No właśnie testowałem różne kanały i próbowałem podgłaśniać, ale nic z tego. Najlepszą opcją by było tak jak jest w garminie, że mówi przez inny głośnik i można sobie bez problemu podgłośnić.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Co do nazw plików - ja zmieniałem i nie przeszkadzało to w niczym.
Jeśli natomiast chodzi o podgłaśnianie to mi się to udało robić, ale trzeba było tylko wstrzelić się i zmieniać głośność w chwili gdy mówi (są oddzielne regulacje dla audio normalnego i komunikatów)
Comment
-
A pamiętasz na którym kanale to było, ja tak przetestowałem wszystkie i nie udało mi się podglosnic. Muszę jeszcze spróbować ręcznie podgłośnić w ustawieniach dźwięku osobne kanały, może tak zadziała.
Comment
-
Zawsze możesz przywrócić ustawienia fabryczne i nie ma śladu po rootowaniu.
Comment
-
Zamieszczone przez Kurian Zobacz postaCo do nazw plików - ja zmieniałem i nie przeszkadzało to w niczym.
Jeśli natomiast chodzi o podgłaśnianie to mi się to udało robić, ale trzeba było tylko wstrzelić się i zmieniać głośność w chwili gdy mówi (są oddzielne regulacje dla audio normalnego i komunikatów)
W najnowszej wersji Yanosika jest opcja ustawiania głośności z poziomu aplikacji, identyczna jak w Waze tylko nie działa zmiana kanału. Zgłosiłem problemy z najnowszą wersją do obsługi technicznej Yanosika, poprosili o raport z aplikacji (już im dosłałem)
bo nie mieli świadomości że są wersje Antka na których zmiana kanału nie działa. Jestem mile zaskoczony bo napisałem to z przeświadczeniem że pójdzie w 'próżnie' ,a dostałem dość szybko odpowiedź. Tak więc jest opcja że w nowej wersji usunięty zostanie problem, będziemy mieć i zmianę kanału i regulacje głośności.
Comment
-
Mi się właśnie udało podgłośnić, tak jak wcześniej pisałem mam wersję 2.8.0 i po zmianie na kanał np systemowy i podgłośnieniu w ustawieniach Connecta podpowiedzi głosowych dźwiek yanosika jest głośny i nie przełącza radia, więc jest idealnie.
Comment
-
Czyli zostaje używać wersji 2.8.0 i czkać aż naprawią co skopali w poprawkach. Oby jak najszybciej to zrobili bo nowy lektor w końcu się nie jąka "w plewo".
Przy okazji jąkania czy Wasze nawigacje wbudowane też mają problemy z wymową bo u mnie np raz słyszałem "Jedź na Woćlaw"
A z innej beczki czy w Waze już problem "czarnego ekranu" rozwiązali?
Comment
-
Słuchając wskazówek Garmina dochodzę do wniosku, że mało jeszcze w życiu słyszałem, tak potrafi pięknie wymawiać.
Sprawdzałem tego yanosika podczas jazdy i niestety nie działa to tak jak napisałem wcześniej. Pogłaśnianie jednak nie działa, komunikaty są cały czas z tą samą głośnością. Będę musiał zmienić w pliku whitelist opcje yanosika i wtedy zobaczyć. Sorry za błędną informację.Last edited by malina84; 27-11-2017, 18:04.
Comment
-
Zamieszczone przez Kurian Zobacz postaA z innej beczki czy w Waze już problem "czarnego ekranu" rozwiązali?
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaSprawdzałem tego yanosika podczas jazdy i niestety nie działa to tak jak napisałem wcześniej. Pogłaśnianie jednak nie działa, komunikaty są cały czas z tą samą głośnością. Będę musiał zmienić w pliku whitelist opcje yanosika i wtedy zobaczyć. Sorry za błędną informację.
Comment
-
Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz postaA czym się objawiał ten problem? bo u mnie wszystko działa idealnie więc może być po problemie albo nie zauważyłem..
Comment
-
Zamieszczone przez Kurian Zobacz postaA z innej beczki czy w Waze już problem "czarnego ekranu" rozwiązali?
Comment
-
Zamieszczone przez Kurian Zobacz postaW trybie AndroidAuto wybranie Waze u mnie powoduje czarny ekran i aby przywróć AA do życia tylko odinstalowanie Waze pomaga. Wcześniej jak działało to miałem tak, że po wybraniu trasy nie miałem przycisku "Nawiguj" i nie było jak przejść dalej tzn do jazdy ...
Comment
-
Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz postaDziałają mi oba bez zarzutów i ten w AA i ten bezpośrednio w HU
Comment
-
Zamieszczone przez Kurian Zobacz postaDzięki za info. To dziś sobie sprawdzę najnowszą wersje widać już poprawili
Po restarcie HU zaczęło działać nawet bez zaciągniętego ręcznego...
Comment
Comment