Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Tutorial] Android Auto krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Kiedyś trafił mi się temat że ktoś obsługiwał youtuba przez AA. Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?

Comment

Jeśli założysz konto YouTube Premium, będziesz miał dostęp po AA do aplikacji YouTube Music. Daje ona możliwość korzystania także z zasobów regularnego YouTube, ale oczywiście z samego dźwięku, bez obrazu. Testowałem, działa (choć bez sterowania głosowego niestety).
      Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
      Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

Bardziej chodzi mi o oglądanie youtuba jak na: https://www.youtube.com/watch?v=uLcieEP1-hw

Comment

podobno działa (są tutoriale na necie), ale wymagany jest root na telefonie,
          youtube (new pipe) działa bardzo fajnie przez honda hack.

Comment

Bawiłem się w rootowanie i obchodzenie zabezpieczeń, działało dwa tygodnie, potem Google zamknął lukę i autor całego myku szukał dostępu na nowo. Coś znalazł, znowu trochę działało, ale Google zaraz i to zablokował. Zabawa w kotka i myszkę.
            Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
            Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

Założyłem ten temat, a sam mam problem. Nabyłem ostatnio S10e (android 10) i za cholerę nie mogę korzystać z AA mówiąc "OK google". Męczę się już jakiś czas i nic. Telefon się łączy z autem bez problemu, ale nie reaguje na w/w komendę. Co ciekawe, telefon nie podłączony do auta reaguje.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                Założyłem ten temat, a sam mam problem. Nabyłem ostatnio S10e (android 10) i za cholerę nie mogę korzystać z AA mówiąc "OK google". Męczę się już jakiś czas i nic. Telefon się łączy z autem bez problemu, ale nie reaguje na w/w komendę. Co ciekawe, telefon nie podłączony do auta reaguje.
                Mam ten sam telefon i ten sam problem hehe

To chyba zależy od wersji android auto. We wcześniejszych wszystko działało jak należy.

A czy masz problem z odbieraniem smsow poprzez connect? Co jakiś czas wyskakuje mi info, że telefon nie obsługuje tej opcji.

Pozdro!

Comment

Sam już nie wiem. Piszą na forum androida, że to grubsza sprawa i wina raczej zaimplementowanego AA. Z kolei na grupie civica innym działa AA na s10e. Może trzeba zrobić downgrade na androida 9...
                  Civic 1.5T

Varadero

Comment

Ogólnie rzecz biorąc przerabiałem już problemy tego typu ale na poprzednim telefonie czyli Xperia z3 Compact.

Tam z kolei asystent odpowiadał bo kropeczki na wyświetlaczu się kręciły tylko nie było go słychać hehe

Naprawiłem to wtedy ale trzeba był korzystać z jakieś turtoriala gdzie wgrywało się usługę google beta itp.

Jakiś czas temu wszystko działało jak należy na obcenym telefonie czyli s10e. Wygląda więc na to, że jakaś najbliższa aktualizacja powinna to naprawić.

Tylko teraz pytanie: aktualizacja AA czy jakiś usług google na telefonie.

Raz jeszcze cię zapytam: nie masz problemów z odbieraniem smsow za pomocą connecta?

Pozdro.

Comment

Takie tymczasowe rozwiązanie do przetestowania > odinstalować aktualizacje aplikacji 'Google'
                      (i jeśli zadziała, to wyłączyć automatyczne aktualizacje ;-))

Comment

Zamieszczone przez Bastess Zobacz posta

Raz jeszcze cię zapytam: nie masz problemów z odbieraniem smsow za pomocą connecta?

Pozdro.
                        Nie było problemu. Nawet bez kabla tylko po bluetooth wyświetlało mi treść sms.

Zamieszczone przez rfa Zobacz posta
                        Takie tymczasowe rozwiązanie do przetestowania > odinstalować aktualizacje aplikacji 'Google'
                        (i jeśli zadziała, to wyłączyć automatyczne aktualizacje ;-))
                        Nie pomaga.
                        Dziś zaktualizowałem AA do najnowszego i jak klikam w ikonę mikrofonu na connect to mogę podawać komunikaty. Niestety "OK google" dalej nie działa z radiem.
                        Civic 1.5T

Varadero

Comment

Usuń wszystkie dane z usług google play i aplikacji google. Jak nie pomoże to cierpliwie czekaj na łatkę.
                          U mnie w s10e jeszcze tydzień temu działało, teraz nie
                          Sunday Driver

Comment

Nic to nie dało, ale pomogło jedno. Aktualizacja AA na s10e na andka 10. Wpiąłem telefon i od razu zaczął reagować na "OK Google".
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

Przedwczesne były moje zachwyty bo okazuje się, że AA działa tylko za pierwszym razem po wpięciu telefonu kablem. Potem jest jakiś błąd z głosem bo reaguje na "ok google" bez sygnału dźwiękowego i po zadaniu pytania myśli długo. Najlepsze było to, że spytałem go o pogodę - odpowiedział ale coś jakby przerwało całą odpowiedź. Dojeżdżam za 5km do krzyżówki, a ten zamiast mówić manewr mówi dalszy ciąg pogody. Chyba jednak postawienie andka od nowa na telefonie może pomóc.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

Witam,

Czy komuś działają powiadomienie o fotoradarach/pomiarach predkosci/zagrozenia w AA ? od 2019 na GM wszystko śmiga, na AA nie widać żadnych powiadomień. Czy ja to tylko mam czy google jeszcze nie odpalilo tej funkcji dla AA??

Comment

Working...
                                X