Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No właśnie testowałem różne kanały i próbowałem podgłaśniać, ale nic z tego. Najlepszą opcją by było tak jak jest w garminie, że mówi przez inny głośnik i można sobie bez problemu podgłośnić.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Co do nazw plików - ja zmieniałem i nie przeszkadzało to w niczym.
      Jeśli natomiast chodzi o podgłaśnianie to mi się to udało robić, ale trzeba było tylko wstrzelić się i zmieniać głośność w chwili gdy mówi (są oddzielne regulacje dla audio normalnego i komunikatów)

Comment

A pamiętasz na którym kanale to było, ja tak przetestowałem wszystkie i nie udało mi się podglosnic. Muszę jeszcze spróbować ręcznie podgłośnić w ustawieniach dźwięku osobne kanały, może tak zadziała.
        Moja Honda

Comment

Panowie, czy takie zrootowanie HC nie powoduje utraty gwarancji?

Comment

Zawsze możesz przywrócić ustawienia fabryczne i nie ma śladu po rootowaniu.
            Moja Honda

Comment

Zamieszczone przez Kurian Zobacz posta
              Co do nazw plików - ja zmieniałem i nie przeszkadzało to w niczym.
              Jeśli natomiast chodzi o podgłaśnianie to mi się to udało robić, ale trzeba było tylko wstrzelić się i zmieniać głośność w chwili gdy mówi (są oddzielne regulacje dla audio normalnego i komunikatów)
              Próbowałem też w ten sposób ale nie udało mi się podgłośnić... Zmieniałem kanał, wybierałem test z poziomu Yanosika i próbowałem podglasniać w trakcie gdy podawał komunikat. Próbowałem analogicznie do tego jak to działa w przypadku fabrycznej nawigacji lub android auto. Niestety powyższe zabiegi na Yanosika nie działają, przynajmniej u mnie.

W najnowszej wersji Yanosika jest opcja ustawiania głośności z poziomu aplikacji, identyczna jak w Waze tylko nie działa zmiana kanału . Zgłosiłem problemy z najnowszą wersją do obsługi technicznej Yanosika, poprosili o raport z aplikacji (już im dosłałem) bo nie mieli świadomości że są wersje Antka na których zmiana kanału nie działa. Jestem mile zaskoczony bo napisałem to z przeświadczeniem że pójdzie w 'próżnie' ,a dostałem dość szybko odpowiedź. Tak więc jest opcja że w nowej wersji usunięty zostanie problem, będziemy mieć i zmianę kanału i regulacje głośności.

Comment

Mi się właśnie udało podgłośnić, tak jak wcześniej pisałem mam wersję 2.8.0 i po zmianie na kanał np systemowy i podgłośnieniu w ustawieniach Connecta podpowiedzi głosowych dźwiek yanosika jest głośny i nie przełącza radia, więc jest idealnie.
                Moja Honda

Comment

Czyli zostaje używać wersji 2.8.0 i czkać aż naprawią co skopali w poprawkach. Oby jak najszybciej to zrobili bo nowy lektor w końcu się nie jąka "w plewo".
                  Przy okazji jąkania czy Wasze nawigacje wbudowane też mają problemy z wymową bo u mnie np raz słyszałem "Jedź na Woćlaw"
                  A z innej beczki czy w Waze już problem "czarnego ekranu" rozwiązali?

Comment

Słuchając wskazówek Garmina dochodzę do wniosku, że mało jeszcze w życiu słyszałem, tak potrafi pięknie wymawiać.

Sprawdzałem tego yanosika podczas jazdy i niestety nie działa to tak jak napisałem wcześniej. Pogłaśnianie jednak nie działa, komunikaty są cały czas z tą samą głośnością. Będę musiał zmienić w pliku whitelist opcje yanosika i wtedy zobaczyć. Sorry za błędną informację.
                    Last edited by malina84; 27-11-2017, 18:04.
                    Moja Honda

Comment

A czym się objawiał ten problem? bo u mnie wszystko działa idealnie więc może być po problemie albo nie zauważyłem..

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                      Sprawdzałem tego yanosika podczas jazdy i niestety nie działa to tak jak napisałem wcześniej. Pogłaśnianie jednak nie działa, komunikaty są cały czas z tą samą głośnością. Będę musiał zmienić w pliku whitelist opcje yanosika i wtedy zobaczyć. Sorry za błędną informację.
                      No ja też testowałem nawet na 2.8 przeinstalowałem i nic, zmiana w whitelist też nie pomaga więc zostaje czekać na zmiany w programie niestety.

Comment

Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz posta
                        A czym się objawiał ten problem? bo u mnie wszystko działa idealnie więc może być po problemie albo nie zauważyłem..
                        W trybie AndroidAuto wybranie Waze u mnie powoduje czarny ekran i aby przywróć AA do życia tylko odinstalowanie Waze pomaga. Wcześniej jak działało to miałem tak, że po wybraniu trasy nie miałem przycisku "Nawiguj" i nie było jak przejść dalej tzn do jazdy ...

Comment

U mnie Waze również działa bez problemu,uaktualniona obecnie najnowsza wersja.Aby wszystko płynnie w AA chodziło musiałem z telefonu wyczyścić pozostałości po poprzedniej wersji waze i google maps, mam też najnowszą aktualizację AA.

Comment

W trybie AndroidAuto wybranie Waze u mnie powoduje czarny ekran i aby przywróć AA do życia tylko odinstalowanie Waze pomaga. Wcześniej jak działało to miałem tak, że po wybraniu trasy nie miałem przycisku "Nawiguj" i nie było jak przejść dalej tzn do jazdy ...
                            Działają mi oba bez zarzutów i ten w AA i ten bezpośrednio w HU

Comment

Zamieszczone przez Mi5iek Zobacz posta
                              Działają mi oba bez zarzutów i ten w AA i ten bezpośrednio w HU
                              Dzięki za info. To dziś sobie sprawdzę najnowszą wersje widać już poprawili

Comment

Dzięki za info. To dziś sobie sprawdzę najnowszą wersje widać już poprawili
                                Dodatkowo jak zainstalujesz Google Voice Search ( https://goo.gl/ZGtZ2e ) to działa w Waze(HU) bezproblemowo wyszukiwanie głosowe.
                                Po restarcie HU zaczęło działać nawet bez zaciągniętego ręcznego...

Comment

Working...
                                X