Ja to robiłem na zwykłym kablu od dysku zewnętrznego typu A - A, urządzenie do którego jest wpinany taki kabel musi mieć wbudowane odcięcie zewnętrznego zasilania. Nie to, że namawiam do próbowania takim kable, niemniej ja takim robiłem i wszystko poszło.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Panowie, kupiłem dzisiaj specjalnie dwa różna kable "na straty" i rozkroiłem izolację, aby sprawdzić jak spięte są wtyczki. W obu kablach piny były podłączone analogicznie (RX-RX, TX-TX, VCC-VCC, GND-GND). Wnioski mam dwa:
1. Trafiłem akurat na takie.
2. Komputer lub samochód same odwracają/odcinają odpowiednie wejścia/wyjścia (w końcu po coś się przełącza w samochodzie tryb usb z host na device).
Pytanie jest, który wniosek jest prawdziwy
Comment
-
Raczej 2 opcja, tak jak wyżej pisałem.
Comment
-
honda_ne.png
działa, ale nie logowałem się bo nie mam konta a nie chciało mi się rejestrować... więc zostaje tylko kwestia zakupu licencji (bez sklepu play najlepiej bo tego nie testowałem i wymagałoby sporo zachodu bo trzeba by cale google services jeszcze postawić) może jako opcja pobranego z getne.pl (ja pobierałem z apkpure)?Last edited by Kurian; 15-11-2017, 17:03.
Comment
-
Super, dzięki! Czyli można wrzucić apk na Xgen, odpala się a czy będzie działać to zależy od możliwości zakupu licencji poprzez WWW a nie Google Play. Już do nich napisałemChyba muszę przyspieszyć proces zakupu... Gdyby tylko była wersja Si (205KM) już dostepna w automacie... a chyba w ogóle nie będzie... :/
Comment
-
Zarejestrowałem się zobaczę czy zadziała okres próbny - bo niby ma być 7 dni. Zawsze tez jak byś bardzo chciał możesz mi sponsorować licencję na miesiącwtedy będzie 100% że wszystko działa. Osobiście używam najczęściej duetu Google Maps w trybie AA do nawigacji + Yanosik w tle dla "spokoju"
W sumie Google Play tez powinno się dać uruchomić (jak się będę nudził to sprawdzę) tyle ze wymagałoby to zainstalowania kilku aplikacji:
- Google Framework
- Google Account Manager
- Google Play Services
- Google Play Store
Swoją drogą ciekawe czy blokada instalacji apk jest tylko w tym instalatorze Hondy? Bo kto wie może instalacja przez Google Play by przeszła, ale i tak nie rozwiązałoby to problemu do końca, bo tak zainstalowana aplikacja miałaby wszystkie blokady z marszu i działałaby tylko przy zaciągniętym ręcznym.Last edited by Kurian; 16-11-2017, 10:13.
Comment
-
hehe
Czyli działaNaviExpert potwierdził mi że nie trzeba z Google Play kupować apki, można tak jak Ty zrobiłeś z APK i kupić kod licencyjny przez www lub allegro
Coraz ciekawsza ta Honda... Dla mie fabryczne nawigację to szajs. A tu i NaviExpert i Janosik.
Comment
-
Fabryczna byłaby niezła, gdyby działał traffic, a tak niestety w dzisiejszych czasach to już przeżytek, co najwyżej w sytuacji awaryjnej do użycia. Za to bardzo podoba mi się Android Auto i liczę na jego szybki rozwój i że coś poza Google Maps będzie w tym trybie w końcu też działać (Waze niby działa ale mało komu).
Przejechałem dziś też na próbę kawałek bo zadziałał testowy okres 7 dniprzy okazji już off-topic jak oceniasz NaviExperta np w porównaniu z darmowym Yanosikiem czy GoogleMaps - znaczy za co warto zapłacić w porównaniu z darmowymi aplikacjami.
Last edited by Kurian; 16-11-2017, 20:13.
Comment
-
Zamieszczone przez Kurian Zobacz postaPrzejechałem dziś też na próbę kawałek bo zadziałał testowy okres 7 dniprzy okazji już off-topic jak oceniasz NaviExperta np w porównaniu z darmowym Yanosikiem czy GoogleMaps - znaczy za co warto zapłacić w porównaniu z darmowymi aplikacjami.
Comment
-
Zamieszczone przez lukazs Zobacz postaPanowie doprecyzujcie proszę jak działa Wam naviexpert tj: tylko komendy głosowe są słyszalne czy widać tez mapę na ekranie??? Jeśli Naviexpert działałby w pełni na connect to jak dla mnie bomba, bo to rewelacyjna nawigacja.
Comment
-
Zamieszczone przez Kurian Zobacz postaChyba normalnie. Nie porównywałem z działaniem na telefonie ale działał normalnie znaczy było słychać komendy nawigacyjne a na ekranie było widać trasę. Nic nie wydało mi się podejrzane, niepasujące lub okrojone.
Comment
Comment