Biała Perła , rabat 5 tyś zł, widziałem tylko na zdjęciach i na filmikach, zaliczka 1000zł.

Comment

• Przy okazji może mi ktoś udzielić informacji czy do mojego Civica IX można wgrać język PL, samochód będzie używał Ojciec a tam niestety język Englisch ....

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
          Biała Perła , rabat 5 tyś zł, widziałem tylko na zdjęciach i na filmikach, zaliczka 1000zł.
          czyli jak rozumiem zapłacisz docelowo ok. 103-104 tysięcy z lakierem czy też doposażałeś jeszcze o coś? Chociaż już chyba nie ma o co doposażać

Comment

• Tak zapłacę 103,5 tyś , tak dostanę jeszcze wycieraczki w gratisie haha, nic więcej nie brałem, jedynie czego brakuje to elektrycznych siedzeń bo z tego co wiem to tego nie ma w tej wersji.

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
              Tak zapłacę 103,5 tyś , tak dostanę jeszcze wycieraczki w gratisie haha, nic więcej nie brałem, jedynie czego brakuje to elektrycznych siedzeń bo z tego co wiem to tego nie ma w tej wersji.
              no to z niecierpliwością czekam na wyniki Twoich pierwszych testów, bo jestem również zainteresowany identyczną konfiguracją...

Comment

• Zaraz zaraz, czy ja dobrze rozumiem? Ktoś tu zamówił auto za ponad 100tys bez jazdy testowej i nawet bez oglądania na żywo na podstawie zdjęć i YT? Chciałem coś tu jeszcze dodać ale się powstrzymałem
                CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• remar, były przypadki zamówień na auta, których przyszły właściciel nawet na zdjęciach nie widział

Comment

• Burton OK, ale to były auta luksusowe czy sportowe w limitowanych edycjach i jako 8 czy 9 w rodzinie
                    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Żeby to jedna osoba wśród nas kupowała w ciemno nowe auto to bym się teraz faktycznie zdziwił. Ale to nie pierwsza i nie ostatnia.
                      Zresztą, Honda to nie Ssangyong czy inne ustrojstwo żeby się obawiać.
                      Czekam na relacje i oczywiście zachęcam do zapoczątkowania Xgen w dziale Nasze Auta
                      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Były głosy że może się słabo sprzedawać a tu już zamówione bez oglądania i jazdy próbnej.
                        Jak będzie można przetestować i zobaczyć na żywo to pewno trochę się pojawi na forum.

Comment

• Ja mam taką zasadę kupowania auta: nie prędzej jak po roku od ukazania się w sprzedaży nowego modelu, no i muszę się autem przejechać. Potem przedstawiam auto żonie, jak zaakceptuje, to kupuję. Stare auto sprzedaje po roku użytkowania nowego.

Comment

• Zawsze jest pula osób kupujących zanim auto się pojawi, lubiących nowinki. Ja też obecne auto zamówiłem w ślepo na kilka miesięcy zanim mogłem go zobaczyć w realu... ale oczywiście pod warunkiem jazdy próbnej przed odbiorem Nie było innej opcji, bo było z pierwszego transportu do PL i testowek przewidzianych zero. Ale to była jedyna szansa, żeby nie odnieść góry pieniędzy do Urzedu Skarbowego... musiałem kupić w roku rozliczeniowym 2015 po prostu. Jakby Type R nie dotarł albo się jazdą nie spodobał (najbardziej się obawiałem o zbyt twarde na daily zawieszenie, bo dziennikarze wypisywali o tym jakieś mrzonki) - w salonie kilka kilometrów dalej stało skonfigurowane gotowe do odbioru inne auto-rezerwa Tu kolega ma o tyle luksus, że testówki będą zanim dojedzie jego auto, więc to żaden problem. W razie zmiany decyzji na pierwsze egzemplarze zawsze chętni się znajdą do odstąpienia albo można przerzucić zaliczkę na inny model (szczególnie łatwe jak salon/firma ma kilka marek)...

Natomiast zgadzam się, że planowo, racjonalnie - optymalnie jest kupować auto nawet nie tyle po roku, co po pierwszym liftingu danego modelu, oczywiście najbezpieczniej w wersji silnikowej dostepnej już na rynku przed liftem i sprawdzonej w realu. Ceny są wtedy przystępne, salony bardziej skore do rabatów, są pule aut z wyprzedaży rocznika, a kluczowe bolączki modelu jakoś tam rozwiazane. Ale nie zawsze życie takie scenariusze pisze - czasem jest np. właśnie dobry moment życiowo/finansowy albo niestety mniej przyjemne wydarzenia - wypadek z kasacją auta czy kradzież - nikomu nie życzę!

A czasem... po prostu też mieć fajnie coś, czego nie mają już wszyscy , prawda?
                            Last edited by Alix; 07-02-2017, 18:14.
                            ............................C I V I C
                            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                            . .
                            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Wszystko wyżej to prawda. Niemniej jednak dziś liczba aut, które rozwaliły mi system znów się powiększyła....niestety forester xt 2.0 turbo .... Nawet mimo że to SUV.
                              Wracając do X gena - jak tylko w 3city będą mieć testówkę to sprawdzę jak to auto w realu wygląda i jedzie. Na objazdową prezentację niestety czasu zabrakło. Choć, jak już tu gdzieś pisałem - wizualnie X gen nie lezy mi ani z zewnątrz,ani w środku.Podobno jednak na żywo robi lepsze wrażenie niż na foto
                              Last edited by Radon; 07-02-2017, 18:36.
                              www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• A ja gratuluję wyboru, też byłem zapisany na sporta, ale skusili mnie type r-em. X podoba mi się bardzo i mam nadzieję, że chorób wieku dziecięcego nie będzie zbyt wiele, bo to auto przecież już jakiś czas po USA i nie tylko śmiga

Comment

Working...
                                X