Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja to robiłem na zwykłym kablu od dysku zewnętrznego typu A - A, urządzenie do którego jest wpinany taki kabel musi mieć wbudowane odcięcie zewnętrznego zasilania. Nie to, że namawiam do próbowania takim kable, niemniej ja takim robiłem i wszystko poszło.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Panowie, kupiłem dzisiaj specjalnie dwa różna kable "na straty" i rozkroiłem izolację, aby sprawdzić jak spięte są wtyczki. W obu kablach piny były podłączone analogicznie (RX-RX, TX-TX, VCC-VCC, GND-GND). Wnioski mam dwa:

1. Trafiłem akurat na takie.
      2. Komputer lub samochód same odwracają/odcinają odpowiednie wejścia/wyjścia (w końcu po coś się przełącza w samochodzie tryb usb z host na device).

Pytanie jest, który wniosek jest prawdziwy

Comment

Raczej 2 opcja, tak jak wyżej pisałem.
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Potwierdzam, kupny kabel USB 3.0 to transferu danych działa ok

Comment

malina84, wielkie dzięki. Ty wiesz za co

Comment

Gdyby dało się uruchomić NaviExpert to w to bym wszedł po zakupie X i na XDA bym wrócił może Brawo za piękną robotę!

Comment

W wolnej chwili sprawdzę, ale wydaje mi się, z 90% pewnością, że powinien pójść (bo tylko nieliczne aplikacje robią problem)
                Last edited by Kurian; 14-11-2017, 10:26.

Comment

honda_ne.png

działa, ale nie logowałem się bo nie mam konta a nie chciało mi się rejestrować... więc zostaje tylko kwestia zakupu licencji (bez sklepu play najlepiej bo tego nie testowałem i wymagałoby sporo zachodu bo trzeba by cale google services jeszcze postawić) może jako opcja pobranego z getne.pl (ja pobierałem z apkpure)?
                  Last edited by Kurian; 15-11-2017, 17:03.

Comment

Super, dzięki! Czyli można wrzucić apk na Xgen, odpala się a czy będzie działać to zależy od możliwości zakupu licencji poprzez WWW a nie Google Play. Już do nich napisałem Chyba muszę przyspieszyć proces zakupu... Gdyby tylko była wersja Si (205KM) już dostepna w automacie... a chyba w ogóle nie będzie... :/

Comment

Zarejestrowałem się zobaczę czy zadziała okres próbny - bo niby ma być 7 dni. Zawsze tez jak byś bardzo chciał możesz mi sponsorować licencję na miesiąc wtedy będzie 100% że wszystko działa. Osobiście używam najczęściej duetu Google Maps w trybie AA do nawigacji + Yanosik w tle dla "spokoju"

W sumie Google Play tez powinno się dać uruchomić (jak się będę nudził to sprawdzę) tyle ze wymagałoby to zainstalowania kilku aplikacji:
                      - Google Framework
                      - Google Account Manager
                      - Google Play Services
                      - Google Play Store

Swoją drogą ciekawe czy blokada instalacji apk jest tylko w tym instalatorze Hondy? Bo kto wie może instalacja przez Google Play by przeszła, ale i tak nie rozwiązałoby to problemu do końca, bo tak zainstalowana aplikacja miałaby wszystkie blokady z marszu i działałaby tylko przy zaciągniętym ręcznym.
                      Last edited by Kurian; 16-11-2017, 10:13.

Comment

hehe

Czyli działa NaviExpert potwierdził mi że nie trzeba z Google Play kupować apki, można tak jak Ty zrobiłeś z APK i kupić kod licencyjny przez www lub allegro

Coraz ciekawsza ta Honda... Dla mie fabryczne nawigację to szajs. A tu i NaviExpert i Janosik.

Comment

Fabryczna byłaby niezła, gdyby działał traffic, a tak niestety w dzisiejszych czasach to już przeżytek, co najwyżej w sytuacji awaryjnej do użycia. Za to bardzo podoba mi się Android Auto i liczę na jego szybki rozwój i że coś poza Google Maps będzie w tym trybie w końcu też działać (Waze niby działa ale mało komu).

Przejechałem dziś też na próbę kawałek bo zadziałał testowy okres 7 dni przy okazji już off-topic jak oceniasz NaviExperta np w porównaniu z darmowym Yanosikiem czy GoogleMaps - znaczy za co warto zapłacić w porównaniu z darmowymi aplikacjami.
                          Last edited by Kurian; 16-11-2017, 20:13.

Comment

Zamieszczone przez Kurian Zobacz posta
                            Przejechałem dziś też na próbę kawałek bo zadziałał testowy okres 7 dni przy okazji już off-topic jak oceniasz NaviExperta np w porównaniu z darmowym Yanosikiem czy GoogleMaps - znaczy za co warto zapłacić w porównaniu z darmowymi aplikacjami.
                            Panowie doprecyzujcie proszę jak działa Wam naviexpert tj: tylko komendy głosowe są słyszalne czy widać tez mapę na ekranie??? Jeśli Naviexpert działałby w pełni na connect to jak dla mnie bomba, bo to rewelacyjna nawigacja.

Comment

Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
                              Panowie doprecyzujcie proszę jak działa Wam naviexpert tj: tylko komendy głosowe są słyszalne czy widać tez mapę na ekranie??? Jeśli Naviexpert działałby w pełni na connect to jak dla mnie bomba, bo to rewelacyjna nawigacja.
                              Chyba normalnie. Nie porównywałem z działaniem na telefonie ale działał normalnie znaczy było słychać komendy nawigacyjne a na ekranie było widać trasę. Nic nie wydało mi się podejrzane, niepasujące lub okrojone.

Comment

Zamieszczone przez Kurian Zobacz posta
                                Chyba normalnie. Nie porównywałem z działaniem na telefonie ale działał normalnie znaczy było słychać komendy nawigacyjne a na ekranie było widać trasę. Nic nie wydało mi się podejrzane, niepasujące lub okrojone.
                                Mój connect nie widzi naviexperta po podłączeniu telefonu na którym jest on zainstalowany! Odpalasz Navi bezpośrednio na connect? Czy to ja coś źle robię? Jakieś wskazówki?!

Comment

Working...
                                X