Kiedyś trafił mi się temat że ktoś obsługiwał youtuba przez AA. Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Tutorial] Android Auto krok po kroku
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Jeśli założysz konto YouTube Premium, będziesz miał dostęp po AA do aplikacji YouTube Music. Daje ona możliwość korzystania także z zasobów regularnego YouTube, ale oczywiście z samego dźwięku, bez obrazu. Testowałem, działa (choć bez sterowania głosowego niestety).Sartek
Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)
Comment
-
Comment
-
Bawiłem się w rootowanie i obchodzenie zabezpieczeń, działało dwa tygodnie, potem Google zamknął lukę i autor całego myku szukał dostępu na nowo. Coś znalazł, znowu trochę działało, ale Google zaraz i to zablokował. Zabawa w kotka i myszkę.Sartek
Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaZałożyłem ten temat, a sam mam problem. Nabyłem ostatnio S10e (android 10) i za cholerę nie mogę korzystać z AA mówiąc "OK google". Męczę się już jakiś czas i nic. Telefon się łączy z autem bez problemu, ale nie reaguje na w/w komendę. Co ciekawe, telefon nie podłączony do auta reaguje.
To chyba zależy od wersji android auto. We wcześniejszych wszystko działało jak należy.
A czy masz problem z odbieraniem smsow poprzez connect? Co jakiś czas wyskakuje mi info, że telefon nie obsługuje tej opcji.
Pozdro!
Comment
-
Ogólnie rzecz biorąc przerabiałem już problemy tego typu ale na poprzednim telefonie czyli Xperia z3 Compact.
Tam z kolei asystent odpowiadał bo kropeczki na wyświetlaczu się kręciły tylko nie było go słychać hehe
Naprawiłem to wtedy ale trzeba był korzystać z jakieś turtoriala gdzie wgrywało się usługę google beta itp.
Jakiś czas temu wszystko działało jak należy na obcenym telefonie czyli s10e. Wygląda więc na to, że jakaś najbliższa aktualizacja powinna to naprawić.
Tylko teraz pytanie: aktualizacja AA czy jakiś usług google na telefonie.
Raz jeszcze cię zapytam: nie masz problemów z odbieraniem smsow za pomocą connecta?
Pozdro.
Comment
-
Zamieszczone przez Bastess Zobacz posta
Raz jeszcze cię zapytam: nie masz problemów z odbieraniem smsow za pomocą connecta?
Pozdro.
Zamieszczone przez rfa Zobacz postaTakie tymczasowe rozwiązanie do przetestowania > odinstalować aktualizacje aplikacji 'Google'
(i jeśli zadziała, to wyłączyć automatyczne aktualizacje ;-))
Dziś zaktualizowałem AA do najnowszego i jak klikam w ikonę mikrofonu na connect to mogę podawać komunikaty. Niestety "OK google" dalej nie działa z radiem.
Comment
-
Przedwczesne były moje zachwyty bo okazuje się, że AA działa tylko za pierwszym razem po wpięciu telefonu kablem. Potem jest jakiś błąd z głosem bo reaguje na "ok google" bez sygnału dźwiękowego i po zadaniu pytania myśli długo. Najlepsze było to, że spytałem go o pogodę - odpowiedział ale coś jakby przerwało całą odpowiedź. Dojeżdżam za 5km do krzyżówki, a ten zamiast mówić manewr mówi dalszy ciąg pogody. Chyba jednak postawienie andka od nowa na telefonie może pomóc.
Comment
Comment